Είδαμε τη “Βερβερίτσα” στο Βεάκειο Θέατρο

Γράφει ο Βαγγέλης Μαστορόπουλος

Βερβερίτσα, η παράσταση με την υπογραφή του Ν. Μουτσινά, που σπάει τα ταμεία.

Το ζευγάρι Μενέλαου και Άννας-Μαρίζας Φονιά καταφεύγει σε ένα σύμβουλο γάμου για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της συμβίωσης. Εκείνος, ένας λαϊκός τύπος, επιπλοποιός στο επάγγελμα, αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο μέσο Έλληνα της επιφανειακής προσέγγισης των πάντων, του « ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε… ». Εκείνη μία αισθητικός, φαντασμένη, ζει μέσα από τα όνειρα που επιβάλλει η σύγχρονη εποχή του lifestyle. Κόσμοι αντίθετοι, προσπαθούν να βοηθήσουν το γάμο τους μέσα από συμβουλευτικές συνεδρίες.

Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται με δραματοποιημένες αναδρομές που αποτελούν μικρές ιστορίες από το παρελθόν του ζευγαριού. Ξεκαρδιστικά δρώμενα από τις στιγμές του Μενέλαου και της Άννας-Μαρίζας εκτυλίσσονται μπροστά στους θεατές. Μέσα από το χιούμορ, επισημαίνονται πολλά από τα σημεία των καιρών μας και τις παθογένειες που μας χαρακτηρίζουν ως λαό στη δεδομένη συγκυρία.

Μία βερβερίτσα, ένα μικρό τρωκτικό του δάσους, γίνεται η αιτία οι ήρωες να ξεμείνουν με το αυτοκίνητό τους σε μία ερημική περιοχή στη μέση της νύχτας. Κάπως έτσι ξεκινάει και το δεύτερο μέρος της παράστασης, που οδηγεί τους πρωταγωνιστές σε μια δίνη απρόβλεπτων γεγονότων. Η απόφασή τους να χτυπήσουν την πόρτα του μυστηριώδους σπιτιού στην καρδιά του δάσους, ίσως δεν είναι τελικά και η καλύτερη επιλογή…

Το σενάριο έχει ρυθμό και είναι γεμάτο από ατάκες που χαρίζουν άφθονο γέλιο στους θεατές. Οι ηθοποιοί έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους και αυτό το εισπράττει το κοινό από την πρώτη κιόλας στιγμή. Εξαιρετική η σκηνοθεσία και τα σκηνικά που πλαισιώνουν το θίασο και την παράσταση εν γένει, δημιουργώντας ένα καθ’ όλα άρτιο αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί και η πολύ καλή κινησιολογία-χορογραφία, που απογειώνει το θέαμα. Έντονο είναι και το στοιχείο της μουσικής, που κάνει την παράσταση περισσότερο ευχάριστη.

Η «Βερβερίτσα» ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα και να χαρίσει στιγμές γέλιου σε κάθε άκρη της χώρας. Η επιτυχία τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αν κρίνουμε από την απήχηση που είχε η παράσταση στην πρωτεύουσα. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα και αποτελεί ξεκάθαρα μία πρότασή μας για όσους επιθυμούν να περάσουν ένα όμορφο βράδυ και να γελάσουν με την ψυχή τους.

Συντελεστές:

Κείμενο-Σκηνοθεσία : Νίκος Μουτσινάς

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Χορογραφία: Χριστίνα Φωτεινάκη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη

Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*