Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Είδαμε την παράσταση "Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια" στο Μικρό Broadway

Είδαμε την παράσταση "Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια" στο Μικρό Broadway

Στο μικρό Broadway αυτόν το χειμώνα συντελείται μία σπαρακτική συνάντηση δύο γυναικών που φέρουν μέσα τους την τραγικότητα της αρχαίας και της μεταγενέστερης ελληνικής κοινωνίας, ανασύροντας στο σήμερα ερωτήματα σχετικά με τη θέση της γυναίκας που μένουν ακόμα αναπάντητα. Ο Γιώργος Α. Χριστοδούλου που υπογράφει το κείμενο μπλέκει εντέχνως τα νήματα της μοίρα της Μήδειας (Γωγώ Ατζολετάκη) του Ευριπίδη με αυτά της Χαδούλας Φραγκογιαννού - Φόνισσας (Μαρία Δημητριάδου) του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και δημιουργεί ένα καθηλωτικό θέαμα.
 
Η σύλληψη του συγγραφέα να ενώσει αυτές τις δύο γυναίκες είναι η αφετηρία για ένα ταξίδι στο συνειδητό και το υποσυνείδητο. Το χορικό στοιχείο (Μαρία Δρακοπούλου, Σάρα Τερζή, Άννα – Μαρία Βιδάλη, Κωνσταντίνος Μενούνος) συστήνεται, ανακουφίζει, συμβουλεύει τις πρωταγωνίστριες, διαδραματίζει κεντρικό ρόλο όπως σε όλες τις αρχαίες τραγωδίες ακολουθώντας, τραγουδώντας και χορεύοντας τις ροκ μουσικές του Τάκη Μπινιάρη. Κι έτσι η παράσταση διαδραματίζεται σε μια εποχή που μπορεί να χωρέσει τη Μήδεια, τη Φόνισσα, την αστρολόγο του αρχοντικού, την παιδαγωγό, τον μάγειρα και την νταντά των παιδιών, τον Κρέοντα (Χρίστος Γεωργίου) και τον Ιάσωνα (Νίκος Τριανταφύλλου) στην ίδια σκηνή, σε ένα ολότελα ροκ σκηνικό.
 
Έτσι κι αλλιώς ο χρόνος σε αυτήν την παράσταση είναι μία ευθεία γραμμή. Ο χρόνος δεν υπάρχει για αυτές τις δύο, είναι μία έννοια ακαθόριστη για δύο εμβληματικούς χαρακτήρες που στέκονται για να φωτίζουν τα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης. Η σκηνοθεσία του Βασίλη Πλατάκη καταφέρνει μαεστρικά να συνθέσει όλα αυτά τα αντίθετα στοιχεία αρμονικά, εμβαθύνοντας στα κοινά χαρακτηριστικά αυτών των δύο γυναικών. Στο κοινό τους ταξίδι που ξεκινάει μετά τα φονικά των παιδιών. Στην τελευταία σκηνή οι δυο γυναίκες πιάνονται χέρι – χέρι και βαδίζουν πίσω από το μαύρο πέπλο του θρήνου και του θανάτου. Είναι ακόμα ενδιαφέρουσα η συνύπαρξη και τόσο διαφορετικών ηθοποιών. Η Γωγώ Ατζολετάκη αναμφίβολα σαρώνει την σκηνή και η Μαρία Δημητριάδου καταφέρνει ερμηνευτικά να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές των θεατών. Με έναν παράξενο τρόπο όλοι μαζί δημιουργούν ένα παράξενο θέαμα και με έναν αντισυμβατικό τρόπο απόλυτα ταιριαστό.
 
Το «πάντρεμα» είναι σίγουρα ενδιαφέρον, πρωτότυπο κι ανατρεπτικό. 
 
 
Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο: Γιώργος Α. Χριστοδούλου

Σκηνοθεσία – φωτισμοί: Βασίλης Πλατάκης

Ερμηνεύουν: Γωγώ Ατζολετάκη, Μαρία Δημητριάδου, Χρίστος Γεωργίου, Μαρία Δρακοπούλου, Σάρα Τερζή, Άννα – Μαρία Βιδάλη, Νίκος Τριανταφύλλου και ο Κωνσταντίνος Μενούνος

Μουσική: Τάκης Μπινιάρης

Χορογραφίες: Aναστάσης Δεληγιάννης

Σκηνικό: Χάρης Σεπεντζής

Βοηθός σκηνοθέτη: Kυριακή Γάσπαρη

Μάσκες: Ανδρέας Λιάλιος

Κοστούμια: Vania Alexandrova

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00

Κάθε Κυριακή στις 18.00

«Μικρό Broadway»

Αγίου Μελετίου 61Α, Αθήνα, τηλ.: 211 0159859 & 210 8654787

Προπώληση μέσω viva.gr & στο ταμείο του θεάτρου

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.