Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Είδαμε τη παράσταση «Λευκές νύχτες» στο θέατρο Άνεσις.

Είδαμε τη παράσταση «Λευκές νύχτες» στο θέατρο Άνεσις.

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Έλλη Διακογιάννη Μάρτιος 03 2023 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Είδαμε τη παράσταση «Λευκές νύχτες» στο θέατρο Άνεσις.

«Η νύχτα ήταν υπέροχη. Ήταν απ´ αυτές τις νύχτες που μόνο όταν είμαστε νέοι μπορούν να υπάρξουν. Κοιτάζοντας τον ουρανό αναρωτιόσουν αν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι μίζεροι» Οι λευκές νύχτες του Ντοστογιέφσκι ξετυλίγουν τα πέπλα τους, απλώνουν όλα τα άστρα και τα φεγγάρια τους στα μάτια του κοινού. Σποραδικά πεφταστέρια κάνουν ενίοτε την εμφάνιση τους σαν δάκρυα που γυαλίζουν στις άκρες των ματιών, τρεμοπαίζουν και χάνονται δια παντός μέσα στη πάλλευκη σκοτεινή νύχτα. Οι ερμηνείες του Κωνταντίνου Ασπιώτη και της Αλεξάνδρας Αϊδίνη συγκινητικές και άρτιες μας γρατσουνάνε στο ενδότερο σημείο της ύπαρξης, κάνουν να πάλλεται η πιο μύχια χορδή της καρδιάς. «Δεν ξέρω σωπαίνω όταν μιλάει η καρδιά μου.», «Θα έρθετε υπό τον όρο να μη με ερωτευτείτε». Το «Ιδανικό», τα όνειρα και οι ονειροπολήσεις κόσμοι μακρινοί και άγνωστοι στους οποίους περιδινούνται οι ήρωες σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν καλύτερα τον άλλο αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό. Έναν εαυτό μοναχικό, κορεσμένο από ανεκπλήρωτες προσδοκίες, θαμμένες επιθυμίες και ματαιωμένα όνειρα. Καρφιτσωμένοι με παραμάνες και σέρνοντας μια κλωστή που συνεχώς τους δένει στο πανωφόρι κάποιου άλλου.. «Εσείς ο ίδιος είστε εμπόδιο στον δρόμο σας.» Η πάλη με τους προσωπικούς δαίμονες απόρροια της ζωής που ζήσαμε ή δεν ζήσαμε, η ανάγκη να τους αποτινάξουμε συμπορευόμενη πάντα εν ειρήνη με τον φόβο να αλλάξουμε, να απαρνηθούμε το γνώριμο και οικείο του μη έχειν, μη ελπίζειν, μη πράττειν. «Νιώθω λες και μου συμβαίνει ένα θαύμα.» «Με κάνεις να νιώθω πως μπορώ να συμφιλιωθώ με τον εαυτό μου.» Η άνθιση της ελπίδας, η ανάσταση του ονείρου, η προσμονή της επόμενης νύχτας που θα μοιάζει με μέρα. «Ως αύριο.. Και έφυγε Ήμουν ευτυχισμένος ως αύριο.» Οι δύο ήρωες τρέχουν μέσα στη πλατεία σαν δυο γαλαξίες σε παράλληλη τροχιά, χωρίς να μπορούν ούτε να συγκρουστούν ούτε όμως και να ενωθούν. Μα τι ονειρεύεται τέλος πάντων ο ονειροπόλος; Τα πάντα. Το όνειρο είναι ένα «φίνο ηδονικό δηλητήριο που κυλάει στις φλέβες του, δημιουργεί ιστορίες, ενορχηστρώνει δράσεις και συνθέτει περιστατικά υπό την πράγματι ονειρική σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και τα ονειρεμένα κοστούμια της Ηλένια Δουλαδίρη.Τα σκηνικά και οι φωτισμοί της Ζωή Μολυβδά Φαμέλη δίνουν την αγκαλιά της ανατολής, της δύσης και του ερέβους στους ήρωες και η υπέροχη μουσική του Στάμου Σέμση τους τυλίγει απαλά μέσα στις μουλιασμένες στη βροχή νότες της. «Η φαντασία γίνεται θρύψαλα ενώ η ζωή ανανεώνεται.» Και ένα γράμμα που πρέπει να παραδοθεί, να φτάσει σε ξένα χέρια, να αναγνωστεί από άλλους οφθαλμούς.. «Εκείνο το συννεφάκι που μοιάζει σαν σκυλάκι να δείτε θα το δαγκώσει, θα δαγκώσει το φεγγάρι..»

 

Ταυτότητα παράστασης:

Παίζουν: Αλεξάνδρα Αϊδίνη – Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Σκηνοθεσία – Απόδοση: Κωνσταντίνος Ασπιώτης

Μουσική: Στάμος Σέμσης

Σκηνικά – Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά – Φαμέλη

Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου

Φωτογραφίες / Trailer - Art work: Χρήστος Συμεωνίδης

ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Παραστάσεις:

Τετάρτη στις 19:00

Πέμπτη στις 20:00

Παρασκευή στις 21:00

Σάββατο στις 21:00

Κυριακή στις 18:00

Εισιτήρια:

Τιμή προπώλησης: 18€ και 16€

Ταμείο 18€ - Ανέργων 12€ - ΑμεA 12€

Ομαδικό άνω των 10 ατόμων 12€

- Δεν επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξη της παράστασης
- Αλλαγές εισιτηρίων γίνονται έως 24 ώρες πρίν την παράσταση
Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Παραγωγή: ΜΥΘΩΔΙΑ

Διεύθυνση παραγωγής: Αναστασία Γεωργοπούλου

Θέατρο Άνεσις, τηλ. 2107718943

Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

Πρόσβαση στο θέατρο Άνεσις

Μετρό: Στάση Αμπελόκηποι

Λεωφορείο: 550, Α7, Β5, Ε14

Αμάξι: Parking (Κομοτηνής 2, Μενεμένη 11526) Χάρτης: parking_googlemaps 4’ περπάτημα από το θέατρο

Χρέωση 5€ με την επίδειξη του εισιτηρίου της παράστασης

 

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.