Συνέντευξη της Κωνσταντίνας Αλεξανδράτου με αφορμή την παράσταση ” Ektatoria ” στο θέατρο Εργοτάξιον

Η Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου μιλάει στο Θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση Ektatoria στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον από 24/10.

– Ποιο θα ήταν το ιδανικό κοινό που θα θέλατε να δει την παράσταση;

Θεωρώ πως δεν υπάρχει ιδανικό κοινό! Εφόσον όλοι ζούμε στην ίδια κοινωνία και με τους ίδιους ρυθμούς και εξελίξεις,το θέμα της παράστασης αφορά όλους μας! Φυσικά οι γενιές του 90′ και του 00′ θα ταυτιστούν περισσότερο!

– Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης και ποια ιστορία τους;

Ο αρχικός και βασικότερος ‘συντελεστής’ είναι η Αφροδίτη Φλώρου, που ήταν και εκείνη που εμπνεύστηκε και έγραψε αυτό το έργο! Ύστερα ερχόμαστε οι υπόλοιποι τέσσερις! Ήμαστε όλοι συμφοιτητές στη σχολή με πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας! Μάλιστα οι 3 από τους 5 (με την Αφροδίτη Φλώρου και την Κασσάνδρα Τζάρτζαλου) συνεργαστήκαμε για πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι στο “Με δύναμη από την Κηφισιά” σε σκηνοθεσία Εμμανουέλλας Κοντογιώργου, που ταξίδεψε σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα. Στο τελευταίο έτος αποφασίσαμε ότι θα πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας και θα ξεκινήσουμε μόνοι μας κάτι από την αρχή ( σκηνοθεσία, σκηνικά κτλπ) και ό,τι γίνει….έτσι και έγινε!

– Υπάρχει πτώση ή άνοδος στην προσέλευση του κοινού;

Το κοινό είναι απρόβλεπτο!! Αυτό που παρατηρώ είναι ότι, ταν αρχίσαμε να διαφημίζουμε την παράσταση μας περισσότερο υπήρξε άνοδος! (λογικό)

– Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον την παράστασή σας

Όπως προείπα σατιρίζει να άκρως επίκαιρο θέμα το οποίο όλους μας αφορά. Θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση με την κριτική ένας ανθρώπου που εκτιμώ πολύ και είδε την e-kt@toria : ”Μέσα από την παράσταση είδαμε τους εαυτούς μας στη καθημερινότητά τους ..Θεέ μου τι μιζέρια μας τριγυρίζει. Με κάνατε να θυμηθώ πολλά και να μη κοιτάξω το κινητό μου ούτε καν όταν τελείωσε η παράσταση..

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*