Είδαμε την παράσταση Ερυθρό στο θέατρο ΠΚ

Ερυθρό   είναι το κρασί με το βαρύ  άρωμα  που προκαλεί έντονες  αισθήσεις  και με το ράγισμα του γυαλιού   μπορεί να προκαλέσει  «λεκέδες »    από αυτούς που δεν φεύγουν  με τον καιρό , αλλά απορροφούνται  και μένουν εκεί ! Να σου θυμίζουν το ποτήρι που έσπασε  . Ίσως είναι   το χρώμα  στα  γυναικεία  χείλη  που την κάνουν ελκυστική , ποθητή  και αν κάποιος  σβήσει  το κραγιόν  ;  τα σημάδια στο πρόσωπο θα εξαλείφουν ποτέ ;

  Το Ερυθρό   είναι μια παράσταση με πολλαπλούς συμβολισμούς , μια παράσταση που σε καθηλώνει … Που σε όλη τη διάρκεια σε κρατάει σε εγρήγορση που κάθε λ έξη , κάθε έκφραση κάθε κίνηση του σώματος είναι ένα μήνυμα , μια πληροφορία μια μαχαιριά !

   Ο  Μάρκος είναι ένας άντρας  με μια παιδική πληγωμένη καρδιά φυλακισμένος , δεμένος εγκλωβισμένος  19 χρόνια στο ίδρυμα  . Μπαμπά … Μαμά  …. η φωνή του αντιλαλεί στο κλειστό δωμάτιο ….  Λέξεις   που πονάνε  … Λέξεις  που ξυπνούν  χιλιάδες αναμνήσεις …. Το μυαλό  του κολλημένο  εκεί !!! στην τελευταία μέρα πριν μπει στο νέο του σπίτι στο ίδρυμα εκεί που τον έστειλαν οι ίδιοι οι γονείς τους  .  Γονείς ;  Γονείς ;; Δυο φιγούρες με τα δικά τους πάθη , λάθη τα δικά τους τραύματα που οι πληγές τους είναι ανοιχτές , αιμορραγούν και  δημιουργούν νέες πληγές  στο σώμα και την ψυχή του παιδιού τους …

  Τα καθαρά ρούχα δεν καθαρίζουν την ψυχή … Η τέλεια εικόνα  είναι μόνο μια εικόνα ,  μια στιγμή  , τι κρύβεται πραγματικά  πίσω από αυτή  !

  Το υπέροχο κείμενο του Παναγιώτη Μπραμπαγιάννη αγκάλιασε με σεβασμό  ο ταλαντούχος   Στέλλιος Καλαϊτζή   και   μας χάρισαν   μια παράσταση     με πολύ ενδιαφέρον και πολλαπλά μηνύματα για την ίδια την ζωή . Το δύσκολο έργο να  ενσαρκώσει το Μάρκο έφερε  εις   πέρας  με εξαιρετική επιτυχία ο Εύθυμης Γεωργόπουλος  ( συγκλονιστικός πραγματικά )  και με  δύο  καθηλωτικούς  γονείς  τον Κωνσταντίνο Δανίκα και την Βιργινία Ταμπαροπούλου .

  ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαϊτζής

Σκηνογραφία & ενδυματολογική επιμέλεια : Γιώργος Λυντζέρης

Φωτισμοί: Άννα Σμπόκου

Πρωτότυπη μουσική: LOU

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευγενία Λάβδα

Φωτογραφία: Τζωρτζίνα Στάϊκου

Γραφιστική Επιμέλεια : Christina aka Surehuinel

Facebook Page : https://www.facebook.com/erithro | Ιnstagram Account: @erithro_pk

Παραγωγή: AUDE SAPERE

Επί σκηνής:

Ευθύμης Γεωργόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Βιργινία Ταμπαροπούλου

INFO

Το έργο «Eρυθρό» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Noεμβρίου 2019 στο θέατρο ΠΚ 

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τιμή προπώλησης μέχρι και 31 Οκτωβρίου: 10 ευρώ

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ), ατέλειες: 10 ευρώ

Online Ticketing: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-pk/erythro

http://www.pktheater.gr

Τηλ. κρατήσεων: 210 9011677

Θέατρο ΠΚ
Κασομούλη 30, μετρό Νέος Κόσμος | Τ. 210 9011677
www.pktheater.gr | Mailinfo@pktheater.gr

About georgia 11 Articles
Από μικρή στις θεατρικές σκηνές δεν θα μπορούσα να μην ασχοληθώ καθώς μεγάλωνα με το θέατρο και την παρουσίαση των παραστάσεων έτσι ώστε μυήσω όσους περισσότερους μπορώ στο χώρο αυτό . Ευτυχισμένη που η δουλεία μου έχει να κάνει με την άλλη μεγάλη μου αγάπη τα ταξίδια .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*