“Π” Η ιστορία του Πέτρου στο θέατρο Αλκμήνη

Μία παράσταση για το στίγμα που κουβαλάνε οι λέξεις του Απόστολου Σταυρόπουλου

Κάθε Παρασκευή στις 23.00 Θέατρο Αλκμήνη

*Κατάλληλο για ηλικίες άνω των 18 ετών

Τρομερή σύμπτωση το γράμμα Π στη ζωή μου. Όλοι έχουμε να διηγηθούμε μία ιστορία. Εγώ λοιπόν, θα σας πω τη δική μου. Είμαι ο Πέτρος και είμαι Πούστης. Ναι, πούστης με ένα Π κεφαλαίο. Προς θεού, μη με μπερδεύετε με το Π της γεωμετρίας 3,14. Ο Αρχιμήδης μπορεί να ανακάλυψε το δικό του Π, εγώ όμως θα σας αποκαλύψω το δικό μου. Π, όπως πούστης λοιπόν. Δεν πιστεύω να μου σοκάρεστε. Μία απλή λέξη είναι». Ο Απόστολος Μαλεμπιτζής επί σκηνής μας αφηγείται την ιστορία του Πέτρου στην παράσταση «Π» που σκηνοθετεί ο Απόστολος Σταυρόπουλος. Αλλά τελικά ίσως και την ιστορία του κάθε Πέτρου που έχει ζήσει φέροντας ως «ρετσινιά» τη λέξη αυτή που υποτιμητικά δίνει η κοινωνία για την σεξουαλική του ταυτότητα.

Ο μονόλογος του ομοφυλόφιλου Πέτρου διακόπτεται από τη φωνή της Μάνας (Voice over) που στέκεται δί-πλα του και τον παρατηρεί αλλά και ενός performer που ανοίγει το θέμα συνολικά για την ομοφυλοφιλική κοινότη-τα κάνοντας αναφορές στο χτες αλλά και στο σήμερα. Ένα έργο ωμό και σύγχρονο που με ευαισθησία προσεγγίζει μέσα από την αφήγηση του ήρωα το πώς κά-ποιες λέξεις έχουν παρερμηνευθεί από την κοινωνία και έχουν δώσει ένα στίγμα αρνητικότητας και χλευασμού για μια κατηγόρια ανθρώπων και των επιλογών τους.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

«Το θεατρικό έργο Π βασίζεται κυρίως στον λόγο και στον αφηγηματικό του χαρακτήρα. Με ένα λιτό σκηνικό της παράστασης δίνεται προτεραιότητα στον λόγο και στη ζωή του ήρωα που με τρόπο τολμηρό αλλά αληθινό αυτοπροσδιορίζεται στον χώρο και στο χρόνο. Η φωνή της μάνας, ως voice over και ένας performer επί σκηνής ως drag queen σε ρόλο αφηγητή και «alter ego» λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος του ήρωα Πέτρου με την κοινωνία και τον χρόνο. Φεύγοντας ο θεατής από την παράσταση θα ήθελα να έχει αγαπήσει τον κάθε Πέτρο που τολμά να φανερώσει τον εαυτό του στους γύρω του και να τον αποδεχτεί αγωνιζόμενος έτσι, για την ίδια τη ζωή».

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Απόστολος Σταυρόπουλος | Ερμηνεύει: Ο Απόστολος Μαλεμπιτζής | Performance: Ευάγγελος Κοντομούς | Φωνή Μάνας: Ηρώ Πεκτέση | Μουσική trailer: Μαριλένα Ορφανού (SOMEONE WHO ISN’T ME) | Βοηθός Σκηνοθέτη: Stergios π-tek | Video art: Stergios π-tek | Φωτογραφία: Stergios π-tek | Make up artist: Ευάγγελος Κοντoμούς

Πληροφορίες:

Κάθε Παρασκευή από 15 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ώρα έναρξης: 23.00

Διάρκεια: 50 Λεπτά

Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ – Μειωμένο: 8 Ευρώ

Με το εισιτήριο προσφέρεται και κρασί

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3428650

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12 | Κάτω Πετράλωνα | Τ: 210 3428650

Πρόσβαση:

Μετρό: Στάση Κεραμεικός

Τρόλεϋ: 21 Στάση ΚΑΜΠΑ

ΟΑΣΑ: 049, 815, 838, 914, Γ18 Στάση ΚΑΜΠΑ, 035 Στάση ΙΚΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*