Είδαμε την παράσταση Rooms στο θέατρο Αλκμήνη

Γράφει η Σοφία Θεοδοσιάδου

Δωμάτια παντού. Δωμάτια που κρύβουν ελπίδες , απογοητεύσεις , φόβους , φοβίες , αγάπες , μίση , σκέψεις , επιθυμίες  , κρυφούς έρωτες . όνειρα , πόθους ,πάθη και όλου του κόσμου τα μυστικά. Δωμάτια που άλλοτε θυμίζουν το κουτί της Πανδώρας και άλλοτε <<του κουτιού τα παραμύθια>> σ’εκείνο το μουσικό κουτί  που βλέπαμε πολλοί στην παιδική μας ηλικία . Πόσοι το θυμούνται άραγε; Πιο παιδί δεν είχε το κουτί με τα μυστικά του; Και ποιος ενήλικας δεν έχει το αντίστοιχο δωμάτιο; Κάποιοι μεγάλωσαν και κάποιοι επέλεξαν να μείνουν παιδιά , καθείς διαλέγει το κουτί ή το δωμάτιο που του ταιριάζει , τους ανθρώπους με τους οποίους θα το μοιραστεί ή την μοναξιά που ως πιστή φίλη τον βοηθά να διασφαλίσει τα μυστικά του. Εκεί. Ανάμεσα σε εκείνους τους τοίχους. Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί θα φύγουν κάποια στιγμή από τα δωμάτια και θα τους δούμε έξω , ανάμεσά μας, αφήνοντας τα μυστικά τους κλεισμένα μέσα σε εκείνους τους τοίχους.

Η ομάδα Physical theatre Nimertis παρουσίασε την παράσταση <<Rooms>> την οποία εμπνεύστηκε η Μαίρη Τσαρέα από το διήγημα του Edgar Allan Poe <<Ο άνθρωπος του πλήθους>> . Από την πρώτη σκηνή της παράστασης μέχρι την τελευταία ο θεατής εισέπραττε τα μηνύματα που προσπαθούσαν να μεταφέρουν οι ηθοποιοί σαν να μιλούσαν κανονικά. Αυτή η επικοινωνία ηθοποιών-κοινού ήταν η σφραγίδα της επιτυχίας για την παράσταση. Πολύ καλή σκηνοθεσία , με έμφαση στις λεπτομέρειες , με ένα πολύ καλό επιτελείο ταλαντούχων ηθοποιών να συμπληρώνουν το πακέτο. Οι ηθοποιοί Μαίρη Τσαρέα , Δημήτρης Χαλιώτης , Κατερίνα Χολή, Βασίλης Οικονομάκος, Κωνσταντίνος  Φρούντας και Χρήστος Αλεξόπουλος ήταν όλοι εκφραστικότατοι , κάτι που είναι βασικό σε παραστάσεις που δεν περιλαμβάνουν λόγια , μεταδοτικοί ως προς το νόημα των κινήσεων τους  και συνεπώς υπέροχοι ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Μπράβο σε όλους και  ευχαριστούμε πολύ για την θέαση. Οι παραστάσεις έχουν ολοκληρωθεί αλλά αν ακούσετε γι αυτή την ομάδα ξανά αξίζει την προσοχή σας.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Μαίρη Τσαρέα

Ενδυματολογική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αμανατίδης

Σκηνικά: Γιώργος Τσουκαλάς, Αντώνης Γιωργακόπουλος

Πρωτότυπη μουσική: Nora’s Cinematic

Μουσική επιμέλεια: Φιλόθεος Φελούρης

Trailer: Στέφανος Κοσμίδης

Φωτογραφίες: Απόστολος Μπάρτης

Μακιγιάζ: Βικτώρια Δαλιάνη / 7ο Ε.Κ. Α’ Πειραιά (Μ. Καρβούνη, Μ. Ξήπα, Ζ. Καλαμίδα)

Κομμώσεις: 7ο Ε.Κ. Α’ Πειραιά / Κωνσταντίνα Ρέμε

Παίζουν: Μαίρη Τσαρέα, Δημήτρης Χαλιώτης, Κατερίνα Χόλη, Βασίλης Οικονομάκος, Κωνσταντίνος Φρούντας, Χρήστος Αλεξόπουλος

Παραστάσεις: 16, 17 και 18 Μαΐου στις 19:00

Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ

Διάρκεια: 60 λεπτά

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 12, Κάτω Πετράλωνα, τηλέφωνο: 2103428650

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*