Θέατρο Συνεντεύξεις

meta-Rινόκερos

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ PERFORMANCE ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ __________________________________ 


Η Νέλλη Πουλοπούλου μας παρασύρει σε μια περιπατητική performance στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εκεί όπου η μνήμη μετατρέπεται σε επείγον περιστατικό! 

meta-Rinokeros_01_©_Kalliopi_Vaganiaki.jpg
Φωτογραφίες: καλλιόπη βαγιαννάκη 

Από την 1η Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι, στο ονομαστό τοπόσημο της Αθήνας με την πολύπαθη ιστορία, η γνωστή performer, συναντά θεατές και συνοδοιπόρους σε μια ατίθαση περιπέτεια που ανοίγει χώρο στο παράδοξο. 

Εδώ το πολιτικο-ψυχολογικό θρίλερ των τηλεοπτικών ειδήσεων συναντά την κραυγή της οικολογικής καταστροφής. Η Νέλλη χρησιμοποιεί ως αφηγηματικό άξονα τη σύγχρονη ιστορία του πάρκου και αντλεί το δραματουργικό υλικό από τη βιωματική σχέση που έχει η ίδια αναπτύξει με το τοπίο τα τελευταία δώδεκα χρόνια. 

Μέσα από αυτό το αντισυμβατικό σαφάρι στην αστική σαβάνα, στην καρδιά της Αθήνας, δημιουργείται μια κοινή εμπειρία διερεύνησης προοπτικών και σχολιάζεται το παρόν της κομβικής αλλαγής, ανάπτυξης και τουριστικοποίησης του πάρκου. Το φυσικό περιβάλλον προβάλλεται ως καταλυτικό σημείο αναστοχασμού ως προς τα πολιτικά κοινωνικά και φυσικά φαινόμενα, προτρέποντας τον θεατή να συμμετάσχει στη μετατροπή ενός καθημερινού μεσημεριού σε θεατρικό συμβάν. 

Εξηγώντας την επιλογή του τίτλου “meta-Rινόκερος”, η performer αναφέρει πως “ο Ρινόκερος παραπέμπει στο ομώνυμο έργο του Ιονέσκο, όπου δεν ξέρεις τι είναι πραγματικότητα και τι φαντασία και ο όρος meta υποδηλώνει ότι πάντα υπάρχει χώρος για περισσότερο παράλογο”

 
meta-Rinokeros_05_©_Kalliopi_Vaganiaki.jpg
Φωτογραφίες: καλλιόπη βαγιαννάκη

Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, η Νέλλη Πουλοπούλου, ηθοποιός και σκηνοθέτις, έχει χρόνια επικεντρωθεί στο σωματικό θέατρο παρακολουθώντας σειρά εντατικών σεμιναρίων και κύκλους σπουδών του Θεάτρου Οντίν και του Ευγένιου Μπάρμπα. Ταυτόχρονα μελέτησε την μουσική παράδοση της Βραζιλίας, μέσα από σεμινάρια κρουστών, τραγουδιού και χορού, ενώ παρακολούθησε μαθήματα Butoh με τον Atsushi Takenouchi, καθώς και μαθήματα σύγχρονου χορού.

Συνιδρύτρια του Quilombo από το 2004, έχει στο ενεργητικό της παραστάσεις devised theater, παραστάσεις χορού, interactive και site specific performances σε θεατρικούς οργανισμούς, σε δημόσιους και φυσικούς χώρους. «Μέσα από το Quilombo, προσπαθούμε να βρούμε επιπλέον εργασιακά μοντέλα συνεργασιών. Η επαγγελματική μου πρακτική είναι επικεντρωμένη στα στερεότυπα που κυριαρχούν στην τέχνη και τη ζωή και πως μπορείς όντας μέσα σε αυτά να προχωράς αλώβητη σε σχέση με τις επιβαλλόμενες ταμπέλες», επισημαίνει. Διδάσκει σεμινάρια θεάτρου και χορού και συνεργάζεται με την κίνηση αναπήρων καλλιτεχνών σε καλλιτεχνικές και ακτιβιστικές δράσεις. 


meta-Rinokeros_03_©_Kalliopi_Vaganiaki.jpg
Φωτογραφίες: καλλιόπη βαγιαννάκη 

Συντελεστές 

Ιδέα, κείμενα, ερμηνεία: νέλλη πουλοπούλου 

Συνδημιουργία, σκηνοθεσία: νέλλη πουλοπούλου, άντζελα δεληχάτσιου

Ενδυματολογική επιμέλεια: βάλυ παπαδοπούλου 

Video, photography: βίκυ φίλιππα 

Video, editing: γκέλυ πεντεφούντη 

Σχεδιασμός αφίσας-γραφιστικών: κατερίνα rotoli

Φωτογραφίες: καλλιόπη βαγιαννάκη 

Συμμετέχει ως facilitator: περσεφόνη αποστολάκου 

Παραγωγή: quilombolab 

Δείτε το trailer 

https://youtu.be/nlvnAx_NnLc

Πληροφορίες 

Ημέρες παραστάσεων: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 

Ημερομηνίες παραστάσεων: 1, 3, 4, 8,10,11, 15, 17,18, 22 Μαρτίου & 1,3 Απριλίου

Ώρα έναρξης: 15.00, Διάρκεια: 90 λεπτά 

Χώρος διεξαγωγής: Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος 

Σημείο έναρξης: “Συνεργατικό Καφενείο” (Μοναστηρίου 140, Αθήνα) Τιμές εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος), 7€ (μειωμένο) 

Κρατήσεις 

Μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε." target="_blank" style="color: #1155cc;">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.και τηλεφωνικά στο 6994814409 

Χρήσιμο να γνωρίζετε ότι 

  • Η παράσταση συμβαίνει για συγκεκριμένο αριθμό θεατών κάθε φορά. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση θέσης.

  • Οι θεατές παρακαλούνται να φορούν ζεστά ρούχα και άνετα παπούτσια. 

  • Σε περίπτωση ακύρωσης παραστάσεων λόγω καιρού, θα ανακοινωθούν νέες ημερομηνίες.

 
meta-Rinokeros_02_©_Kalliopi_Vaganiaki.jpg
Φωτογραφίες: καλλιόπη βαγιαννάκη 

ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL

Ο πιο αγαπημένος παιδικός λογοτεχνικός ήρωας γιορτάζει τα 25 του χρόνια
και επιστρέφει με μια μαγική θεαματική παράσταση

στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ
ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κυριακή 5, 12 & 19 Μαρτίου στις 11:30

Κατηγορία ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Slava’s

SNOWSHOW

Από το λαμπερό μυαλό του Slava Polunin, ένας θαυμαστός μαγικός κόσμος μας κρατά με το στόμα ανοιχτό σε μια παράσταση έκρηξη αισθήσεων. Ξέχασε ότι έχεις δει μέχρι σήμερα! Έρχεται το μοναδικό-ανεπανάληπτο διαδραστικό σόου του πλανήτη. Επιτέλους ξημερώνει… κυριολεκτικά μία άσπρη μέρα! Η μεγαλύτερη χιονοθύελλα που έχετε βιώσει στη ζωή σας!

Κατηγορία ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Φεβρουάριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.