“Πλάι στο Νιαγάρα”

Μετά τη περσυνή επιτυχημένη σεζόν του θεατρικού έργου του Σταύρου Κανελλίδη  “Πλάι στο Νιαγάρα”, η εταιρεία παραγωγής  “Αίθουσα Καλλιτέχνη” ανεβάζει για  δεύτερη σεζόν τη παράσταση στο θέατρο ALTERA PARS Από 18/10/2019 Κάθε Παρασκευή 21:30 και Σάββατο στις 18:15.Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός. Η παράσταση, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη της ηθοποιού και βοηθού σκηνοθέτη του περσινού ανεβάσματος του έργου Νίκης Λειβαδάρη, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της  UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ. Το έργο είναι εμπνευσμένο απο το  στο story του σεναρίου των Richard L. Breen και Walter Reisch της ταινίας του 1953 «Νιαγάρας». 

“Πλάι στο Νιαγάρα”ένα ψυχολογικό-αστυνομικό θρίλερ με έντονο άρωμα απο τα films noir της δεκαετίας του 50.

Υπόθεση:

Το ψυχολογικό αυτό θρίλερ, επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται φαινομενικά για διακοπές στο Νιαγάρα στο τέλος της δεκαετίας του΄50. Ο Lee και η Destiny, δύο εκρηκτικές προσωπικότητες, παρασύρουν τον ιδιοκτήτη του Tip Top Motel, Adam, σε μια προσωπική τους υπόθεση που θα ανατρέψει τη ζωή του για πάντα. Οι χαρακτήρες υφαίνουν έναν ιστό εκδίκησης μέσα από αλλεπάλληλους κλυδωνισμούς. Θύματα και θύτες ταυτόχρονα όλοι τους μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε, σκιαγραφούν μέσα από τις συναισθηματικές τους μεταπτώσεις ένα παζλ κατασκευασμένης αλήθειας.

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ/ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ 

Για τη παράσταση αυτή  αφορμή στάθηκε η αγάπη μου για τα φιλμ νουάρ και το σασπένς που δημιουργούν στο θεατή. Πηγή έμπνευσης του θεατρικού μου έργου στάθηκε  το  story του σεναρίου των Richard L. Breen και Walter Reisch, τηs ταινίας του 1953 “Νιαγάρας”, έγραψα ένα νέο θεατρικό έργο.Το ψυχογραφικό αυτό θρίλερ επικεντρώνεται σε ένα ζευγάρι που βρίσκεται φαινομενικά για διακοπές στο Νιαγάρα, στο τέλος της δεκαετίας του 50. Ο Lee και η Destiny, δύο εκρηκτικές  προσωπικότητες, παρασύρουν τον ιδιοκτήτη του Tip Top Motel, Adam σε μια προσωπική τους υπόθεση, που θα ανατρέψει τη ζωή του για πάντα. Οι χαρακτήρες υφαίνουν έναν ιστό εκδίκησης μέσα από αλλεπάλληλους κλυδωνισμούς. Θύματα και θύτες ταυτόχρονα όλοι τους, μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε, σκιαγραφούν μέσα από τις συναισθηματικές τους μεταπτώσεις ένα παζλ κατασκευασμένης αλήθειας.Οι χαρακτήρες μέσα από τις αντιθέσεις τους θα ανακαλύψουν τις ρωγμές που έχουν βαθιά στη ψυχή τους.Σε όλους μας όμως υπάρχουν ρωγμές από εκεί εξάλλου είναι που μπαίνει μέσα μας το φως.

Ευχαριστώ θερμά τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης, για τη δημιουργηκότητα και την ευσυνειδησία τους.Ο στόχος όλων μας είναι να σας κάνουμε να ταξιδέψετε στο γοητευτικό αυτό είδος των φιλμ νουάρ, μέσα από τη σύμβαση της θεατρικής πράξης. Καλή σας θέαση

Σταύρος Κανελλίδης

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Σταύρος Κανελλίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Αγγέλκου – Νίκη Λειβαδάρη*
Σκηνικα -κοστούμια: Μάρα Βαλφοπούλου
Βοηθός παραγωγής: Πέρσα Κατσανούλη
Παραγωγή: Αίθουσα Καλλιτέχνη

Πρωταγωνιστούν:  Σταύρος ΚανελλίδηςΆννα ΊριςΣάββας Πογιατζής

Παραστάσεις: Από 18/10/2019
Κάθε Παρασκευή 21:30 και Σάββατο στις 18:15.

Ακατάλληλο κάτω των 15 ετών.

Προπώληση https://www.viva.gr/tickets/theater/altera-pars/plai-sto-niagara/

Εισιτήρια-τηλ. επικοινωνίας: 6971580805

Τιμές εισιτηρίων:

14,00€ (κανονικό)

12,00€ (απογευματινή Σαββάτου)
10,00€ (ανω των 65-συνταξιούχων)
8,00€ (φοιτητικο – νεανικο μέχρι 25)

7,00€ ανέργων
5,00€ (ατέλειες)

Α.Μ.Ε.Α. δωρεάν κατόπιν κράτησης

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

Θέατρο ALTERA PARS
Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, Αθήνα.

τρέιλερ παράστασης

Πλάι στο Niagara 2019-2020 promo teaser (Near Niagara/film mood teaser)

4 Comments

  1. Αρτια παράσταση. Κείμενο δύσκολο και με σασπένς. Η σκηνοθεσία σε μεταφέρει στη μαγική εποχή του Χολιγουντανου κινηματογραφου του 50.Οι ηθοποιοί δωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με πολύ δυνατές ερμηνείες. Η μουσική σε βάζει αμέσως στο κλίμα. Το σκηνικό πλούσιο και επιβλητικό. Μπράβο σε όλους μια παράσταση που ομολογουμένως ενθουσίασε την αίθουσα η οποία απάντησε με το θερμότερο χειροκρότημα.

  2. Πολύ καλό δουλεμένη παράσταση.Ιδιαιτερο σκηνοθετικό ύφος που σε μεταφέρει στην εποχή των ταινιών του 50.Οι ηθοποιοί με 3 δυνατές ερμηνείες. Περισσότερο ξεχώρισα τους άνδρες ηθοποιούς που είχαν πολύ έντονες και δυναμικές σκηνές. Η μουσική επένδυση πολύ εύστοχη.Το story έχει πολύ σασπένς. Μέχρι το τέλος σε κρατάει σε αγωνία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*