Συνέντευξη της Μαίρης Τσαρέα της ομάδας Physical Theatre “Nimertis” στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση ” ROOMS ” στο Θέατρο Αλκμήνη

1) Πως δημιουργήθηκε η ομάδα ” Νimertis ” ;

Η ομάδα δημιουργήθηκε μέσα από το workshop που έκανα στον χώρο του Nimertis Action Art. Οι τέσσερις από εμάς είμαστε μαζί τρία χρόνια, ενώ φέτος από το workshop που έγινε έχουμε τον Δημήτρη και επίσης προστέθηκε και η Κατερίνα που είναι παλιά μου μαθήτρια.

2) Φέτος σας βλέπουμε να συμπρωταγωνιστείτε στην παράσταση “Rooms” στο Θέατρο Αλκμήνη. Θα μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση;

Η παράσταση αφορά ανθρώπους που καθημερινά συναντάμε στον δρόμο και στο μυαλό μας τους καταγράφουμε σαν πλήθος. Οι περισσότεροι από εμάς δεν σκέφτονται ποιες είναι άραγε οι ζωές τους, τι συμβαίνει πίσω από τις πόρτες των σπιτιών ακόμα και ανθρώπων που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε… Οι ήρωες είναι άνθρωποι μοναχικοί, που κρύβουν μυστικά, ερωτεύονται, παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους ή την αφήνουν να γλιστράει.

3) Γιατί επιλέξατε να ανεβάσετε το συγκεκριμένο έργο; Ποιο είναι το δίδαγμα (επιμύθιο) της παράστασης σας;

Το Physical Theatre είναι ομαδική, συνεχής δουλειά μέχρι και την τελευταία πρόβα. Το έργο ξεκινάει με μία αρχική ιδέα, όπως συμβαίνει και με τον «Άνθρωπο του πλήθους» του Poe και εξελίσσεται μέσα από τις ιδέες της ομάδας χρησιμοποιώντας τις φόρμες του σώματος για να ειπωθεί μία ιστορία. Πιστεύω ότι επειδή ακριβώς δεν υπάρχει λόγος θα πρέπει να παίξουμε έτσι ώστε ο κάθε θεατής να καταλαβαίνει τι συμβαίνει κάνοντας παράλληλα και τις δικές του αναφορές ή συνδέσεις. Ο καθένας μέσα από τις ιστορίες που θα δει μπορεί να βγάλει το δικό του επιμύθιο. Εμείς θέλουμε να ερευνήσουμε πόσο αποξενωμένοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι συνειδητά ή ασυνείδητα.

4) Ποιος είναι τελικά αυτός ο άνθρωπος του πλήθους του Edgar Allan Poe;

Θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς.

5) Ποιο είναι το αγαπημένο σας απόφθεγμα, βιβλίο, ταινία, τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη.

1) Απόφθεγμα: «Αν δεν υπήρχε φαντασία θα έπρεπε να την εφεύρουμε», 2) Βιβλίο: Όλα του Μπόρχες και του Πόε, 3) Ταινία: “Blade Runner” του Ρίντλεϊ Σκοτ, 4) Τραγούδι: Πολλά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω, 5) Αγαπημένο σημείο: Ένα μπαλκόνι που έχει θέα στον Παρθενώνα.

6) Τι άλλα σχέδια έχετε για την φετινή σεζόν;

Προς το παρόν προέχει το “Rooms”. Όλα τα άλλα έπονται.

7) Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr .

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, που όπως και πέρυσι, δείχνετε τόσο ενδιαφέρον για τη δουλειά μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για εμάς, ειδικά όταν πρόκειται για ένα site που εκτιμούμε πολύ. Φυσικά σας περιμένουμε στην παράσταση.

Περισσότερα για την παράσταση ROOMS μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*