
Ελπινίκη Νίνου
Δεν είμαι θεατρολόγος, είμαι θεατρολάγνος και νευροβιολόγος. Μου αρέσουν οι κόκκινες βελούδινες κουρτίνες, τα ηλιοβασιλέματα, τα νευρικά βλαστικά κύτταρα, οι βόλτες και τα τζιν τόνικ.
Είδαμε την performance ALEX(A) στον χώρο Tavros
Ο ασπρόμαυρος κόσμος των «ελεύθερων φρικιών». Ο φρικαρισμένος κόσμος μιας ασπρόμαυρης πραγματικότητας.
Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στο θέατρο.gr συνέντευξη των συντελεστών της παράστασης "Gaslight – Το φως του γκαζιού" που ανεβαίνει στο θέατρο Βαφείο.
Σε μιαν αυτοσχέδια σκηνή στα Εξάρχεια. Με σκηνικά ένα μπαούλο, έναν καθρέφτη και μια παλέτα. Με μια κιθάρα συντροφιά. Όπως θα το έκανε και ο Άσιμος.
Είναι μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στο θέατρο.gr συνέντευξη των συντελεστών της παράστασης "Περιοδεύων θίασος" και συγκεκριμένα της σκηνοθέτιδος Ελεάνας Γεωργούλη και των ηθοποιών Γιάννη Ασκάρογλου, Γεράσιμου Γεννατά και Μάριας Φλωράτου.
Πώς να εξιστορήσεις τον ξεριζωμό του ’22; Πώς να διηγηθείς τις τραγικές ιστορίες όσων έζησαν τον πόλεμο και την προσφυγιά; Πώς να περιγράψεις την αιώνια, παντοτινή υποταγή του ανθρώπου στο χρήμα;
Ο θρυλικός, άγριος και πάνω από όλα λεύτερος Αλέξης Ζορμπάς ζωντανεύει στο "Θέατρον" του Κέντρου πολιτισμού "Ελληνικός κόσμος". Και μαζί του όλος ο μαγικός κόσμος του Καζαντζάκη από το ομώνυμο βιβλίο.
"Με τον διεθνή αγγλικό όρο gaslighting (προφ.: γκάσλαϊτινγκ) εννοείται μια μέθοδος ψυχολογικής χειραγώγησης της οποίας στόχος είναι η σπορά αμφιβολιών εντός ατόμων ή ομάδων ατόμων, έτσι ώστε να μην είναι βέβαια για την ίδια τους τη μνήμη, την αντίληψη και τη λογική. Χρησιμοποιώντας συνεχή άρνηση, παραπλάνηση, αντιφάσεις, και ψεύδη, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει το θύμα και να απαξιώσει τις πεποιθήσεις του."