Οι Όρνιθες, το αριστούργημα του Αριστοφάνη, για πρώτη φορά στο κινητό σου, από  καταξιωμένους καλλιτέχνες

Οι Όρνιθες, το αριστούργημα του Αριστοφάνη, για πρώτη φορά στο κινητό σου, από καταξιωμένους καλλιτέχνες

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη χτυπάνε κορυφή στην Apple!

Μια μεγάλη επιτυχία!  ToThe Birds, η νέα διαδραστική εκπαιδευτική εφαρμογή για παιδιά, που μεταφέρει τους Όρνιθες του Αριστοφάνη στο κινητό ή το tablet σου, κατέκτησε την κορυφή των Ελληνικών charts στο App Store της Apple, μόλις μέσα σε 2 ημέρες από την επίσημη ανακοίνωσή του. 

Η εφαρμογή είναι το πρώτο έργο της νέας ελληνικής start-up Birigogo (www.birigogo.gr) που έχει αναλάβει να δημιουργήσει διαδραστικές εφαρμογές για κινητά και tablet που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, με περιεχόμενο τα αρχαία ελληνικά δράματα -κωμωδίες και τραγωδίες-  από το θησαυρό της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ακολουθούν ο Προμηθέας του Αισχύλου και η Ελένη του Ευριπίδη!

Ένα εγχείρημα που φέρνει σε επαφή τους νέους χρήστες με τα αριστουργήματα της αρχαιότητας, με το λόγο, τα διακυβεύματα, την ηθική και τους μύθους της αρχαίας Ελλάδας. Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή στο κινητό ή στο tablet μέσα από το site του www.birigogo.gr ή απευθείας από τα stores:

για iOS http://www.apple.co/3BXnfE1 
για Android http://www.bit.ly/3S3J4Yd   

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥN ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

~.~

IMG 3876

The Birds

Οι Όρνιθες, το αριστούργημα του Αριστοφάνη, για πρώτη φορά στο κινητό σου, από καταξιωμένους καλλιτέχνες

Ακολουθούν ο Προμηθέας του Αισχύλου και η Ελένη του Ευριπίδη

Για iOS και Android συσκευές

Μπορείς να φανταστείς του Όρνιθες του Αριστοφάνη να ξεπηδούν από το κινητό σου;

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια εφαρμογή μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε πρωτότυπα διαδραστικά εκπαιδευτικά βιβλία-παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού. Σημαντικοί και διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους, στο καινοτόμο αυτό εγχείρημα της νέας ελληνικής start-up που ξεκινά να κατακτήσει τον κόσμο προσφέροντας ένα υψηλό καλλιτεχνικό, παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό αποτέλεσμα:

Διαμαντής Καραναστάσης (Σύλληψη - Σκηνοθεσία – Αφήγηση), Φίλιππος Φωτιάδης (σχεδιασμός εικόνων) και Σταύρος Γασπαράτος (Μουσική Σύνθεση - Ηχητικός Σχεδιασμός). Στη σειρά «Αρχαίο Δράμα» -όπου όλη η ιστορία αναπτύσσεται μέσα από διαδραστικές σελίδες στις οποίες ο χρήστης έρχεται σε επαφή με τον εκάστοτε μύθο ανακαλύπτοντας τις δράσεις, το λόγο, τα κείμενα και τους ήχους- η αρχή γίνεται με τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και στο αμέσως επόμενο διάστημα καταφθάνουν ο «Προμηθέας» του Αισχύλου και η «Ελένη» του Ευριπίδη. Η εφαρμογή λειτουργεί ήδη σε Ελληνικά και Αγγλικά, ενώ ετοιμάζονται εκδόσεις και σε νέες γλώσσες. Κατεβάστε τώρα το «The Birds» στο κινητό ή το tablet. Θα το βρείτε διαθέσιμο σε App Store και Google Play για iOS και Android συσκευές, αποκλειστικά από την Birigogo. Περισσότερα στο www.birigogo.gr

~.~

IMG 3886

Όρνιθες του Αριστοφάνη

Το αριστούργημα του Αριστοφάνη σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι.

Άκουσε την ιστορία - Γνώρισε τους ήρωες - Ανακάλυψε τις δράσεις.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΚΟΥN ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σύλληψη - Σκηνοθεσία - Αφήγηση
Διαμαντής Καραναστάσης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΚΟΝΩΝ
Φίλιππος Φωτιάδης
Μουσική Σύνθεση - Ηχητικός Σχεδιασμός
Σταύρος Γασπαράτος

Δυο Αθηναίοι φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, ονειρεύονται να ζήσουν σ’ έναν  τόπο όπου θα επικρατεί η ηρεμία, η χαρά και η ειρήνη. Θα συναντήσουν τον τσαλαπετεινό και τότε ο Πεισθέταιρος θα σκαρφιστεί να ιδρύσουν μια νέα πόλη, την πόλη των πουλιών στους αιθέρες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ του κόσμου των ανθρώπων και του κόσμου των θεών.

Θα καταφέρουν να φτιάξουν τη δική τους Νεφελοκοκκυγία; Θα βρουν τη βοήθεια που χρειάζονται ή θα συναντήσουν αντιστάσεις; Τα υπόλοιπα πουλιά, θα δείξουν τον ίδιο ενθουσιασμό; Τι λόγο θα έχουν οι θεοί σ’ αυτό; Είναι εύκολο να ονειρεύεσαι κάτι εντελώς καινούριο; Πόσο εύκολο είναι τελικά να χτίσεις τη δική σου ουτοπία;


Στόχος μας στο birigogo.gr είναι:
-Η γνωριμία των παιδιών με τους Αρχαίους Έλληνες ποιητές.
-Η εξοικείωση των παιδιών με τη Μυθολογία και την Ελληνική Ιστορία, μέσω οπτικοακουστικού υλικού και απλών διαδράσεων.
-Η μύηση των παιδιών μέσω της τεχνολογίας, στα διακυβεύματα, την ηθική, τους μύθους, τη γλώσσα και τις αξίες που διαπραγματεύονται, καταγράφουν και διαχειρίζονται δημιουργικά στο έργο τους οι αρχαίοι ποιητές.
-Η διαδραστική, ευχάριστη και δημιουργική προσέγγιση των μύθων και των κειμένων που διαμόρφωσαν την παγκόσμια δραματουργία και αποτελούν τη βάση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Μπες στο birigogo.gr και μείνε ενημερωμένος για τις νέες εφαρμογές που δημιουργούνται και μπορείς να κατεβάσεις.

Ανακάλυψε και μάθε παίζοντας!

birigogo.gr

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

KARANASTASIS DIAMANTIS

Ο άνθρωπος πίσω από το birigogo.gr

Η σύλληψη και η δημιουργία των εφαρμογών ανήκει στον Διαμαντή Καραναστάση (www.diamantiskaranastasis.com & www.dacos.gr) που υπογράφει τη σκηνοθεσία, τα κείμενα και όλη την παραγωγή και υλοποίηση των νέων πρωτότυπων διαδραστικών εφαρμογών και εκφωνεί και την ελληνική αφήγηση των κειμένων. Πρόκειται για μια ιδέα της οποία η υλοποίηση είναι το αποτέλεσμα μιας πολυετούς προσπάθειας. O Διαμαντής Καραναστάσης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Τελειόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου. Εργάζεται στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο από το 1998. Έχει αναλάβει την παραγωγή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Η φωνή του έχει επενδύσει πάνω από 7500 τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές διαφημίσεις, καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και επιλεγμένες ταινίες παιδικών animation studio movies (Μαδαγασκάρη fransice, Ice Age francise, Star Wars Clone Wars κ.α.). Με το ιδιόκτητο post-production studio DACOS, έχει αναλάβει εκατοντάδες οπτικοακουστικές παραγωγές. Έχει σκηνοθετήσει τη μεγάλου μήκους ταινία ΑΙΜΑ (παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία - μοντάζ - post production). Η ταινία έχει τις εξής διακρίσεις:

ΒΡΑΒΕΙΑ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ
Βραβείο Επιτροπής, SPECIAL JURY PRIZE-WORLD CINEMA DRAMATIC (Διαμαντής Καραναστάσης), AMSTERDAM FILM FESTIVAL 2012 (Ολλανδία)
Βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Σταύρος Γασπαράτος), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.
Υποψηφιότητα για βραβείο καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου (Βίκυ Βολιώτη), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2013.
Βραβείο BEST CONCEPT FOR FICTION FILM (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Λονδίνο)
Βραβείο BEST ACTRESS (Βίκυ Βολιώτη), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013
Βραβείο BEST SCREENPLAY (Διαμαντής Καραναστάσης), LONDON GREEK FILM FESTIVAL 2013
Βραβείο SPECIAL FESTIVAL MENTION (Διαμαντής
Καραναστάσης), NOIDA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Ινδία)
Βραβείο HONORABLE MENTION (Διαμαντής Καραναστάσης), INDIE GATHERING INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)
Βραβείο GOLD AWARD (Διαμαντής Καραναστάσης) INTERNATIONAL MOVIE AWARDS (Ινδονησία)
Βραβείο AWARD OF RECOGNITION - Feature Film (Διαμαντής Καραναστάσης), THE indieFEST (Aug 2018, La Jolla,USA) 
Υποψηφιότητες, Best Foreign Language Feature Film / Best Original Score / Best Original Screenplay of a Foreign
Language Film / Best Editing of a Foreign Language Film, International Filmmaker Festival of World Cinema
LONDON 2016 (Ηνωμένο Βασίλειο)


ΑΛΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Επίσημη συμμετοχή, GIJON INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2012 (Ισπανία)
Επίσημη συμμετοχή, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ-ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2012
Επίσημη συμμετοχή, SAN FRANCISCO GREEK FILM FESTIVAL 2013 (Η.Π.Α.)
Επίσημη συμμετοχή, VUKOVAR FILM FESTIVAL 2013 (Κροατία)
Επίσημη συμμετοχή, COLUMBIA GORGE INTERNATIONAL FILM 
FESTIVAL 2014 (Η.Π.Α.)


To Δεκέμβρη του 2020 πραγματοποίησε τη σκηνοθεσία, την κινηματογράφηση αλλά και όλο το post production, για το έργο «ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ» (Ανδρέα Φλουράκη) στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Τον Απρίλιο του 2021 ολοκλήρωσε τη μεσαίου μήκους ταινία του “11 μ.μ.”, με πρωταγωνιστές την Αθήνα, τους άδειους δρόμους της και τους κλειστούς χώρους πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας. Τον Μάιο του 2022 σκηνοθέτησε και κινηματογράφησε του έργο «Freddy». Το πρωτότυπο αυτό web-theater γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν. Το 2022 ανακοινώνει τη δημιουργία και λειτουργία της πρώτης εφαρμογής για κινητά και τάμπλετ που μετατρέπει το Αρχαίο Δράμα και τους αρχαίους ελληνικούς μύθους σε ένα πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό βιβλίο-παιχνίδι, έχοντας μαζί του ως βασικούς καλλιτεχνικές συντελεστές τον διεθνή βραβευμένο μουσικό, συνθέτη και sound artist Σταύρο Γασπαράτο και τον Αρχιτέκτονα – Ζωγράφο – Εικονογράφο Φίλιππο Φωτιάδη.

~.~

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

« Σεπτέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.