Συνέντευξη της εικαστικού Ιφιγένειας Αποστολοπούλου στο θέατρο.gr, με αφορμή την έκθεση της με τίτλο: "Η σιωπή των εικόνων" στην Art Appel Gallery στο Κωλονάκι.

Συνέντευξη της εικαστικού Ιφιγένειας Αποστολοπούλου στο θέατρο.gr, με αφορμή την έκθεση της με τίτλο: "Η σιωπή των εικόνων" στην Art Appel Gallery στο Κωλονάκι.

Συνέντευξη της εικαστικού Ιφιγένειας Αποστολοπούλου στο θέατρο.gr, με αφορμή την έκθεση της με τίτλο: "Η σιωπή των εικόνων" στην Art Appel Gallery στο Κωλονάκι.

 

Ifigenia Apostolopoulou Untitled 03 Art Appel Gallery

1)Καλησπέρα σας, κυρία Αποστολοπούλου και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.

Καλησπέρα σας.

α) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας; Σε τι ηλικία ήταν η πρώτη σας επαφή με την ζωγραφική τέχνη και πως αντιληφθήκατε κι αποφασίσατε ότι θέλετε να γίνετε εικαστικός;

Σε παιδική ηλικία είχα μία απροσδόκητη εμπειρία σχετικά με την επαφή μου με την ζωγραφική. Θυμάμαι καλά, παρά την πολύ νεαρή μου ηλικία (5 ετών), την συγκίνηση και τη χαρά που ένιωσα να ασχολούμαι με χρώματα και πινέλα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι ξύλο. Από εκείνη την εποχή μέχρι και το τέλος του σχολείου η ενασχόληση μου με την ζωγραφική ήταν η προτεραιότητά μου. Λόγοι κυρίως οικογενειακοί και επαγγελματικοί με οδήγησαν να σπουδάσω Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια η εργασία μου και η δημιουργία οικογένειας δεν μου άφηναν αρκετό ελεύθερο χρόνο για τη ζωγραφική. Όταν ο κύκλος αυτός “έκλεισε”, αμέσως γύρισα στην παλιά μου αγάπη. Το δεύτερο πτυχίο μου είναι αυτό που πάντα επιθυμούσα, δηλαδή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Έκτοτε η ενασχόληση μου με την τέχνη ήταν και είναι η κυριότερη ασχολία μου.

β) Θα μας πείτε 5 πράγματα για την Ιφιγένεια, που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι της;

Σχετικά με άλλα ενδιαφέροντα εκτός ζωγραφικής είναι το διάβασμα και φυσικά η ανθρώπινη επικοινωνία.

γ) Έχετε κάποιους αγαπημένους ζωγράφους και έργα από τους οποίους ίσως τυχόν να έχετε επηρεαστεί στην μέχρι τώρα πορεία σας; Αν ναι ποιους-α;

Πολλοί ζωγράφοι των περασμένων αιώνων με συγκινούν όπως και αρκετοί σύγχορνοι Έλληνες.

Ifigenia Apostolopoulou Untitled 10 Art Appel Gallery

 

2)α) Πρόσφατα εγκαινιάστηκε με επιτυχία η ατομική σας έκθεση με τίτλο: "Η σιωπή των εικόνων" στην Art Appel Gallery. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την έκθεση αυτή; Πότε ξεκινήσατε να δημιουργείτε τα έργα αυτά, πως εμπνευστήκατε τις εικόνες αυτές; Ξεχωρίζετε κάποιο από τα έργα σας;

Τα έργα της τρέχουσας έκθεσης, με τίτλο “Η σιωπή των εικόνων” που θα τρέχει στην Art Appel Gallery έως και τις 6 Νοεμβρίου, δημιουργήθηκαν το 2019 - 2020 κατά την διάρκεια της πανδημίας. Η αίσθηση που είχα σχετικά με την εποχή που διανύουμε ήταν η ανάγκη να υπάρχει αισιοδοξία και ελπίδα, χωρίς βέβαια να λείπει και η αμφιβολία για το μέλλον μας - εντονότερη από άλλοτε.

β) Σε σχέση με παλαιότερα έργα σας, παρατηρώ ότι χρησιμοποιείτε στην ζωγραφική σας πιο έντονα χρώματα , συμβολίζει κάτι αυτό μήπως για εσάς; Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε στο κοινό σας;

Το μεν χρώμα των έργων αφορά στη θετική θέαση της ζωής, οι δεν αχνές εικόνες στην αβεβαιότητα που υπάρχει για το μέλλον.

 

Ifigenia Apostolopoulou Untitled 02 Art Appel Gallery 1

3) Πέρα από την ατομική σας έκθεση με τίτλο: "Η σιωπή των εικόνων", έχετε και άλλα σχέδια μήπως για την φετινή σεζόν;

Τα σχέδια μου είναι να εμβαθύνω και να εξελίξω το έργο μου, πράγμα που ακολουθώ από την αρχή της πορείας μου.

4) Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα  έκθεση της θα βρείτε  εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

« Αύγουστος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.