Είδαμε την παράσταση “Όταν η Κάλλας συνάντησε τη Μονρόε” στο θέατρο Άλφα.Ιδέα


Κάντε κλικ εδώ & κερδίστε δύο διπλές προσκλήσεις για την Παρασκευή, 22.03

Γράφει η Μαριλένα Παππά

Η Κάλλας και η Μονρόε συναντήθηκαν μία και μόνο φορά στη ζωή τους:
στις 19 Μαΐου του 1962, στα γενέθλια του Τζον Κέννεντυ στο Madisson Square Garden της Νέας Υόρκης. Και το πιο πιθανό είναι να μην αντάλλαξαν ούτε μία κουβέντα εκείνη τη βραδιά. Φαινομενικά ασύνδετες, οι ζωές και οι καριέρες τους εξελίσσονταν χωρίς να τέμνονται πουθενά. Κι όμως, χωρίς να το γνωρίζουν, οι δυο τους είχαν πολλά περισσότερα που τους ένωναν απ’ ότι τους χώριζαν.

Αυτή η τρελή ιδέα αποτέλεσε το εφαλτήριο για την ομάδα Dots (Δανάη Σταματοπούλου & Αναστασία Τζελέπη) να δημιουργήσει μία μοιραία συνάντηση για τις δυο τους. Το φουαγιέ του θεάτρου Άλφα. Ιδέα μετατρέπεται στον τόπο συνάντησής τους κι εμείς γινόμαστε μάρτυρες μίας αστείας και ταυτόχρονα συγκινητικής συνθήκης.

Η Δανάη και η Αναστασία προσεγγίζουν αυτές τις δύο προσωπικότητες με χιούμορ, χωρίς σοβαροφάνεια, καταφέρνοντας να αποτυπώσουν το βάρος τους με μία ελαφρότητα και μία φρεσκάδα που μας εκπλήσσει ευχάριστα, τόσο συγγραφικά, όσο και ερμηνευτικά. Η χημεία τους επί σκηνής είναι μοναδική, δημιουργώντας έναν ακλόνητο γυναικείο δεσμό ανάμεσα σε μία ξανθιά και μία μελαχρινή και σκιαγραφώντας τη γυναικεία ψυχολογία μέσα από τη Μαρία και τη Μέριλιν. Για ακόμα μία φορά η σκηνοθετική επιμέλεια από τους Κωνσταντίνο Μπιμπή & Αρτέμιδα Γρύμπλα (τους αγάπησα από την παράσταση “Οι κάτω απ’ τα αστέρια”) καταφέρνει να εξισορροπήσει το χιούμορ με την καταστροφή και ν’ αναδείξει το βασικά στοιχεία της παράστασης. Η μεταμόρφωση του φουαγιέ σε τόπο συνάντησης των δύο γυναικών είναι εξαιρετική ιδέα, καθώς το κοινό νιώθει ότι έχει ξεμείνει μυστικά σ’ ένα καμπαρέ με αυτές τις δύο.

Αυτή η συνάντηση στο θέατρο Άλφα.Ιδέα είναι αστεία, συγκινητική, μ’ ένα δίπολο έτοιμο να σας φτιάξει το βράδυ της Παρασκευής!

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη της ομάδας Dots

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Συγγραφή Κειμένου: Ομάδα Dots | Ερμηνεύουν: Σταματοπούλου Δανάη, Τζελέπη Αναστασία | Σκηνοθετική Επιμέλεια: Άρτεμις Γρύμπλα, Κωνσταντίνος Μπιμπής | Βοηθός Σκηνοθέτη: Χρήστος Τζιάτζιος | Φώτα: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Διάρκεια: 70 λεπτά | Κάθε Παρασκευή στις 21:15
Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ (προπώληση), 10 ευρώ (ταμείο),  8 ευρώ (ΑΜΕΑ, φοιτητικό, μαθητικό) 

Θέατρο Άλφα.Ιδέα: 
28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51
Πολυτεχνείο – Αθήνα 104 32

Πληροφορίες: Τζίφας Χρήστος / Υπεύθυνος Επικοινωνίας | Κιν.6970282888 / Mail: xristosxristost@gmail.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*