Είδαμε την Φρικαντέλα την μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα στο Christmas Theater

Είδαμε την Φρικαντέλα την μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα στο Christmas Theater

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Λένα Σάββα Ιανουάριος 15 2020 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ


Η Μάγισσα που μισούσε τα Κάλαντα.


Στο CHRISTMAS THEATER το κλειστό ολυμπιακό στάδιο Γαλατσίου γιναμε πάλι παιδιά κι απολαύσαμε τη Φρικαντέλα, του εθνικού μας πλέον παραμυθά, του αγαπημένου μου Ευγένιου.

 

Σε μια τεράστια αίθουσα όπου δεν υπήρχε ούτε μια θέση άδεια, ακόμα και στον εξώστη, ο Φωκάς Ευαγγελινός σκηνοθέτησε μια παράσταση που θα μάγευε και τους υπέργηρους αείζωους της.....Ικαρίας.Μια παράσταση που δεν είχε ηλικία....μόνο μαγεία.
Δύσκολη η συγκεκριμένη σκηνοθεσία γιατί εκτός από τους ενήλικες ηθοποιούς, καθοδήγησε και μια ομάδα εννέα παιδιών που έπαιξαν και τραγούδησαν; Τον Σεβαστιανό Μπισμπικούκη, τη Λούλα παγωτογλειψούλα, την Πίτσα Σουπίτσα, τον Τέλη Παστέλη, τον Ζούρη Χουζούρη, την Τούλα Μπισκοτούλα,τη Λίτσα Κουτρουβαλίτσα, τον Λούφη Τσουλούφη και τον Λευτέρη Ξεφτέρη.

Η ζωντανή ορχήστρα από 30 περίπου μουσικούς με μαέστρο τον Άλκη Μπαλτά που έγραψε και την πολύ όμορφη μουσική του παραμυθοδράματος και τον Χρήστο Κολοβό, σκόρπισε εξαίσιες μελωδίες στην αίθουσα.Μια ορχήστρα με βιολιά, βιόλες, βιολοντσέλα, κοντραμπάσο, φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, τρομπέτα, τρομπόνι, άρπα και πιάνο με υπεύθυνη τη Σπυριδούλα Δουρουντάκη.
Έξι μπαλέτα χόρεψαν τις επίσης πολύ όμορφες χορογραφίες της Εμιλυ Λούμπα.Το μπαλέτο των σκίουρων, το μπαλέτο των παιχνιδιών, το μπαλέτο των ζαχαρωτών, το μπαλέτο των ουρανών, το μπαλέτο της βασιλικής αυλής και το θαλασσινό μπαλέτο.
Δέκα ηθοποιοί-χορευτές λικνίστηκαν αρμονικά μέσα στα εντυπωσιακά τους κοστούμια.Τα κοστούμια όλης της παράστασης -μια εξαιρετική δουλειά από τον Κωνσταντίνο Ζαμάνη- ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο.

Η Φρικαντέλα λοιπόν ήταν μια κακιά μάγισσα.Μα πάρα πολύ κακιά.Και μισούσε ότι είχε μέσα τη λέξη καλό.Δεν έτρωγε καλαμαράκια αλλά κακαμαράκια.Δε χρησιμοποιούσε καλλυντικά αλλά κακυντικά.Δεν είχε στον πύργο της καλώδια αλλά κακώδια. Δεν ζεσταινόταν με καλοριφέρ αλλά με κακοριφέρ κι άλλα τ'ετοια ευφυή από τον δαιμόνιο παραμυθά μας.Επομένως δεν αγαπούσε τα κάλαντα αλλά τα κάκαντα.Για την ακρίβεια τα μισούσε τα κάλαντα.Ετσι εξοργίστηκε όταν πήγε μια ομάδα παιδιών να της τα τραγουδήσει.Αφού σκαρφίστηκε μερικά κόλπα χωρίς επιτυχία, τελικά φυλάκισε τις φωνές τους μ΄εσα σε μπαλόνια για να μη μπορέσουν να ξανατραγουδήσουν.Εδώ αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια των παιδιών να μπουν στον πύργο της και να πάρουν πίσω τις φωνές τους.

Το ρόλο της Φρικαντέλας ερμήνευσαν καταπληκτικά οι μεσόφωνοι Ειρήνη Καραγιάννη και Μαρισία Παπαλέξη.
Επίσης καταπληκτικοί οι τενόροι Γιάννης Φίλιας και Νικόλας Μαραζιώτης στο ρόλο του Μαυρίκιου του κορακιού.
Μεσόφωνοι, τενόροι, βαρύτονοι, έδωσαν ένα άψογο αποτέλεσμα.
Τα παιδιά ήταν εκπληκτικά και στις ερμηνείες τους και στη κίνησή τους και στα τραγούδια τους.Τραγούδησαν κάλαντα από τη Ζάκυνθο, από τον Πόντο, από τη Μάνη, την Ικαρία και τη Μακεδονία.

Ειδική μνεία φρονώ ότι πρέπει να γίνει για τα φαντασμαγορικά σκηνικά από τον Κωνσταντίνο Ζαμάνη.Είναι από τα ωραιότερα που έχω δει.Συνεχώς εναλλασσόμενα αφού υπήρχαν πολλά δωμάτια στον πύργο.Κάθε δωμάτιο πιο εντυπωσιακό από το προηγούμενο.Υπέροχη δουλειά από τον Κ.Ζαμάνη και φυσικά από τον Γιώργο Τέλλα που σχεδίασε τους απίστευτους φωτισμούς δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα σκηνικών και φωτισμών μαγικό.

Γενικά σε όλη την παράσταση οι κύριοι πρωταγωνιστές ήταν η έμπνευση, ο ενθουσιασμός, το πάθος, το μεράκι κι ο έρωτας.Κι αυτό μας γέμισε και....πήραμε μαζί μας νάχουμε για πολύ καιρό ακόμα.

Τελικά την αλλαγή την έκαναν οι αγνές και καθαρές ψυχές των παιδιών.Κι αυτό ας είναι ένα σημάδι κι ένας χρησμός για τα χρόνια που έρχονται.

Η Φρικαντέλα είναι μια παράσταση πλούσιας θρέψης για όλες τις αισθήσεις μικρών και μεγάλων.Θέλω να κλείσω με ένα από τα όμορφα τραγούδια της παράστασης στα οποία τους στοίχους έγραψε ο Ευγένιος Τριβιζάς.

Όσο στη ζωή σου κι αν έχεις λαθέψει
έρχεται κάποια στιγμή μια αίσθηση μια σκεψη
ότι σφάλμα ήταν όσα είχες πιστέψει
άχρηστα όσα είχες μαζέψει,
απατηλά όσα σε είχαν κυριέψει.
Ότι να συνεχίσεις έτσι δεν πρέπει
πετάς της μοχθηρίας τ' αγκάθι,
αφήνεις πίσω λάθη και πάθη
επιτρέπεις στον νου σου όνειρα πάλι να πλάθει.

Κάνεις την παλιά ζωή σου πέρα
Νιώθεις να ξημερώνει νέα μέρα
Λες στην καλοσύνη ''καλημέρα!''

 

Η παράσταση τελειώνει αυτή τη Κυριακή 19.1 στις 12 μμ το πρωί που είναι η τελευταία παράσταση .

Σπεύστε να τη δείτε!

 

 

Δελτίο τύπου και πληροφορίες :

ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ

ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ

Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Ένα μουσικό παραμύθι
με ζωντανή ορχήστρα και παιδική χορωδία

Μουσικές συνθέσεις: Άλκης Μπαλτάς

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 12:00

ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στο CHRISTMAS THEATER

ΚΛΕΙΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΒΕΪΚΟΥ)

Το CHRISTMAS THEATER, το πρώτο θεματικό θεάτρο της πόλης μας, παρουσιάζει με περηφάνια την πρώτη Ελληνική μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια (family show). Μια φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη παράσταση με ζωντανή πολυμελή συμφωνική ορχήστρα, παιδική χορωδία, κορυφαίους συντελεστές και μαγευτικά σκηνικά και κοστούμια που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

«Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», το δημοφιλές μπεστ σέλερ το εθνικού μας παραμυθά, Ευγένιου Τριβιζά, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998 και αγαπήθηκε τόσο πολύ που οι αλλεπάλληλες εκδόσεις του συνεχίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς μέχρι σήμερα.

Θέμα του Έργου: Η Φρικαντέλα είναι μια μάγισσα, τόσο μα τόσο κακιά, που μισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δεν χορεύει καλαματιανό. Χορεύει μόνο κακαματιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαμαράκια. Τρώει μόνο κακαμαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, μόνο πορτοκακάδα. Φυσικά δεν της αρέσουν τα παραμύθια με καλό τέλος αλλά μόνο με κακό τέλος και εννοείται ότι, πάνω απ’ όλα, μισεί τα κάλαντα. Έτσι, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών. Τους κλέβει τις φωνές και τις φυλακίζει σε ροζ και γαλάζια μπαλόνια. Τα παιδιά, όμως, αποφασισμένα να βρουν τις χαμένες τους φωνες, βάζουν σε εφαρμογή ένα παράτολμο σχέδιο.

Έτσι ξεκινάει μια σειρά από συναρπαστικές περιπέτειες, απροσδόκητες συναντήσεις και θεαματικές μεταμορφώσεις! Η ξεκαρδιστική μάγισσα Φρικαντέλα, ο σπαρταριστός υπαστυνόμος Παντεσπάνης, ο τετραπέρατος πιτσιρίκος Σεβαστιανός Μπισμπικούκης με τη χαρούμενη παρέα του, ο Μαυρίκιος, ένα παγόνι μεταμορφωμένο σε κοράκι, η Λουντμίλα, μια καμήλα που ήταν κάποτε ελάφι, η Γοργόνα των Γιασεμιών, ο Γελωτοποιός των Ανακτόρων, ο Άρχοντας των Μπακλαβάδων, οι μυστηριώδεις Βεδουίνοι με τα δαμασκηνά σπαθιά, το Μπαλέτο των Σκίουρων, ο Χορός των Ζαχαρωτών, το θαλασσινό Μπαλέτο των Ιππόκαμπων και χίλια δυο άλλα πρωτόγνωρα και θαυμαστά, θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές χαράς, αγωνίας, γέλιου και διασκέδασης σε μια φαντασμαγορική πανδαισία ήχων και χρωμάτων!

Μαζί τους η συμφωνική ορχήστρα που διευθύνει ο Άλκης Μπαλτάς, ο οποίος υπογράφει και τις πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις της παράστασης, αλλά και μια απολαυστική παιδική χορωδία που, εκτός των άλλων, θα μας ταξιδέψει από τόπο σε τόπο με κάλαντα από όλη την Ελλάδα.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Αυτά τα Χριστούγεννα ξαναθυμόμαστε ότι τα πιο ωραία ταξίδια γίνονται με τη φαντασία. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τη φαντασία μας να απογειωθεί με το αριστουργηματικό αυτό έργο του εθνικού μας παραμυθά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Ευγένιου Τριβιζά

ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΑ Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα

Μουσική σύνθεση: Άλκης Μπαλτάς

Σκηνοθεσία: Φωκάς Ευαγγελινός

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 12:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΚΙΔΑ (ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ)

VIP ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 40 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ: 20 ΕΥΡΩ

Α ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 34 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ: 17 ΕΥΡΩ

Β ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 28 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ: 14 ΕΥΡΩ

ΚΕΡΚΙΔΑ (ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΚΕΡΚΙΔΑΣ)

Γ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 22 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 11 ΕΥΡΩ

Δ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 16 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 8 ΕΥΡΩ

Ε ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10 ΕΥΡΩ, ΠΑΙΔΙΚΟ – ΕΦΗΒΙΚΟ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ – 65+, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ: 5 ΕΥΡΩ

ΘΕΣΕΙΣ ΑΜΕΑ (ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ): 5 ΕΥΡΩ, ΣΥΝΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 211 77 01 700

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΑΜΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ 211 77 01 700

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 211 77 01 700, WWW.VIVA.GR, WWW.CHRISTMASTHEATER.GR

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

« Ιούνιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.