Είδαμε την παράσταση “Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς”

    Το σύνδρομο της  άδειας φωλιάς αναφέρεται στον αποχωρισμό των γονέων από τα παιδιά  τους όταν αυτά ενηλικιώνονται  και  έρχεται η ώρα να προχωρήσουν στη ζωή τους σαν  αυτόνομες   μονάδες είτε να δημιουργήσουν την δική τους οικογένεια  . Τι  προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ο αποχώρησης αυτός όταν αναφερόμαστε μονογονεϊκή  οικογένεια  και  μάλιστα με   βεβαρυμμένο ιστορικό ;   

  Μια  Τριμελής  οικογένεια ( Πατέρας  , γιος , κόρη )  ζουν όλοι μαζί στο «πατρικό »  . Η κόρη  λόγο ενός προβλήματος υγείας δεν εργάζεται και έχει αναλάβει   τις δουλείες  που  έχουν να κάνουν με το χώρο του σπιτιού  . Ο γιος  τις  ώρες που δεν εργάζεται αποφεύγει να είναι στο σπίτι  διότι οι συγκρούσεις με τον πατέρα είναι έντονες και σε συχνή διάρκεια  , φυσικά η αγάπη  και το  ενδιαφέρον  για την αδελφή του είναι   ο ένας και   μοναδικός  λόγος που  εξακολουθεί να  μένει ακόμα στη «Φωλιά» . Ο πατέρας  ένας άνθρωπός ορθολογιστής με ιδιαίτερη αδυναμία και προστατευτικότατα  στη κόρη   και εμφανή απόρριψη προς το πρόσωπο του γιου . Μια τέταρτη παρουσία θα κάνει την εμφάνιση της  και άθελα της θα φέρει  στην επιφάνεια όλες  τις αλήθειες  , τα θέλω και τους μυστικούς πόθους των μελλών που την απαρτίζουν  .   

  Υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη ;  Μήπως  ο φόβος της «άδειας φωλιάς » επισκιάζει τα πάντα  και  η  μορφή της γυναικάς – μάνας βαραίνει τα πρόσωπα  της οικείας ;  Σας καλούνε στο σπιτικό τους για να τα ανακαλύψετε !

    Ένα λιτό σκηνικό , δυο έντονες παρουσίες που εναλλάσσονται  ομοιόμορφα στους ρόλους του έργου είναι το μυστικό μιας επιτυχημένης παράστασης . Καλή θέαση λοιπόν !

  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Ζαχαρούλα Χρόνη, Κωνσταντίνα Καλλιβωκά
Σκηνογραφία: Δήμητρα Χατζηγιάνγκου
Κίνηση – Χορογραφία: Ελεάνα Νικολοπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Βασίλης Λάμπρου
Σχεδιασμός Φώτων: Πάνος Κουκουρουβλής
Φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Πανταζάρας
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Ερμηνεία: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ηρώ Πεκτέση

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέατρο OLVIO Για 2η χρονιά, από 23 Οκτωβρίου!

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00

Διάρκεια: 80 λεπτά

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος στο ταμείο: 13€
Μειωμένο:10€

About georgia 11 Articles
Από μικρή στις θεατρικές σκηνές δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ καθώς μεγάλωνα με το θέατρο και την παρουσίαση των παραστάσεων έτσι ώστε μυήσω όσους περισσότερους μπορώ στο χώρο αυτό . Ευτυχισμένη που η δουλεία μου έχει να κάνει με την άλλη μεγάλη μου αγάπη τα ταξίδια .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*