Είδαμε το Χρονικό Διάστημα στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

γράφει η Μαριλένας Παππά

Αν αγαπάς την ποίηση της Κικής Δημουλά θα αγαπήσεις και την παράσταση «Χρονικό διάστημα» που ανεβαίνει φέτος στη Β’ Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας. Μέσα στο χρονικό διάστημα της παράστασης η Λουκία Μιχαλοπούλου ακροβατεί στα αόρατα σκοινιά που γεφυρώνουν την αγάπη με τον πόνο, τη θλίψη με τη μελαγχολία, τη ζωή με το θάνατο. Με σεβασμό στο έργο της Κικής Δημουλά οι λέξεις της ποιήτριας μετατρέπονται σε κάτι καινούργιο, διατηρώντας τη δύναμη, τη μαεστρία και το ταλέντο τους.

Η Λουκία Μιχαλοπούλου μονολογεί, σκέφτεται, συζητά με τον εαυτό της, είναι μία γυναίκα που ερωτεύεται, μία γυναίκα που πονά, μία γυναίκα που ξεκινά από ένα σημείο, ισορροπώντας στα συναισθήματά της, προσπαθώντας να κατακτήσει το επόμενο. Είναι ο οποιοσδήποτε από εμάς που προσπαθήσει ν’ ανακαλύψει την τέχνη της ίδιας της ζωής και να ζήσει.

Το ατού της παράσταση είναι η σίγουρα η ίδια η ποίηση, γι’ αυτό και η λιτή σκηνοθεσία της Μαρίας Ξανθοπουλίδου αφήνει τον χώρο που χρειάζονται οι λέξεις ν’ αναπνεύσουν, να πάρουν ζωή στη σκηνή και να μας μεταφέρουν στο λογοτεχνικό σύμπαν της Ποιήτριας. Σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο που είναι φτιαγμένος από ρομαντισμό, χρώματα, συναισθήματα και τις εμπειρίες μίας σπουδαίας γυναίκας.

Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας

Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη, 211 4117878

Παραστάσεις: Από 25 Δεκεμβρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Εισιτήρια: 12 και 10 ευρώ

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μαρία Ξανθοπουλίδου
Μουσική: Λόλεκ
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Ερμηνεύει η Λουκία Μιχαλοπούλου
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*