Συνέντευξη του Άκη Δήμα εφ όλης της ύλης

Ονειρεύεται σαν το μικρό πρίγκιπα ,δουλεύει στα στρατιώτης είναι ταλαντούχους και αγωνίζεται καθημερινά να πετύχει τον στόχο του ,είναι ο υπέροχος Άκης Δήμας .

Καλησπέρα  Άκη , χαίρομαι παρά πολύ που θα τα πούμε από κοντά , σε παρακολουθώ σε εκτιμώ  και γνωρίζω ότι αυτή  περίοδο συμμετέχεις στη παράσταση  η  σιωπή δεν είναι χρυσός  σωστά  ;

Χαίρομαι και εγώ παρά πολύ , Η σιωπή δεν είναι χρυσός λοιπόν στο θέατρο Ακάδημος  κάθε Δευτέρα και Τρίτη με το  Πασχάλη Τσαρούχα την Ελευθερία Ρήγου τον Μαυρίκιο Μαυρίκιου  και ένα θίασο  πέντε παιδιών που είμαστε εμείς  , η Ελενα Δελακούρα , Νίκος Παρασκευόπουλος , Φίλιππος Τριπικέλης  και  Κωνσταντίνος  Τσουμπάρης . Είναι ένα έργο που διαπραγματεύεται το bulling  λόγω ζήλιας ,κακίας και απλά και μόνο του ότι γιατί εσύ και όχι εγώ . Επίσης  το πόσο άσχημα μπορούν να συμπεριφερθούν τα  παιδιά στη ηλικία 12 με 16  αλλά και μετέπειτα στο στρατό φυσικά που είναι μια συχνή  δύσκολή αντιμέτωπη των νέων και όχι μόνο  .  

 Θέλω να μας πεις για το ρόλο του κακού που έχεις στη παράσταση  

 Σωστά από  ότι είδες και εσύ είμαι ο   κακός   και  ο κακός φαντάρος που ουσιαστικά  βιάζει ψυχικά τον πρωταγωνιστή   . Θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι μια παράσταση που αναφέρεται στο Βαγγέλη Γιακουμάκη για αυτά που έχει περάσει αυτό το παιδί  και πώς κατέληξε σε όλο αυτό  , Ο Μαυρίκιος δηλαδή αυτό είχε στο μυαλό του όταν τα έφτιαξε  . Έχουμε 17 τραγούδια στη παράσταση τα όποια μιλάνε στη ψυχή νομίζω  στη δική μας αλλά και του κόσμου που έρχεται  να τη δει . Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την συνεργασία  και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ Μιχάλη Μητρούση για τις συμβουλές του   και τον τρόπο που με  καθοδήγησε ακριβώς στο στόχο του ρόλου μου   και εγώ τον βοήθησα όσου μπορούσα φυσικά αλλά η εμπειρία δεν διδάσκεται και αυτό που λέμε η πρόβα έχει μνήμη ότι κάνεις αυτό μένει μέσα σου κλειδώνει χωρίς να το καταλαβαίνεις και βγαίνει στη σκηνή .

Πολύ ωραίο αυτό μου άρεσε ,  Παρακολούθησα τη παράσταση και πραγματικά είναι εξαιρετική η αλήθεια είναι  ότι ένα κομμάτι που με άγγιξε ήταν ότι δεν  απευθύνεται μόνο στα  παιδιά και τους εφήβους αλλά  και στο πώς αντιμετωπίζουν οι ενήλικες και συγκεκριμένα οι γονείς τη κατάσταση αυτή που βιώνουν τα παιδιά τους . Αυτό που ήθελα να σε ρωτήσω είναι αν σας έχει  συμβεί στο τέλος τη παράστασης να σας πλησιάσουν παιδιά ή γονείς και να σας πουν  ότι έχουν βιώσει μια παρόμοια κατάσταση ;

Δυστυχώς , Δυστυχώς για εμάς που υποκρινόμαστε  αυτούς τους ρόλους , έχει συμβεί πάρα πολλές φορές και ειδικά για εμένα που κάνω τον κακό μου λένε γιατί το κάνεις αυτό αισθανόμαστε πολύ άσχημα . Θεωρώ ότι το  bulling  υπάρχει πολύ  στις ζωές μας δυστυχώς  το έχουμε βάλει στη άκρη αλλά είναι λάθος Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε γιατί μόνο έτσι λύνεται ένα πρόβλημα  , όσο κλείνουμε τα μάτια είναι σαν να το δεχόμαστε όλο αυτό και σας το λέω εγώ ένα άτομο που έχει πέσει θύμα bulling  στο παρελθόν και έχω ζήσει πολύ άσχημες στιγμές . Για αυτό και εμείς μέσα από τη μουσική και μια όμορφη παράσταση θέλουμε να περάσουμε αυτό το μήνυμα και να αφυπνίσουμε  όσα περισσότερα άτομα μπορούμε .

Από τα εφηβικά προβλήματα στα παιδικά όνειρα του μικρού πρίγκιπα λοιπόν ;

Ναι δυστυχώς είμαστε στις τελευταίες παραστάσεις , είμαι πολύ περήφανος για ακόμη μια φορά  γιατί έχω μάθει παρά πολλά από αυτή τη δουλεία   και ευτυχώς για μένα ο μικρός πρίγκιπας είναι ο χαρακτήρας που ήθελα πάντα να έχω    σαν άνθρωπός και σας χαρακτήρας σαν Άκης για να μπορώ να ανταπεξέλθω στις αντίξοες συνθήκες    που έχω αντιμετωπίσει τα  τελευταία  χρόνια . Και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως την Εφη Παπαθεοφάνους   που μου εμπιστεύτηκε το κείμενο της .   Μεγαλύτερη ανταμοιβή οι αγκαλιές  των παιδιών  και αυτό για μένα είναι καταπληκτικό γιατί τα παιδιά πρέπει να μάθουν το θέατρο  και όλοι πρέπει να μάθουν το θέατρο , να εκπαιδευτούμε πάνω σε αυτό γιατί δυστυχώς δεν έχουμε θεατρική παιδεία   και είναι λυπηρό γιατί έχουμε ιστορία στο θέατρο , η τέχνη του θεάτρου στο φως  όπως λέει και ο Πλάτωνας στη πολιτεία  του  αλλά δυστυχώς δεν το δείχνουμε προς τα έξω  .Πρέπει να κινήσουμε τα νήματα εμείς οι ηθοποιοί έχω σκεφτεί να κάνουμε ολόκληρο σύλλογο οι   ηθοποιοί σε συνεργασία με δασκάλους και να κάνουμε μαθήματα σε σχολεία για το τι είναι το θέατρο είναι το όνειρο μου  ελπίζω να υλοποιήσω .           

 Ξέρω ότι δεν σταματάς εδώ  , θέλεις να μας  πεις τι άλλο ετοιμάζεις ;

Ετοιμάζουμε μια παράσταση που θα έχει πρεμιέρα στις 10 Μαρτίου  στο πολύχωρο τέχνης στη Κηφισιά  Gallery δημιουργών το έργο  ονομάζεται   Think Pink   και θα είμαστε εκεί κάθε Κυριακή  ,  τα κείμενα είναι του Άθου Χατζηματθαίου σε σκηνοθεσία Χάρη Γεωργιάδη  και  θα είμαστε εγώ , Ο Ανδρέας Αποστόλου . Ανδριάννα Ρωμανού , Χάρης ο Γεωργιάδης  , Κατερίνα Στρατή και φυσικά ο Γιάννης Ρωμανός  μια παράσταση κατά της κρίσης  όπου και πρωταγωνιστώ ως Μιχάλης ο μπάρμαν  . Επίσης ετοιμάζουμε μια παράσταση στο μικρό Broadway  με τη Ανδριάνα τη Ρωμανού  τον Ανδρέα τον Αποστόλου και της Τριαντάφυλλη Βουτυρακου   είναι μια επιθεώρηση με πολύ μουσική κέφι και τραγούδι   στα κείμενα του Λεωνίδα Τσίπη   όπου θα σας φέρουμε πολλές μνήμες από το παρελθόν μέσα από τα τραγούδια  και θα  σας δώσουμε μια γεύση από το τι σημαίνει επιθεώρηση . Λατρεύω τον κ Δημήτρη Ιβάνοφ   ο οποίος είναι ο  χορογράφος και σκηνοθέτης μας  με τον κ Ξεκούτη

Πολύ τραγούδι βλέπω Άκη μου , όλες οι παραστάσεις  που συμμετέχεις συμπεριλαμβάνουν τραγούδι  , επειδή  είχα και τη χαρά να σε ακούσω επιβεβαιώνω ότι έχεις πολύ ωραία φωνή

Ευχαριστώ πολύ , Η αλήθεια είναι ότι έκανα πολλά χρόνια ωδείο  και λατρεύω το τραγούδι . Για μένα όλα είναι μουσική ακόμα και ήχος που μιλάμε τώρα . Πιστεύω πως ένας ηθοποιός πρέπει να  τραγουδάει να παίζει και να χορεύει και να τα κάνει όλα καλά .  Η αλήθεια είναι  πάντα ήθελα να πάω σε ένα  από τα reality και να δηλώσω συμμετοχή και το έχω κάνει  είδη για το x factor που έρχεται , εύχομαι να πάνε όλα καλά και να περάσω .

 Κάνεις παρά πολλά πράγματα παρά το νεαρό της ηλικίας σου αλλά θα ήθελα να μάθω πως σκέφτεσαι τον εαυτό σου σε 10 -15 χρόνια 

Κοίταξε επειδή έχω περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια  , είμαι μόνος μου που αυτό σημαίνει ότι σκέφτομαι πιο αυστηρά και πολύ πιο κάθετα για το εαυτό μου  φυσικά οι φίλοι μου με συμβουλεύουν αλλά στο τέλος κάνω πάντα αυτό που θέλω εγώ  .  Σκάφτομαι  να έχω κάνει μια πολύ όμορφη και αξιόλογη καριέρα στο θέατρο αλλά να έχω κάνει και κινηματογράφο που αγαπώ πάρα πολύ αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει στη Ελλάδα  . Σίγουρα θέλω να κάνω τηλεόραση γιατί την λατρεύω και   όποιος πει το αντίθετο λέει ψέματα  και εύχομαι να μου δοθεί  ευκαιρία  . Θα ήθελα στα 35 μου να παίξω ένα ρόλο που έχω ονειρευτεί  όπως για παράδειγμα θα ήθελα να προσπαθήσω να πλησιάσω τον Ορέστη αλλά και του Κρέοντα είναι ρόλοι  που πρέπει να έχει μέσα σου ψυχική δύναμη . 

Εγώ το βλέπω πάντως , είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις στο χώρο που έχεις επιλέξει γιατί έχεις ταλέντο και όρεξη για δουλειά  . Εκτός από πτυχίο στο Ωδείο ξέρω ότι έχεις και τελειώσει και τη Νομική και μιλάς και αρκετές γλώσσες δεν σε προλαβαίνω Άκη !!  

Ευχαριστώ πολύ … Μακάρι … Μακάρι …Ναι έχω τελειώσει  Νομική  και μιλάω τρεις   γλώσσες  έχω κάνει μετάφραση ένα Ρωσικό κείμενο  στα Ελληνικά και ελπίζω στο μέλλον να καταφέρω  να το κάνω και παράσταση γιατί είναι ένα σπουδαίο λογοτεχνικό κείμενο που έχει να κάνει με την οικογένεια .  

About georgia 11 Articles
Από μικρή στις θεατρικές σκηνές δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ καθώς μεγάλωνα με το θέατρο και την παρουσίαση των παραστάσεων έτσι ώστε μυήσω όσους περισσότερους μπορώ στο χώρο αυτό . Ευτυχισμένη που η δουλεία μου έχει να κάνει με την άλλη μεγάλη μου αγάπη τα ταξίδια .

1 Comment

  1. Εξαιρετική συνέντευξη, από έναν νέο και ταλαντούχο ηθοποιό!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*