Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Χειλά στο θέατρο.gr με αφορμή την παράσταση ”Δύσκολες ή πολύπλοκες στιγμές από τη ζωή των ανθρώπων”

Στα πλαίσια του Off -off festival που διοργανώνεται για ακόμα μία χρονιά στο Θέατρο επί Κολωνώ, ο Κωνσταντίνος Χειλάς μας μιλά για την παράσταση “Δύσκολες ή πολύπλοκες στιγμές από τη ζωή των ανθρώπων”, τα σχέδια του και το μέλλον του θεάτρου στην Ελλάδα.

1) Καλησπέρα σας, κύριε Χειλά και καλωσορίσατε στην σελίδα μας. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για σας, ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας;

Καλησπέρα σας. Δεν έχω να σας πω αρκετά πράγματα σχετικά με εμένα και το θέατρο καθώς η συγκεκριμένη δουλειά είναι και η πρώτη μου στον χώρο. Η επαφή μου με τις τις παραστατικές τέχνες ξεκίνησε με σπουδές στον κινηματογράφο και την φωτογραφία για να καταλήξω τελικά τα τελευταία χρόνια να σπουδάζω και να ασχολούμαι με το θέατρο.

2) Φέτος σας βλέπουμε  να σκηνοθετείτε , να παίζετε, και να χετε γράψει και τα κείμενα  για την παράσταση ”Δύσκολες ή πολύπλοκες στιγμές από τη ζωή των ανθρώπων” στο Θέατρο Επί Κολωνώ. Θα μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση ; Γιατί επιλέξατε να ανεβάσετε το συγκεκριμένο έργο;

Η παράσταση αυτή είναι μία έρευνα πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Αυτή η έρευνα προσπαθεί να αποτυπώσει διάφορες πτυχές και εκφάνσεις της επικοινωνία (ή μη) με τον Άλλον και της επικοινωνία (ή μη) με τον εσώτερο εαυτό του, τα συναισθήματα, τις συνήθειες του, το περιβάλλον του. Δεν διάλεξα το συγκεκριμένο έργο αλλά το έγραψα με αφορμή το φεστιβάλ.

3)  Ποιο είναι το αποτέλεσμα της δομής του κειμένου σας, τι νομίζετε ότι προσθέτει στο έργο;

Η συγκεκριμένη δομή, 6 σκηνές, προσθέτουν στο θεατρικό κατά τα άλλα κείμενο μια κινηματογραφική αίσθηση η οποία δίνει την ελευθερία της δημιουργίας εικαστικών εικόνων που από μόνες τους μπορούν να αποτελέσουν μια αυτόνομη ιστορία.

4) Ποια είναι η κύρια σύγκρουση στο έργο σας;

Η κύρια σύγκρουση του έργου είναι συνεχής αναζήτηση της φύσης του ανθρώπου και των πραγμάτων γύρω από αυτόν. Η θέση που παίρνουν τα σώματα των χορευτών στον χώρο και η μορφή που παίρνει ο ίδιος χώρος ανάλογα με τις σχέσεις αυτών των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί, είναι κομμάτια ή θραύσματα αυτής της σύγκρουσης.

5)  Είμαστε μαζί, μοναχικοί ή μόνοι τελικά;

Τελικά είμαστε και τα τρία..

6) Πως θεωρείτε ότι είναι τα θεατρικά, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά πράγματα στην Αθήνα του 2019; 

Υπάρχει μια άνθηση των τεχνών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια θεατρικά και κινηματογραφικά, όπου σχεδόν συνηθίσαμε να ακούμε για διάφορες διεθνείς διακρίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών. Για την τηλεόραση δεν ξέρω, δεν πολυβλέπω.

7) Τι άλλα σχέδια έχετε για την φετινή σεζόν;  

Ακόμα δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για μετά το καλοκαίρι παρά μόνο κάποιες συζητήσεις για μια ταινία.

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr .

Το θέατρο.gr είναι ένα από τα πιο άρτια site σχετικά με το θέατρο. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για τη δουλειά μου στη σελίδα σας.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*