Είδαμε την παράσταση το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας στο θέατρο Αλκμήνη.
Είδαμε την παράσταση το μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας στο θέατρο Αλκμήνη.
¨Ένα κείμενο βασισμένο στο'' Τίμιο μπορντέλο '' της Σπεράντζας Βρανά σε θεατρική απόδοση του Κώστα Παπαπέτρου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν σαράντα χρόνια κι αναφέρεται σε μια άλλη εποχή. Οι περισσότερες πόρνες σήμερα είναι θύματα τράφικινγκ κι όχι οι παραμελημένες κόρες του μπαμπά τους , που μάλιστα έχουν την πουτανιά μέσα τους. Βέβαια τα τελευταία γεγονότα του Κολωνού μάλλον με διαψεύδουν . Επίσης η λέξη Μαντάμ για τις κυρίες που διαθέτουν σπίτια , έχει περάσει ανεπιστρεπτί, όση νοσταλγία κι αν εμπεριέχει. Απ την άλλη εμένα με τράβηξε ο τίτλος - αξεπέραστη κι ανεξίτηλη η μαντάμ Παρί.
Την παράσταση αξίζει να την δείτε και μόνο για την ερμηνεία της Δανάης Καλοπήτα. Ερμήνευσε την Μαντάμ Ρόζα με έναν τρόπο που δεν θύμιζε καμιά άλλη . Ανέβασε την παράσταση από ένα κείμενο προβλέψιμο με κλισέ και μελούρες ένα επίπεδο παραπάνω. Η Ρόζα της φλέγεται απ την αρχή μέχρι το τέλος , αλλάζοντας ονόματα ηλικίες και καταστάσεις. Φλέγεται όπως η ρόμπα της , η στολή της, που φοριέται σ΄όλο το πρώτο μέρος της παράστασης. Και φτιάχνει από φτηνό κόκκινο σατέν μια ακριβή πόρνη.
Με την σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Λιακόπουλου και την μουσική του Άγγελου Ανδρεόπουλου στήνονται οι ιστορίες των ανθρώπων του μπορντέλου της Ρόζας . Ο Πάνος Γεωργουλής ερμηνεύει επαρκώς τον Δημήτρη, σύντροφο , πατέρα και νταβατζή παρότι το παρουσιαστικό του είναι κόντρα στην περιγραφή του γόη.
Η Ελένη Μαρμάρου παρότι πιο άπειρη στέκει ως κόρη και πόρνη αποδίδοντας τα βιώματα της εγκατάλειψης και του πάθους για εκδίκηση .
Μια διαφορετική οπτική λοιπόν για έναν κόσμο που θέλουμε να τον κοιτάξουμε απ την κλειδαρότρυπα. Κι η παράσταση το πετυχαίνει . Όχι να δούμε το σεξουαλικό μέρος αλλά το συναισθηματικό τους κομμάτι.
Η Ρηνούλα-Ρόζα , η Μαρία-Ελβίρα κι ο Δημήτρης μόνοι τους και μαζί καταφέρνουν να μας βάλουν στον κόσμο τους και να μας παρασύρουν για εκατόν δέκα λεπτά στις ιστορίες τους.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Το Μορντέλο Της Μαντάμ Ρόζας
Θεατρική διασκευή από το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά "το τίμιο μπορντελο'' Κώστας Παπαπέτρος
Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικό - κοστούμια Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική σύνθεση Άγγελος Ανδρεόπουλος
Φωτογραφιες - γραφιστικα Γιαννης Παυλιδης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης
Δανάη Καλοπητα, Πάνος Γεωργουλής, Ελένη Μαρμάρου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
Σκηνή SECRET ROOM
Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54
τηλ. 2103428650 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
στάση μετρό: Κεραμεικός
(χάρτης)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
από τις 21/1/2023
κάθε Κυριακή στις 20.30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
80 '
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
15€ κανονικό
13€ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr