Είδαμε το Χορό του θανάτου στο θέατρο Εκάτη.

Είδαμε το Χορό του θανάτου στο θέατρο Εκάτη.

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Αναστασία Κίτσιου Απρίλιος 01 2022 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Σε μια ιδιαίτερη σκηνή που έχει φιλοξενήσει και στο παρελθόν εξαιρετικές παραγωγές, το θέατρο ΕΚΑΤΗ, βρεθήκαμε για να παρακολουθήσουμε ακόμα μια παράσταση εποχής, το «Χορό του Θανάτου» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ.
Πριν από όλα θα πω ότι η διασκευή της Γιούλης Χρονοπούλου όσο και η σκηνοθεσία της Βαλεντίνης Λουρμπά ήταν, για άλλη μια φορά, πάρα πολύ καλές. Η σκηνοθέτις έχει την ικανότητα να μας μεταφέρει κάθε φορά στην καρδιά της παράστασης, γεγονός στο οποίο συμβάλλουν οι ερμηνείες των ηθοποιών με τους οποίους συνεργάζεται. Το θέμα της παράστασης αφορά τον έγγαμο βίο, την αποξένωση που δημιουργείται μεταξύ των συζύγων η οποία καταλήγει, ενίοτε, σε μίσος και πώς αυτό το μίσος μπορεί να γίνει μεταδοτικό και να επηρεάσει το κοντινό περιβάλλον.
Σε μια καταπληκτική ερμηνεία ως αυταρχικός, κυρίαρχος, αναιδής και εγωκεντρικός σύζυγος, ο Μάνος Χατζηγεωργίου (Έντγκαρ) καταφέρνει να στρέψει ως και την κόρη του εναντίον της μητέρας του. Σε μια εξίσου άριστη ερμηνεία η Αμαλία Κλημοπούλου (Άλις) αποζητά τη λύτρωση μέσω του θανάτου του συζύγου της, μηχανορραφεί και ψάχνει διέξοδο στον εραστή της. Και κάπου εκεί έρχεται στο προσκήνιο ο Βασίλης Ασημάκης (Κούρτ) στο ρόλο που θα φέρει στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα, την κακία που κατατρώει τους δυο συζύγους, θα ανάψει μια σπίθα ελπίδας ότι δεν έχουν χαθεί όλα τα καλά στοιχεία στους ανθρώπους. Αυτή η σπίθα σβήνει εύκολα όταν η διχόνοια μπαίνει στο υποσυνείδητο και γίνεται βίωμα όσον βρίσκονται κοντά της. Μια πάλη, ένα αντρόγυνο που προσπαθεί να φάει ο ένας τις σάρκες του άλλου, μια κακία που έχει μεταφερθεί και στους απογόνους του ζευγαριού με αποκορύφωμα το συμβιβασμό και όσα απρόβλεπτα αυτός μπορεί να φέρνει μαζί του.
Η μουσική και ο φωτισμός που πλαισίωσαν την παράσταση δημιουργούν ένταση που ήταν απαραίτητη ενώ ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στις πανέμορφες φωνητικές ικανότητες της Αμαλίας Κλημοπούλου την οποία ακούσαμε ευχάριστα. Αναμένουμε και τις επόμενες παραστάσεις του θεάτρου ΕΚΑΤΗ για να τις απολαύσουμε εξίσου.

Σκηνοθεσια προσαρμογή : Βαλεντίνη Λουρμπά
Διασκευή: Γιούλη χρονοπουλου
Μουσική : Νίκος Ανδρουλής
Κοστούμια σκηνικά: Σωτηρία Λάμδα
Φωτισμοί: Γιάννης Ζέρβας

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μάνος Χατζηγεωργίου
Αμαλία Κλημοπούλου
Βασίλης Ασημάκης

Οι δημιουργοί των φωτογραφιών και του teaser
Ζώης Τριανταφύλλου - Σφακιανάκης
Γιάννος Καλτσονουδης
Ώρες και Ημέρες παραστασεων

Παρασκευη 9μμ Σαββατο 9 μμ κυριακη 7 μμ Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα και 35 λεπτα

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 12 ΕΥΡΩ

Θέατρο Εκάτη
Εκάτης 11 Πλατεία Κυψέλης
τηλ.2106401931

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.