Είδαμε την παράσταση “Fucking men” στον πολυχώρο Vault Theatre plus

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Προκλητική ή πιο σωστά βασιζόμενη στην πρόκληση για να δημιουργήσει τον χώρο που χρειάζεται για ν’ ακουστεί, η παράσταση που ανεβαίνει για 2η χρονιά στον πολυχώρο Vault λειτουργεί σαν ένα χαστούκι. Σε κάνει να κοκκινίζεις, σε φέρνει σε δύσκολη θέση, σε θυμώνει, σε κάνει να μην ξεχνάς ποτέ την κατάσταση στην οποία βρέθηκες όταν δέχτηκες αυτό το χτύπημα και σε αφυπνίζει.

Η παράσταση ξεκινά με μία ανθρώπινη μάζα κουλουριασμένη στο πάτωμα. Δέκα άντρες αποτελούν έναν ενιαίο ιστό πάνω στο οποίο υφαίνεται η πραγματικότητα της σύγχρονης gay ερωτικής ζωής. Άλλοτε γυμνοί, άλλοτε ντυμένοι, άλλοτε καθαροί κι άλλοτε βρώμικοι οι δέκα άντρες μας λένε τη δική τους ιστορία. Η ομοφυλοφιλία, το σεξ, η ηθική και η ανηθικότητα, η υποκρισία, η προκατάληψη, ο HIV όλα είναι πλανήτες του σύμπαντος του Fucking men. Κι όμως στο κέντρο αυτού του γαλαξία λάμπει ένα και μόνο αστέρι. Ο έρωτας. Η ίδια ανυπέρβλητη δύναμη που εξουσιάζει όλα τα φύλα και κινεί τον κόσμο.

Μέσα από μία σκηνοθετική προσέγγιση που θέτει ως κεντρικό άξονα το αντρικό σώμα και περιστρέφεται γύρω απ’ αυτό, η υπεροχή του κάθε πνεύματος και κάθε σώματος έγκειται στην αυτοδιάθεσή του να αγαπήσει και ν’ αγαπηθεί με τον τρόπο που θέλει εκείνο. Μία ομάδα νέων ηθοποιών δημιουργεί μία αντρική αλυσίδα που φυλακίζει μία gay πραγματικότητα που υπάρχει παγκοσμίως (και είτε αρνούμαστε να τη δούμε, είτε την αποδεχόμαστε ή την απορρίπτουμε) και μας μεταφέρει στην ψυχοσύνθεση ανθρώπων που αποζητούν την αποδοχή στον δικό τους μικρόκοσμο, ανάμεσα σε μια κοινωνία που τους απορρίπτει. Η τελευταία σκηνή με έναν μεγαλοδημοσιογράφο που αποφασίζει να δώσει χρήματα στον νεαρό εραστή του για να φτιάξει τη ζωή που ονειρεύεται με τον φίλο του, μου ξύπνησε μέσα μου μία φράση: Αρκεί μόνο μία καλή πράξη σ’ έναν κύκλο από κακές για να σπάσει η αλυσίδα.

*Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για άτομα κάτω των 18 ετών.

Ερμηνεύουν

Περικλής Ασημακόπουλος, Άρης Βέβης, Ορφέας Γεωργίου, Άλεξ Γκόντοβος, Γιώργος Κυριακόπουλος, Βασίλης Λιάκος, Νίκος Μέλλος, Γιώργης Παρταλίδης, Νίκος Σαμουρίδης, Βλάσσης Χρυσικόπουλος

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή-Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 18:15

Τιμές εισιτηρίων: 
Γενική είσοδος: 18€, Φοιτητικό, ανέργων: 15€, Ατέλειες ηθοποιών: 5€

Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)

VAULT Theatre Plus, Μελενίκου 26, Βοτανικός (σταθμός μετρό Κεραμεικός)
Τηλ.: 213 0356472

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*