Παρευρεθήκαμε στην πρεμιέρα του “Horror Hotel Halloween” στο Μπάγκειον

“Φόρος τιμής στη χρυσή δεκαετία του τρόμου”

Το Cinema Alive, με αφορμή το Halloween και δημιουργώντας πλέον παράδοση στο χώρο του διαδραστικού θεάματος, μετατρέπει το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο “Μπάγκειον” στο πρώτο Horror Hotel event παρουσιάζοντάς μας μερικές από τις πιο κλασσικές και αγαπημένες ταινίες τρόμου, όπως είναι το “The Exorcist” (1973), το “Dawn of the Dead” (1978), το “The Texas Chain Saw Massacre” (1974) και το “Halloween” (1978). Το θέατρο.gr παρευρέθηκε στο “τόπο του εγκλήματος”, την μέρα που ο “Εξορκιστής” είχε την τιμητική του.

Καταρχήν, γίνεται φανερό ότι το event συνδυάζει στοιχεία της βιωματικής εμπειρίας που αποκτά κανείς σε ένα escape room, αλλά και θεατρικής performance, αφού οι ηθοποιοί δίνουν το καλύτερο τους εαυτό προκειμένου να μας μεταφέρουν την ανατριχίλα και τις συγκινήσεις που αισθάνεται κανείς βλέποντας μία ταινία τρόμου. Άλλωστε, οι εμφανίσεις τους δεν λείπουν και κατά τις προβολές των ταινιών, με αποτέλεσμα ο τρόμος να συνιστά μονόδρομο στο πιο στοιχειωμένο ξενοδοχείο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη γνώμη μου η εκδήλωση μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη. Κατά το πρώτο μέρος, οι θεατές αφήνονται να περιπλανηθούν μέσα στο χώρο προκειμένου να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβει το κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου. Με αυτό το τρόπο και μέσω της βιωματικής διαδικασίας ο θεατής γίνεται κομμάτι της ταινίας, η οποία ντύνει κάθε φορά με τη θεματική της το χώρο. Έτσι, στην περίπτωση του “Εξορκιστή” γίναμε μάρτυρες πολλαπλών εξορκισμών και αναμετρήσεων του καλού με το κακό, ενώ δεν έλειψαν και τα διάφορα scare jumbs, που απαιτούνταν από τις περιστάσεις. Διάφορα οπτικό -ηχητικά εφέ και εφέ καπνού έκαναν την εμπειρία ακόμα πιο αληθινή με το cult να διαδέχεται το φόβο, αλλά και την περιέργεια να εξερευνήσεις το χώρο όλο και περισσότερο. Κατά το δεύτερο μέρος του event οι θεατές οδηγούνται στις αίθουσες όπου θα προβληθούν μερικές από τις χαρακτηριστικότερες ταινίες της χρυσής δεκαετίας του τρόμου. Πράγματι, η δεκαετία του ’70 είναι τόσο σημαντική για το είδος, που η επιλογή των εν λόγω ταινιών καθιστά το “Horror Hotel Halloween” έναν φόρο τιμής σε αυτό. Πράγματι, ο κάθε λάτρης του horror genre έχει ήδη δει τον “Εξορκιστή” ή το “Dawn of the Dead”. Ωστόσο, το Cinema Alive δίνει νέο χαρακτήρα στον τρόπο με τον οποίο ο θεατής έρχεται σε επαφή με αυτές, αφού μέσω της διαδραστικότητας του χώρου και της αποφασιστικής συμβολής των ηθοποιών στοιχειοθετείται μια εντελώς καινούρια ανάγνωση τους. Την παραπάνω αίσθηση εντείνει και ο ίδιος ο χώρος του ξενοδοχείου, το οποίο μετατρέπεται σε ένα πραγματικό Hotel California.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι η πρωτοβουλία του Cinema Alive για διαδραστικό κινηματογράφο αποτελεί ότι πιο φρέσκο και σύγχρονο μπορεί να προσφέρει η Αθήνα αυτή την εποχή. Πράγματι, στο “Μπάγκειον” φαίνεται να συναντώνται όλες σχεδόν οι παραστατικές τέχνες. Θέατρο, κινηματογράφος, installations και performances αποτελούν στοιχεία του “Horror Hotel”συνθέτοντας μια μοναδική εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που χαρήκαμε ιδιαίτερα με πληροφορίες που θέλουν το event να επισκέπτεται και τη συμπρωτεύουσα.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ “ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ” (Πλατεία Ομονοίας 18)

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θοδωρής Ελευθεριάδης

Παραστάσεις:

28.10 The Exorcist (1973)

29.10 Dawn of the Dead (1978)

30.10 The Texas Chain Saw Massacre (1974)

31.10 Halloween (1978)

Πρωταγωνιστούν:

Κατερίνα Αμπλιανίτη, Κώστας Γιαννάτσης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Έλενα Νάσιου, Βασίλης Καραγιάννης

Συμμετέχουν:

Ισιδώρα Δελή, Τζήν Εσκελάντε, Άρτεμις Γραμμένου, Σπύρος Γκίνης, Κωνσταντίνος Γκόνος, Αρμάν Αμεραχαμιάν, Βικτώρια Μυτιληναίου, Γιώργος Τζάλο, Σωτηρία Τσέλιου, Γρηγορία Σπερνοβασίλη, Αθανάσιος Τσώνος, Βιολέττα Στάθη, Δήμητρα Κοντογιάννη, Άννα Γιακουμάτου, Κωνσταντίνος Νικητιάδης, Χρόνη Χριστοφοράκη, Μαριάννα Καραστάθη, Βασιλική Βόλλα, Θεοδώρα Παρασχάκη, Αναστασία Κολοβού, Γεώργιος Λεβέντης, Παύλος Γρυφάκης, Γιώργος Σπυρόπουλος

Ενδυματολόγοι -Σκηνικά: Σοφία Βασιλάκου, Άρτεμις Καραγιάννη

Υπεύθυνος προβολής ταινίας: Παντελής Χαριτωνίδης

Φωτισμός/ήχος: Athens Best Entertainment

Διεύθυνση έργου: Νίκος Χαριάτης

Διεύθυνση παραγωγής: Αργύρης Δαλαβάγκας

TICKETS:
Early Bird: 10€
Normal Pre-sale: 13€
Box Office: 15€

*Η χωρητικότητα είναι εξαιρετικά περιορισμένη και σας συνιστούμε την προαγορά του εισιτηρίου σας!

Προπώληση εισιτηρίων
Σε όλα τα καταστήματα Public και το κατάστημα της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, εντός της στοάς).

Online link: https://tickets.public.gr/event/cinema-alive-horror-hotel-halloween/

Facebook Page https://www.facebook.com/cinemaalive.org/
Website: https://www.cinemaalive.org/
Instagram: https://instagram.com/cinemaalive/

Press and contact: info@cinemaalive.org

*Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 16 ετών

Η είσοδος απαγορεύεται σε άτομα με:
Καρδιακά προβλήματα.
Επιληψία.
Εγκυμονούσες.

1 Comment

  1. τωρα δλδ εσας σας αρεσε αυτο που διαδρματιζοταν εκει μεσα??
    Μαλιστα……

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*