Είδαμε την ”Μαύρη Σαμπούκα” στο θέατρο Αλκμήνη

Γράφει η Μαρία Μυκονιάτη

Τι κοινό έχουν ένας ταξιτζής και ένας μουσικοσυνθέτης; Πώς μπορεί ένα αφελές λάθος να αλλάξει τη ζωή δύο ανθρώπων; Αυτά τα ερωτήματα και όλα πολλά, όπως το τίνι τρόπω τι σημαίνει, προσπαθεί ο Τόλης Παπαδημητρίου να μας τα εξηγήσει μέσα από την παράσταση που γράφει και πρωταγωνιστεί, τη «Μαύρη Σαμπούκα».


Ο ταξιτζής, Βλάσης, ανερχόμενος ληστής, από αφέλεια και χαζομάρα, πάει να ληστέψει τον λάθος άνθρωπο, τον Διονύσιο Αβέρωφ. Η ιστορία λοιπόν αρχίζει να εκτυλίσσεται από εκείνη τη στιγμή, με επαναλαμβανόμενα λάθη και από τους δύο χαρακτήρες, οδηγώντας τους δύο πρωταγωνιστές σε συνεχείς σκηνές γέλιου και αστείρευτου χιούμορ. Τι κρύβει όμως ο Διονύσιος Αβέρωφ και ποια η σχέση του με τη Μαύρη Σαμπούκα;

Μια παράσταση, που ναι μεν έχει μεγάλη διάρκεια, που ίσως κουράζεται ο θεατής στο πρώτο μέρος αλλά με ένα σενάριο που ρέει σαν γάργαρο νερό. Ένα σενάριο με φαντασία, με έξυπνη ατάκα, μεστό που πραγματικά δεν ξέρεις ποιο θα είναι το φινάλε. Οι δύο πρωταγωνιστές τα δίνουν όλα επί σκηνής, με εξαιρετικές ερμηνείες και φαντασμαγορικές χορευτικές ικανότητες.

Με καυστικό σχολιασμό της μικροαστικής ελληνικής πραγματικότητας και ευφυείς ατάκες, που πολλές φορές αντανακλούν την καθημερινότητα του Νεοέλληνα προσφέρουν στο θεατή γέλιο μέχρι δακρύων μερικές φορές.

Μαύρη σαμπούκα

Διάρκεια: 140΄ (με διάλειμμα)
Συγγραφέας: Τόλης Παπαδημητρίου
Σκηνοθέτης: Τόλης Παπαδημητρίου
Σκηνογραφία: Νίκη Δημητρίου
Κοστούμια: Νίκη Δημητρίου
Ερμηνεύουν: Τόλης Παπαδημητρίου(Στο ρόλο του Βλάση Κουρούπα),  Αντώνης Στάμος(Στο ρόλο του Διονύσιου Αβέρωφ), Ανάργυρος Βαζαίος,  Ζέτα Λιάλιου


Θέατρο Αλκμήνη
Αλκμήνης 12, Πετράλωνα
Τηλ.: 2103428650
Παραστάσεις : Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμή : € 14, 10.
https://

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*