Γεωργία Κολέγκα

Γεωργία Κολέγκα
Αυτό είναι το improv theater

Κατηγορία Όλα τα Θέατρα Ιανουάριος 18 2022 0

Η μουσική ξεκινάει. Πρωτότυπη. Μια σύνθεση της στιγμής, που βασίζεται 100% στη ψυχολογία του Δανιήλ εκείνη τη στιγμή.

Ο Παναγιώτης και ο Μενέλαος εμπνέονται από αυτό που ακούν. Τους ξύπνησε ένα δυνατό συναισθημα. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χτίστηκε ένας ολόκληρος κόσμος μέσα στο μυαλό τους. Και βγαίνουν στη σκηνή για να τον χτίσουν, να τον ζωντανέψουν και να δημιουργήσουν ένα αυθόρμητο, συναρπαστικό, αυτοσχεδιαστικό έργο επί τόπου. Εκείνη τη στιγμή.

Κανένας από τους 3 τους δεν είχε προετοιμάσει απολύτως τίποτα. Ολόκληρη η παράσταση δημιουργείται μπροστά στα μάτια σας. Γεννιέται και πεθαίνει την ίδια βραδιά.

Και λογικά κανένας σας δεν θα το πιστέψει. Αυτό είναι το improv theater.

Μετά από μια σειρά συνεχούς sold out παραστάσεων πέρσι, επιστρέφουν για 4 εντελώς διαφορετικές, μοναδικές, αυτοσχεδιαστικές παραστάσεις στο Vault Theatre Plus στις 6, 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου.

Τι είναι το improv;

Το αυτοσχεδιαστικό θέατρο Improv Theater είναι μια μορφή θεάτρου διαφορετική από τις άλλες. Δεν υπάρχει κείμενο, δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι χαρακτήρες, δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Οι ηθοποιοί με έμπνευση το οτιδήποτε, δημιουργούν στη στιγμή μια ιστορία επί σκηνής, μπροστά στα μάτια των θεατών. Αυτή η μορφή τέχνης είναι ευρέως γνωστή ως improv. Στο improv κάθε παράσταση είναι μοναδική.

Ο Δανιήλ, ο Μενέλαος και ο Παναγιώτης ανήκουν στην ομάδα της ImproVIBE, της πρώτης σχολής Improv Theater στην Ελλάδα, που εδρεύει στην Αθήνα από το 2012. Στα χρόνια λειτουργίας της έχει οργανώσει θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται σε γνωστά θέατρα της Αθήνας, ενώ επίσης έχει κάνει περιοδείες για παραστάσεις και εκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Η συνεισφορά της παγκοσμίως είναι επίσης σημαντική και έχει αναγνωριστεί ως ο πόλος του improv για την Ελλάδα. Από το 2015 διοργανώνει με τεράστια επιτυχία ετησίως στην Αθήνα το Mt. Olymprov, το διεθνές φεστιβάλ αυτοσχεδιαστικού θεάτρου της Ελλάδας.

Ένα από τα σημαντικότερα κατορθώματά της είναι ότι παρουσίασε μια καινούργια μορφή θεάτρου και σήμερα πλέον υπάρχει μια ενεργή κοινότητα εκατοντάδων ανθρώπων που ασχολούνται με το improv.

Παίζουν: Παναγιώτης Δελαβίνιας, Μενέλαος Πρόκος

Μουσική επί σκηνής: Δανιήλ Οικονομέας

Vault Theatre Plus

Μελενίκου 26, Αθήνα 104 47

Τις Κυριακές του Φεβρουαρίου 6,13,20,27 /02 στις 21.30

Αυτό είναι το improv theater

Κατηγορία ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Νοέμβριος 03 2021 0

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως μια σου σκέψη ένα συναίσθημα μια αυθόρμητη πρόταση μπορεί να δημιουργήσει μια ολόκληρη παράσταση ;;; ΝΑΙ ..ΝΑΙ ...και όμως μπορεί ... Όταν μιλάμε για παράσταση improvαυτό είναι κάτι συνηθισμένο !!! Ήρθε η πολυπόθητη ώρα να το ζήσεις ... Ε ναι λοιπόν μπορείς να έλθεις στο πολυχώρο vaultγια το διαπιστώσεις μονό σου ... Μόνο που πρέπει να βιαστείς λίγο ... έχουν μείνει μόνο δύο παραστάσεις και με περιορισμένη διαθεσιμότητα ...

Ο Δανιήλ θα σας καλωσορίσει στη παράσταση και θα ζητήσει από εσάς να του δώσετε μια έμπνευση ...Αμέσως μετά θα καθίσει στα πλήκτρα του ( η παράσταση διαθέτει και ζωντανή μουσική είναι γεγονός ) και θα συνθέσει μια μελωδία η οποία θα απλωθεί στη αίθουσα ..... Ο Μενέλαος και ο Παναγιώτης θα μπουν στα μονοπάτια της μουσικής και θα δημιουργήσουν μια ιστορία... μια ιστορία που θα γεννηθεί εκείνη τη στιγμή ... που θα την παρασύρει η μελωδία ... που δεν θα ξέρει κάνεις το τέλος της ... που θα ζήσετε όλοι μαζί εκείνη ακριβώς τη στίμη και θα σβήσει με την υπόκλιση !

Μια παράσταση χωρίς όνομα ... χωρίς κείμενο ... χωρίς χαρακτήρες ... Χωρίς να ξέρεις αν θα γελάσεις ή θα συγκινηθείς ... Μια παράσταση μαγική ... Μια παράσταση ξεχωριστή Μια παράσταση που θα έχεις δει ΜΟΝΟ ΕΣΥ ...

Σας περιμένουμε για να ζήσουμε μαζί την εμπειρία αυτή ...

 

Αυτό είναι το Improv Theater Αυτοσχεδιασμός της ομάδας ImproVIBE


Διαρκεια : 80


'Ερμηνεύουν: Π. Δελαβίνιας, Μ. Πρόκος. Μουσικός επί σκηνής (πλήκτρα): Δ. Οικονομέας.


Κυριακή 7 και 14 / 11 21.30Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

« Μάιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.