Είδαμε το έργο ” επειδή αυτή ήταν αυτή κι εγώ ήμουν εγώ” στον Παπαγάλο

γράφει η Λένα Σάββα

Η παράσταση ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΚΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ είναι ένα οδοιπορικό στις ερωτικές σχέσεις και συγκεκριμένα σε μια ερωτική σχέση από την αρχή της μέχρι το τέλος.
Η ομάδα HashArt έκανε μια συρραφή από βιβλία, θεατρικά έργα και τραγούδια κι έφτιαξε ένα ευφυές κείμενο για τον έρωτα και τις σχέσεις.
Έρωτας, αγάπη, πάθος, καψούρα.Ποια είναι η αλήθεια της σχέσης ανάμεσα σ’ έναν άντρα και μια γυναίκα; Οι περισσότεροι άνθρωποι τα μπερδεύουν όλα αυτά όπως λέει και το κείμενο. Επομένως ” Πως μπορείς να θεωρείς υπαρκτό κι αντικειμενικά επαληθεύσιμο αυτό που αποκαλείς αληθινή αγάπη;”
Μέσα από υπέροχες μουσικές Η χαρισματική ομάδα HashArt που αποτελείται από τους Γιώργο Ιωσηφίδη, Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Ελένη Κουταλώνη και Δημήτρη Μαγκλάρα και με τη σκηνοθετική δεξιότητα του Κώστα Μπάρα, μας ταξίδεψε στην ιστορία μιας σχέσης.Στην αμηχανία της αρχής “Ποια είσαι και συνεπώς ποιος πρέπει να είμαι εγώ” και στη χαρά της ολοκλήρωσης “Η ομορφιά γεννάει τον έρωτα ή ο έρωτας την ομορφιά;”
Τι γίνεται όμως όταν δεν έχουμε λύσει βασικά μας θέματα όπως πχ η έλλειψη αυτοεκτίμησης; “Αν είναι τόσο υπέροχη πώς γίνεται να ερωτεύθηκε κάποιον σαν εμένα.”
Ποιο ρόλο παίζει η γείωση μέσα σε μια σχέση και η ικανότητα να βλέπουμε τον εαυτό μας και τον άλλο όπως πραγματικά είναι; “νοιώθω άσχημα όταν βλέπω ότι δεν είμαι αυτό που νομίζεις ότι είμαι.Αυτό που έχεις πλάσει μέσα στο μυαλό σου.”
Πόσο έτοιμοι κι ανοιχτοί είμαστε στην ευτυχία; “συχνά ερωτευόμαστε για να γλυτώσουμε από τον εαυτό μας.”
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα κυριαρχούν στην παράσταση διανθισμένη με άφθονο χιούμορ, ένα χιούμορ ευφυές που μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας.Εξαιρετικές ερμηνείες από τα τέσσερα νεαρά παιδιά, ζεστές και ταυτόχρονα ολόφρεσκες όπως η ζωή που είναι καινούργια κάθε πρωί.
Ζωντανή ευρηματική με πολύ φαντασία και πολυεπίπεδη η σκηνοθεσία του Κώστα Μπάρα, μας έκανε να χάσουμε την αίσθηση του χρόνου.
Ένα σύγχρονο κείμενο, απόλυτα τοποθετημένο στον καιρό μας και τα ερωτήματα που μας βασανίζουν, απόλυτα διεισδυτικό μέσα στον κυκεώνα των ερωτικών σχέσεων του σήμερα.
Γελάσαμε πολύ, απολαύσαμε το όμορφο κείμενο, τις όμορφες ερμηνείες και τη σκηνοθεσία, προβληματιστήκαμε και γενικά είδαμε μια από τις πολύ καλές παραστάσεις της φωτεινής σεζόν που ωστόσο έχω την αίσθηση ότι παραμένει λίγο κρυμμένη.Φρονώ ότι της αξίζει μεγαλύτερη προβολή γιατί είναι κρίμα τέτοιες δουλειές να μην φαίνονται όσο τους αξίζει. Είναι μια σπουδή πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και δη τις ερωτικές και βγαίνεις απ’ αυτήν με…πτυχίο.

Δραματουργική επεξεργασία: Ομάδα HashArt
Σκηνοθέτης: Κώστας Μπάρας
Σκηνογραφία: Γιώργος Λιντζέρης
Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης
Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης
Κίνηση: Φώτης Νικολάου
Ερμηνεύουν: Γιώργος Ιωσηφίδης, Ηλέκτρα Κομνηνίδου, Ελένη Κουταλώνη, Δημήτρης Μαγκλάρας

Παπαγάλος Εξάρχεια

από 28/12Νοταρά 15, Εξάρχεια

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 10 €
Φοιτητικό, Άνω των 65: 7 €
ΑΜΕΑ, Άνεργοι, Ατέλεια: 5 €.
Πληροφορίες: 6984521352, 6973897186

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*