Είδαμε την παράσταση Οι κάτω από τ’αστέρια στο Α. Ιδέα

Γράφει η Σοφία Θεοδοσιάδου

Νομίζω ότι έχω ξανααναφερθεί στην αδυναμία που έχω σε παραστάσεις χωρίς σκηνικά και με άφθονο συναίσθημα και πλοκή. <<Οι κάτω από τ΄αστέρια>> λοιπόν είναι άλλη μία από αυτές τις παραστάσεις, συνεπώς την λάτρεψα. Ηθοποιοί και θεατές βρεθήκαμε όλοι επί σκηνής. Οι μεν να ερμηνεύουν τους ρόλους τους στο κέντρο της σκηνής και οι δε να βρισκόμαστε γύρω τους σαν να ΄μαστε μια παρέα , σαν να βιώσαμε το παρελθόν αλλά και το παρόν ενίοτε, μαζί τους . Βρεθήκαμε σε εκείνες τις όμορφες παραλίες του νησιού όπου η Μενίτα και ο Νικολής μάζευαν κοχύλια δίπλα μας. Τότε , στα δεκατέσσερά τους χρόνια .

Μια εφηβική ιστορία αγάπης , εκεί στις αρχές τις δεκαετίας του 90 που δεν ενηλικιώθηκε ποτέ. Παιδικά όνειρα , σχέδια , υποσχέσεις που δεν ξεχάστηκαν ποτέ και σημάδεψαν για πάντα τους ήρωές μας . Όποιες κι αν ήταν οι μετέπειτα επιλογές τους και όποια εξέλιξη κι αν είχαν. Πολύ έρωτας , πολύ γέλιο και λίγο μεταφυσική στην ιστορία μας . Πολύ συγκίνηση επίσης , πολύ ταλέντο και πολύ ωραία υπόθεση. Μου άρεσε που εξελισσόταν και έβγαιναν όλο και πιο καινούργια πράγματα , τα οποία ανέτρεπαν αυτά που ήδη είχαμε καταλάβει σχετικά με την σχέση των δύο ηρώων.

Αναπολώντας το παρελθόν λοιπόν  ,πως να μην μας καθηλώσει και να μην το ζήσουμε μαζί τους .  Η Λίλα Μπακλέση και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής ήταν υπέροχοι. Εκφραστικοί , συγκινητικοί , αστείοι , ρομαντικοί και νοσταλγικοί όπως ακριβώς θα φανταζόμασταν το τέλειο ζευγάρι για τους αντίστοιχους ρόλους. Η σκηνοθεσία που επιμελήθηκαν οι ίδιοι , φανερώνει την χημεία που υπάρχει μεταξύ τους , στην οποία οφείλεται και το αποτέλεσμα. Εξίσου καταπληκτικό όμως ήταν και το κείμενο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα . Λόγια μαγικά που παρέσυραν όχι μόνο τους ήρωες αλλά και τους θεατές σ΄εκείνο το όμορφο νησί , σ΄εκείνη την όμορφη ιστορία. Κράτησα δυο σειρές από τα λόγια της Μενίτας που αγάπησα πολύ

<<Μέσα στα μάτια του κάτι σκοτεινό λαμπύριζε. Αλλά η κοιλιά μου , μέσα της με γαργαλούσε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι κοιλιές δεν κάνουν λάθος>>.

Καταλαβαίνετε τι έζησε το κοινό έτσι; Όχι απλά την συστήνω , τρέξτε να την δείτε γρήγορα . Μπράβο σε όλους τους συντελεστές για το αποτέλεσμα κι ευχαριστούμε πολύ για την θέαση.

Warning: Για τις γυναίκες κυρίως , είναι από εκείνες τις παραστάσεις που πρέπει να σας θυμίσω να προσέξετε τι μάσκαρα θα βάλετε, για να μην βγείτε σαν τον Alice Cooper. Kαλή θέαση .

Συντελεστές:

Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας

Ερμηνεύουν: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Σκηνοθεσία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος

Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (προπώληση), 15 ευρώ (ταμείο),  12 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό)

Θέατρο Άλφα.Ιδέα
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32

Τηλ.: 6970282888

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*