Παρευρεθήκαμε στην συναυλία της Diana Krall στο Ηρώδειο.

Παρευρεθήκαμε στην συναυλία της Diana Krall στο Ηρώδειο. Κύριο

Παρευρεθήκαμε στην συναυλία της Diana Krall στο Ηρώδειο.

 

Mε τεράστια επιτυχία συντελέστηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Ηρώδειο, η συναυλία της Diana Krall. Η ερμηνεύτρια φαινόμενο της Jazz μουσικής σκηνής, καθήλωσε τους χιλιάδες θαυμαστές της σε μια μαγευτική βραδιά. Το www.θεατρο.gr ήταν φυσικά εκεί και παρακολούθησε την sold out συναυλία με κομμένη την ανάσα.

H ίδια προσκλήθηκε με χαρά από το Σωματείο Aurora στην Ελλάδα. Δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, θέλοντας να συνεισφέρει με τα έσοδα από τη συναυλία αυτή, στους σκοπούς και το έργο του σωματείου. Το σωματείο Αurora αγωνίζεται κατά της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών ασθενειών. Στηρίζει τόσο τους ασθενείς όσο και τις οικογένειες τους . Προσφέρει βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη και στέγη σε ανθρώπους που πάσχουν ή περασαν λευχαιμία. Επίσης στηρίζει την επιστημονική έρευνα για την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών και χρηματοδοτούν νοσοκομειακές μονάδες.

IMG 20220607 145342

Η συναυλία διοργανώθηκε από την Πολιτιστική εταιρεία ΛΑΒΡΥΣ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και ήταν υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Ελλάδα και την υποστήριξη του Ελληνοκαναδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη.

Είναι η τρίτη φορά που η Diana Krall επισκέπτεται τη χώρα μας για να δώσει συναυλία στο Ηρώδειο. Η πρώτη φορά ήταν το 2007. Η δεύτερη φορά στις 01/07/2013, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και του Glad Rag Doll world tour 2013, όπου πάλι  μάγεψε τα πλήθη. Η 1η Ιουλίου σηματοδοτεί την Καναδική επέτειο από την ίδρυση της Συνομοσπονδίας την 1η Ιουλίου 1867, με την οποία ο Καναδάς έγινε επίσημα χώρα. Η Βρετανία κυβερνούσε τη χώρα αυτή πριν από το 1867. Η μέρα της εκδήλωσης συνέπεσε ευχάριστα λοιπόν με την εθνική επέτειο του Καναδά τονίζοντας έτσι τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

 

#photo Credit M. McCartney

Diana Krall Credit M. McCartney

Η χτεσινή βραδιά ξεκίνησε λίγο μετα τις 21.00 με ένα ένθερμο χειροκρότημα από το κοινό. Η Krall εμφανίστηκε στο κατάμεστο θέατρο Ηρώδου του Αττικού, μαζί με την τριμελή μπάντα της και παρουσίασαν ένα πρόγραμμα μιάμισης+ ώρας χωρίς διάλλειμα, γεμάτο jazz, soul, swing, blues τραγούδια.

Η συναυλία ξεκίνησε με την Krall να μπαίνει και να παίρνει τη θέση της στο πιάνο. Ακολούθησαν και οι μουσικοί της παίρνοντας την θέση τους δίπλα της.

Ο χώρος: Το Ηρώδειο (Ωδείο Ηρώδου του Αττικού) είναι αρχαίο ωδείο της ρωμαϊκής περιόδου, που βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών. Το μνημείο αναστηλώθηκε την περίοδο 1952-1953 με μάρμαρο Διονύσου και από το 1957 χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων (συναυλίες, παραστάσεις αρχαίου δράματος κ.τ.λ.) κυρίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Είναι θεωρώ από τους λίγους χώρους στην ΑΘήνα με τόσο έντονη ενέργεια και δυναμική παρουσία. Ο χώρος από μόνος του απογειώνει την συναυλία του εκάστοτε καλλιτέχνη που εμφανίζεται εκεί. Είναι εμπειρία ζωής να βρεθείς στο Ηρώδειο και να παρακολουθήσεις το οποιοδήποτε θέαμα.

IMG 20220701 012458

 Καλλιτέχνες:  Παρακολουθήσαμε μια μοναδική μουσική παράσταση υπό το φως των αστεριών. Η Krall τράβηξε όλα τα βλέμματα με την σεμνή παρουσία της και με την αισθαντικότητα της φωνής της. H φωνή της, χαμηλή και ζεστή, τόνιζε έντονα την κάθε νότα και τον κάθε στίχο των τραγουδιών της. Σε έκανε να ανατριχιάζεις, να κλείνεις τα μάτια και να ταξιδεύεις. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει λάβει κατά καιρούς χαρακτηρισμούς όπως Λευκή με φωνή μαύρης ντίβας, σκηνική ενσάρκωση της σαγήνης, ιέρεια της ακουστικής απόλαυσης με τα χρυσά δάκτυλα κι άλλα πολλά. Η 57χρονη καλλιτέχνις, με εμφανή την συγκίνηση της που βρισκόταν ξανά στο αγαπημένο της ιστορικό χώρο Hρώδειο, απευθυνόταν στο κοινό ανάμεσα στα τραγούδια, με χιούμορ και ενθουσιασμό. Μας μίλησε για το Aurora και την μητέρα της που πέθανε κι αυτή από κάποια ασθένεια του αίματος. Μας συγκίνησε με όσα μας εξιστόρησε και συγκινήθηκε και η ίδια με την «αλήθεια» της.

Η μπάντα αποτελείται από τον Robert Hurst στο μπάσο, τον Karriem Riggins στα ντραμς και τον Anthony Wilson στην κιθάρα. Μας εξέπληξαν με την δεξιοτεχνία τους, δεν ήταν λίγες φορές που έκλεβαν την παράσταση.

 

IMG 20220701 013256

IMG 20220701 013223

IMG 20220701 013153

IMG 20220701 013116

Τραγούδια: Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ακούσαμε αθάνατα μελωδικά τραγούδια διαφόρων καλλιτεχνών, τα οποία η Krall με εμφανή ευκολία και ταλέντο  τα άγγιξε και τα παρουσίασε με τον δικό της μοναδικό τρόπο. Τραγούδια για την απώλεια, την αγάπη, τον έρωτα, την επιστροφή στο σπίτι αλλά και την ελπίδα που μένει πάντα ανοιχτή μπροστά μας μας ταξίδεψαν σε ένα μοναδικό σκηνικό.  Η Krall με μόνο εφόδιο τους παλιούς δίσκους του πατέρα της καλλιέργησε μέσα της έναν κόσμο μαγικό. Κι έτσι έπειτα με το πέρας των χρόνων και ατελείωτες ώρες στα στούντιος, με  τα δάχτυλα και την φωνή της κατάφερε να δημιουργεί σε κάθε της παράσταση ξεκάθαρα ένα ταξίδι πλούσιων συναισθημάτων, με τη χαρά να συνυπάρχει με τη θλίψη και  με τον πόνο να μετουσιώνεται σε αισθησιασμό και αγαλλίαση. Ξεχώρισα την ερμηνεία της στα τραγούδια του αγαπημένου της συνθέτη Νat King Cole, ''You call it Madness" και το αξεπέραστο ''Love'',  ''Ι've got you under my skin'' του Cole Porter, ''Love letters'' των Edward Heyman/Victor Young, Cheek to Cheek του Irving Berlin, ''Ηow deep is the ocean'', ''Just the way you are'' κλπ.

https://www.youtube.com/watch?v=U7xqQ59b4n8

 Οι φωτισμοί: Το lighting plot με την χρήση χρωματιστών  φωτισμών  σε εναλλαγή δημιούργησαν τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο συναισθήματα και χωρικές ποιότητες. Η ατμόσφαιρα με την χρήση των φωτισμών ήταν μοναδικά υποβλητική και μας μάγευε σε κάθε εναλλαγή φωτός.

Το κοινό: Η συναυλία εύλογα ήταν sold out. Το κοινό ήταν ένθερμο και ενθουσιασμένο. Πλήθος επωνύμων από την πολιτική σκηνή, τον καλλιτεχνικό χώρο και από τον επιχειρηματικό κόσμο, παρευρέθηκαν στην λαμπερή αυτή βραδιά. 

Η συναυλία έκλεισε με το ''How deep is the Ocean'' και άλλο ένα αγαπημένο κομμάτι του κοινού. Φύγαμε μαγεμένοι από το μεγαλείο του ταλέντου της κι ανυπομονούμε να την συναντήσουμε ξανά μουσικά στο μέλλον. 

 IMG 20220701 013007

IMG 20220701 012922

 

IMG 20220701 013457

 

Η Diana Jean Krall (γεννημένη στις 16 Νοεμβρίου 1964) είναι Καναδή τραγουδίστρια πιανίστρια της τζαζ γνωστή για τα κοντράλτο φωνητικά της. Κοντράλτο (contralto) ονομάζεται η τραγουδίστρια που η φωνή της κινείται στην περιοχή τονικού ύψους χαμηλότερη από τη σοπράνο και από την μέτζο σοπράνο, η χαμηλότερη γυναικεία φωνή.

Είναι η σπουδαιότερη ερμηνεύτρια και δημιουργική καλλιτέχνης της σύγχρονης τζαζ. Είναι η μόνη jazz τραγουδίστρια, που έχει δει 8 albums της να πηγαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του jazz chart του Billboard, με 3 βραβεία Grammy, 6 Juno και με 15 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο με χρυσούς, πλατινένιους ή πολυπλατινένιους δίσκους.

Η ίδια έχει κατορθώσει με την μουσική της ιδιαιτερότητα να τοποθετηθεί δίπλα στις ιστορικές μορφές της jazz και έχει ενσωματωθεί στη μουσική μυθολογία. Αυτό που την κάνει τόσο μοναδική είναι ότι πατώντας γερά στην παράδοση της jazz μουσικής της Αμερικής, κατάφερε να φέρει το παρελθόν στο παρόν, εναρμονίζοντας την jazz με την σύγχρονη μουσική πραγματικότητα.

Το τελευταίο της άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020 από την Verve / Universal Music έχει τίτλο «This Dream of You». Λόγω της πανδημίας του Covid-19, δυο σχεδόν χρόνια μετά, ξεκίνησε την πορεία του, με την περιοδεία της σε Αμερική, Ευρώπη και στον κόσμο.

Ο Robert Hurst είναι μπασίστας, παγκοσμίως γνωστός σαν ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες του ακουστικού και ηλεκτρικού μπάσου, ενώ έχει συμμετάσχει σε πάνω από 150 άλμπουμ, 7 από τα οποία έχουν κερδίσει βραβείο Grammy, ενώ δεκάδες από αυτά έχουν γίνει πλατινένια.

Ο Karriem Riggins είναι Αμερικανός ντράμερ, τραγουδοποιός, παραγωγός Χιπ Χοπ μουσικής και DJ. Είναι γιος του διάσημου πιανίστα Emmanuel Riggins. Έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα τρία προσωπικά άλμπουμ- το Alone Together το 2012, το Headnod Suite το 2017 και το Pardon My French το 2020.

Ο Anthony Wilson είναι κιθαρίστας και συνθέτης, γιος του θρυλικού τρομπετίστα της τζαζ Gerald Wilson. Είναι παγκοσμίως γνωστός για την μοναδική του ικανότητα να κινείται με δεξιοτεχνία ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά είδη.

https://www.youtube.com/watch?v=rB_DShgJMM8

Φωτογραφίες: Χρύσα Κοκκίνου

-Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της συναυλίας εδώ.

-Στιγμιότυπα από την Συνέντευξη Τύπου για την συναυλία που έγινε στο Ηotel Μεγάλη Βρετανία θα βρείτε εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.