Είδαμε την παράσταση meta – ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σταματίου στο Επί Κολωνώ

Γράφει η Γεωργία Κολέγκα

Απιστία μια λέξη που προκαλεί  αμφιβολία  , εκνευρισμό  ,  απογοήτευσή  , λύπη  και μια γκάμα αρνητικών  άλλων  συναισθημάτων .  Ποιο από τα δύο φύλα να είναι ο πρωτοστάτης του  φαινομένου αυτού που μας απασχολεί τόσο έντονα ,  θα το μάθουμε άραγε ποτέ ;;;  

Σε ένα φανταστικό κόσμο  ένας πρίγκιπας και μια κόμισσα αναρωτιούνται αν ο άνδρας  ή γυναίκα  ένιωσε  πρώτος την ανάγκη να απατήσει τον σύντροφο του  τότε ο πρίγκιπας της  εκμυστηρεύεται  ότι στο παρελθόν απασχολούσε το ίδιο θέμα και τον πατέρα του και έτσι σκέφτηκε να κάνει ένα πείραμα έτσι ώστε να του λυθούν όλες οι απορίες . 

Τέσσερεις άνθρωποι , Δυο γυναίκες και δύο άντρες μεγαλώνουν απομονωμένα ο ένας από τον άλλον  σε ένα δικό τους ξεχωριστό κόσμο τα μόνα άτομα που έρχονται σε επαφή είναι  οι  δύο παιδαγωγοί τους , ώσπου έρχεται η ώρα όπου θα βγουν στο κόσμο στο πραγματικό κόσμο .     

Σφοδρές  αλλεπάλληλες αποκαλύψεις   θα ταράξουν την μέχρι τώρα ήρεμη ζωή των ηρώων μας  , Θα δουν για πρώτη φόρα το είδωλο τους , θα  μιλήσουν ,   θα αγγίξουν  , θα μυρίσουν και πάνω από όλα θα νιώσουν …Θα νιώσουν συναισθήματα  όπως αγάπης , μίσους  και φθόνου .

Μέσα από μια εξαιρετική σκηνοθετική ματιά της Ειρήνης Σταματίου θα παρακολουθήσουμε  τις αντιδράσεις   και όλη αυτή την πληθώρα συναισθημάτων  σε όλες τις  πιθανές συνδυαστικές επαφές   των ανθρώπων . Τι πιστεύεται πως νιώθει ένα άντρας  όταν αντικρίζει ένα άλλο άντρα και πως όταν στο οπτικό του πεδίο θα φανεί μια γυναίκα και πως  όταν θα εισέλθει και μια δεύτερη γυναικεία φιγούρα  ; Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα αντιδράσει η θήλυ με τον ίδιο ή διαφορετικό  τρόπο  ;

         Η απάντηση είναι μία κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Επί Κολωνώ  για ένα ταξίδι συναισθημάτων !!!   

Συντελεστές

Κείμενο: Marivaux

Μετάφραση: Μαρία Ευσταθιάδη

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Σταματίου

Φωτισμοί: Surehuinel

Κίνηση:  Ειρήνη Σταματίου

Χορογραφία μάχης: Βιβή Ρωμανά

Μουσική Επιμέλεια: Ειρήνη Σταματίου

Βοηθός Σκηνοθέτη:  Δήμητρα Τσόκανου

Video – Trailer: Surehuinel / Γιάννης Τσότσος

Φωτογραφίες: Δημοσθένης Γαλλής

Φωτογραφίες Πρόβας : Ιωάννα Μορφινού

Φωτογραφία Αφίσας : Δημοσθένης Γαλλής

Graphics / Photo Manipulation / Digital Painting: Surehuinel

Ερμηνεύουν :

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ : Κωνσταντίνος Μπιμπής (video)

ΕΡΜΙΑΝ : Μυρτώ Γκόνη (video)

KAΡΙΖ : Αθηνά Τσιλύρα (φωνή)

ΜΕΣΡΟΥ : Γιάννης Τσότσος

ΕΓΚΛΕ : Νάστια Βραχάτη

ΑΖΟΡ : Γιώργος Σπάνιας

ΑΝΤΙΝ : Δήμητρα Τσόκανου

ΜΕΣΡΕΝ : Ηρακλής Κωστάκης

Πού παίζεται

Επί Κολωνώ Black Box

Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94 Κολωνός

Τηλ 2105138067

Παραστάσεις : Σάββατο 19.00 & Κυριακή 21.30

Ε

Μέχρι 30/11

About georgia 11 Articles
Από μικρή στις θεατρικές σκηνές δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ καθώς μεγάλωνα με το θέατρο και την παρουσίαση των παραστάσεων έτσι ώστε μυήσω όσους περισσότερους μπορώ στο χώρο αυτό . Ευτυχισμένη που η δουλεία μου έχει να κάνει με την άλλη μεγάλη μου αγάπη τα ταξίδια .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*