Είδαμε τα ”Chakras” στο θέατρο Χυτήριο

Γράφει η Λένα Σάββα

Chakras Μια πολύ ευχάριστη κι ενδιαφέρουσα νότα στα θεατρικά δρώμενα, στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ.

Με την υποβλητική της μουσική η παράσταση σε βάζει αρμονικά μέσα στην πλοκή της. Μια παρουσία από μακριά- μια γυναίκα με έντονη διαίσθηση και μια μύγα που προαναγγέλλει ένα φόνο. Ένας υπουργός ΠΡΟΠΟ, Προστασίας του Πολίτη ,ένας αρχηγός αστυνομίας, μια υπηρέτρια και μια γυναίκα που επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια μπλέκονται σε μια υπόθεση μυστηρίου με απρόβλεπτες καταστάσεις και πολλά ευτράπελα.

Γνώστης της ανατολικής φιλοσοφίας η Λίλιαν Δημητρακοπούλου μας μύησε στα ενεργειακά κέντρα του σώματος (τσάκρας), σε κάποια κομμάτια της μεταφυσικής (επικοινωνία με τον αόρατο κόσμο) και ταυτόχρονα στη διακωμώδηση τους. Το κείμενο περιγράφει τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Αυτούς που ζουν μόνο στον υλικό κόσμο και τον αντιλαμβάνονται μέσα από τις πέντε αισθήσεις κι εκείνους που έχουν αναζητήσει και βιώσει την αντίληψη του κόσμου με την έκτη αίσθηση, το λεγόμενο τρίτο μάτι,το κέντρο της διόρασης. Ανάμεσα στις δυο κατηγορίες μπαίνει και μια τρίτη κι εκεί στηρίζεται η υπόθεση του έργου. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που βρίσκονται στο ενδιάμεσο που δεν καταλαβαίνουν ή έχουν παρανοήσει και χρησιμοποιούν το κάθε τι για το συμφέρον τους. Εδώ μπαίνει το στοιχείο της υποκρισίας και της διαφθοράς με το οποίο η συγγραφέας καυτηριάζει αλλά και διακωμωδεί ανώτατα στελέχη της κυβερνητικής εξουσίας. Πολλές φορές μέσα στο έργο οι τρεις κατηγορίες μπλέκονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα άφθονο γέλιο κι απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η παράσταση συνδυάζει την κωμωδία, το αστυνομικό, το μεταφυσικό και σε κάποια σημεία της το θρίλερ.

Τα σκηνικά της Σοφίας Ζούμπερη ευφυώς κατασκευασμένα μας εισάγουν σε μια σκακιέρα. Εκεί που θα παιχτεί η παρτίδα. Ποιος θα κάνει την κίνηση ματ;

Εντυπωσιακή η είσοδος στη σκηνή της Δανάης Φίλιππα με μεγάλο εκτόπισμα λόγω της πληθωρικής παρουσίας της. Εξαιρετική ερμηνεία όπως και του Κωνσταντίνου Τσεντούρου που υποδύθηκε τον αρχηγό της αστυνομίας.

Η μουσική του Βασίλη Τσεντούρου ακολουθώντας το σενάριο κινήθηκε από το αστυνομικό στο κωμικό μέχρι το θρίλερ βάζοντάς μας κάθε φορά στο ανάλογο συναίσθημα.

Πολύ καλές ερμηνείες από τους Μαρίνα Τριανταφύλλου-υπηρέτρια κι όχι μόνο- και Παναγιώτη Καρμάτη.

Η σκηνοθεσία της Ζωής Φίλιππα συντονισμένη με το σενάριο, ίσως θα μπορούσε να κινηθεί και σε δρόμους λιγότερο περπατημένους. Τα ΤΣΑΚΡΑΣ της Λίλιαν Δημητρακοπούλου στο ΧΥΤΗΡΙΟ είναι μια παράσταση που ακριβώς επειδή συνδυάζει πολλά είδη, σε κάνει να γελάς πολύ, σε κρατά σε εγρήγορση για τη συνέχεια και την αποκάλυψη του δολοφόνου, και γενικά σε κάνει να φύγεις πλήρης ψυχαγωγίας.

Η κάθαρση που επέρχεται στο τέλος μέσα από το ευφυές σενάριο, σε ανακουφίζει και ικανοποιεί πολλά κομμάτια του εαυτού σου.

Ταυτότητα της παράστασης

Kείμενο: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Σκηνοθεσία: Zωή Φίλιππα

Σκηνικά – κοστούμια: Σοφία Ζούμπερη

Πρωτότυπη μουσική: Βασίλης Τσεντούρος

Φωτογραφίες: Ανδρέας Γούλος

Κατασκευή σκηνικών: Κωνσταντίνος Παρτσινέβελος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Καρμάτης Μαρίνα Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος Τσεντούρος Δανάη Φίλιππα

ΙNFO

Hμέρα και ώρα παράστασης:

ΤΡΙΤΗ στις 21:15 Διάρκεια: 110΄ με διάλειμμα

Στο θέατρο Χυτήριο (Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός)

Τιμές εισιτηρίων Γενική είσοδος: 12 ευρώ ΑμεΑ – άνεργοι: 8 ευρώ Τηλ. αριθμοί κρατήσεων: 693 70 66 289

Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr Υπεύθυνη: Καλλιτεχνική ομάδα Γης ΜαΔάν

e-mail: gismadan@hotmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/gismadan/

Παραγωγή: Τhe 3 Αrts Ρroductions

Facebook: https://www.facebook.com/The3artsproductions/

2 Comments

  1. You shߋuld be a pɑrt of а conteswt fⲟr one of the m᧐st uѕeful
    websites ⲟn thе web. I moѕt ⅽertainly ԝill highly recommend tһis web site!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*