Συνέντευξη με τον Χρήστο Ράντου με αφορμή την παράσταση “Αμνησία στον έρωτα 4 #humanity” στο Faust

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Ο Χρήστος Ράντου έχει δημιουργήσει έναν δικό του κόσμο που πάσχει. Πάσχει από αμνησία στον έρωτα! Καινοτομεί συστήνοντάς μας κάτι εντελώς καινούργιο, ένα θεατρικό σήριαλ και φέτος μας παρουσιάζει στο Faust το 4ο μέρος της υστερικής κωμωδίας “Αμνησία στον έρωτα 4 #humanity”. 

1.Μίλησέ μας για την παράσταση που ανεβάζεις φέτος στο Faust, “Αμνησία στον έρωτα 4 #humanity”.

Το έργο είναι επιστημονικής φαντασίας και αναφέρεται στον έρωτα. Όλοι οι άνθρωποι έπαθαν αμνησία στον έρωτα και πέθαναν. Η Αλιάμνα μια φανταστική ηρωίδα έχει πάρει υλικό dna από διάσημα ζευγάρια και προσπαθεί να τους κάνει να ερωτευτούν. Με μεγάλη αποτυχία. Και φέτος το 4ο part μάς ανοίγει μια εισαγωγή και μας λέει πώς οι άνθρωποι έπαθαν αμνησία και πέθαναν!


2.Το συγκεκριμένο έργο είναι το 4ο μέρος από μία 7-λογία! Τι σημαίνει αυτό;

Ότι κάθε χρόνο βλέπουμε πως εξελίσσεται η ιστορία. Πρώτη φορά στην Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό βλέπουμε θεατρικό σίριαλ. Τα έργα λειτουργούν και αυτόνομα! Δηλαδή οποίος δεν έχει παρακολουθήσει τα προηγούμενα δεν είναι πρόβλημα! Όταν φτάσουν στο 7ο part θα τελειώσει και το έργο! Θα ολοκληρωθεί η ιστορία!


3.Τι σκεφτόσουν όταν έγραφες το “Αμνησία στον έρωτα 1”; Είχες ήδη φανταστεί τη συνέχεια; 

Το έργο αμνησία στον έρωτα γράφτηκε τυχαία προέκυψε από ένα άλλο θεατρικό μου έργο. Μόλις είχα ολοκληρώσει τότε το “Μέσα μας” και το δίνω στην συνεργάτιδα μου να το διαβάσει. Μου λέει ότι είναι πολύ μελό και ότι χρειάζεται κάτι για να γίνει “πιασάρικο” και έτσι κατέληξα στο να γράψω ένα άλλο ολοκαίνουργιο έργο την Αμνησία στον έρωτα! Η συνέχεια υπάρχει στο μυαλό μου. Όχι όμως ακόμα γραμμένη!

4.Γιατί κωμωδία;
Δεν το λες κωμωδία. Γι’ αυτό και έχει βαφτιστεί υστερική κωμωδία. Φτάνει στα άκρα . Εκεί που γελάς , κλαις και το ανάποδο. Τα συναισθήματά σου είναι στο κόκκινο όλη την ώρα!

5.Μπορεί όντως κάποιος να πάθει αμνησία στον έρωτα;

Πιστεύω πως ναι. Όλοι έχουμε πάθει αμνησία στον έρωτα. Δεν αφήνουμε κανέναν να μας πλησιάσει γιατί πιστεύουμε πως κανένας δεν αξίζει αυτό που είμαστε . Δεν δίνουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους να μας ερωτευτούν και να τους ερωτευτούμε, γιατί πιστεύουμε πως ξέρουμε το αποτέλεσμα! Και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό για αυτό στο τέλος μένουμε μόνοι!

6.Είναι ο έρωτας τελικά η μεγαλύτερη έμπνευση για να γράψει κανείς;

Ο έρωτας είναι ο πυρήνας της ύπαρξης. Χάρη σε αυτόν ζούμε. Η αγάπη απλά το ανθίζει και το προστατεύει!

7.Τι θα πάρει το κοινό μαζί του φεύγοντας από την παράσταση;

Μπορεί να πάρει μια εικόνα,  μια δίκη του ανάμνηση, θυμό, νεύρα, χαρά! Ή και τίποτα. Απλά να έρθει να περάσει καλά ή να πει έχασα τον χρόνο μου.(για μια ώρα και είκοσι λεπτά). Δεν μπορείς να υπολογίσεις το μυαλό του θεατή. Μόνο το πώς θα ήθελες εσύ τον κόσμο. Για αυτό και δείχνεις επιλογές.

8.Έχεις ήδη ετοιμάσει το 5, 6 & 7;

Μόλις άρχισα και γράφω το 5!

9.Και μετά από αυτά, τι;

Σκοπός είναι όταν ολοκληρώσω όλα τα έργα να παίζει από Δευτέρα έως Κυριακή! Για αυτό και 7 όσες οι ημέρες της εβδομάδας.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Χρήστος Ράντου

Βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Αρβανίτης

Αrt Director : Αλέξης Φούκος

Ενδυματολόγος : Αλεξία Μπελογιάννη

Χορογράφος : Παναγιώτης Χαλκιάς

Επιμέλεια αφίσας/ Φωτογραφία: Στέφανος Πετριανίδης (fb Sigma Pi )

Παθαίνουν «Αμνησία στον έρωτα» κατά σειρά: Μαρία Ιακώβου,, Γιάννης Σέπε, Δήμητρα Ονουφριάδου, Φένια Σταύρου, Γιώργος Παύλου, Κατερίνα Σκυλογιάννη, Νικόλας Χριστοφυλλάκης, Πέλια Γιαννουλάτου, Εύη Γαλάνη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

·     Παραστάσεις : 10, 17, 24 Φεβρουαρίου και 3 , 10 , 17 , 24 , 31 Μαρτίου.

·         Ώρα : 20:21

·         Διάρκεια: 85 λεπτά

·         Εισιτήριο : 14 , 12€

·        Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr & τηλεφωνικά: Τ. 21 0323 4095, 6959363222 

FAUST

Τ. 210 3234095

Καλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12 Πλατεία Αγ. Ειρήνης Αθήνα

Email: info@faust.gr

Fb: Faust – Bar-Theatre-Arts  

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*