Είδαμε το “Οι Λουόμενες” στο Skrow Theatre

Γράφει η Ειρήνη Ιωάννου

Η Λύντια είναι η ιδιοκτήτρια του υδροθεραπευτηριου “Ο Ασκληπιός” και ετοιμάζεται να κλείσει κεφάτη που πλησιάζει το νέο έτος όταν δύο πελάτισσες ξαφνικά έρχονται χωρίς να έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, έχοντας όμως πολλά να ξεπλυνουν από πάνω τους.

Η Μαρία, μια νέα κοπέλα, που έχει να ξεχάσει να κοιμάται καθώς οι μνήμες και μια μεγάλη πληγή την πνίγουν και η Κάτια, μια χαρούμενη κι ανάλαφρη-ολίγον αλκοολική- γυναίκα που ωστόσο έχει το δικό της φορτίο ψυχής. Κι ενώ ξεκινούν να κάνουν το μπάνιο τους παρακολουθούν σε μια μικρή τηλεόραση την Τραβιατα και συζητούν για τις τραγικές ηρωίδες της οπερας.. Μανταμ Μπατερφλαι και Τραβιατα γίνονται λοιπόν η αφορμή να ξεδιπλωθουν μέσα στον “Ασκληπιό” τρεις ακόμη τραγικές ιστορίες, οι δικές τους!

Οι Λουομενες είναι μια υπέροχη δραματική κωμωδία σε σκηνοθεσία και κείμενο της Κατερίνας Μαυρογεώργη. Οι διάλογοι και οι εναλλαγές στις διαθέσεις είναι τρομερά έξυπνα ώστε να κρατούν τον θεατή καθόλη την διάρκεια της παράστασης καθηλωμένο. Οι τρεις πρωταγωνίστριες υπέροχες, βιώνουν κάθε συναίσθημα και ερέθισμα με ιδίως την νέα Μαρία Πετεβή να ξεχωρίζει!

Σκηνοθεσία/Κείμενο: Κατερίνα Μαυρογεώργη
Β. Σκηνοθέτη: Ελια Ζαχαριουδάκη Μαρία Μακρή
Μουσική: Δημήτρης Τάσαινας
Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Επιμέλεια κίνησης: Σοφία Πάσχου
Σχεδιασμός φωτισμών: Σεραφείμ Ράδης Γιάννης Καραμπάτσος
Φωτογραφίες/Trailer: Γιάννης Καραμπάτσος
Επικοινωνία παράστασης: Ελεάννα Γεωργίου

Παίζουν: Κατερίνα Λάττα Νικολίτσα Ντρίζη Μαρία Πετεβή


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*