Συνέντευξη του Θοδωρή Τούμπανου στο θέατρο.gr!

Συνέντευξη του Θοδωρή Τούμπανου στο θέατρο.gr!

Επιτέλους και πάλι πίσω !!!Το θέατρο ζωντανεύει ξανά και ανυπομονούμε να βρεθούμε στους θεατρικούς χώρους να απολαύσουμε όμορφες παραστάσεις.
Τι πιο ωραίο θεατρικό ξεκίνημα με μια υπέροχη κωμωδία , έχουμε στην παρέα του θέατρο.gr τον Θοδωρή Τούμπανο όπου θα μας μιλήσει για τον δικό του Ταρτούφο ...

1 ) Δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω πως νιώθεις που ύστερα από τόσους μήνες επιστρέφουμε και πάλι στο θέατρο ;

Μια λέξη : Επιτέλους. Είναι βασανιστικό να μην σε αφήνουν να υπάρχεις-και άδικα καθότι οι χώροι θεάματος όπως τα θέατρα είναι απολύτως ελεγχόμενοι. Όλο αυτό που ζήσαμε και , δυστυχώς σίγουρα , θα ξαναζήσουμε μου θυμίζει το στίχο από το «Καταραμένος» του συγκροτήματος Στράφι, «Αφήστε με να ζήσω, χρόνια προσπαθώ».

2) Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υποχρεωτικά είμασταν σε απόσταση από το θέατρο πως το κρατούσες ζωντανό στη καθημερινότητα σου ; Βρήκες χρόνο να γράψεις ; να μελέτησες κάποιον αγαπημένο κείμενο η συγγραφέα ;

Ναι, ασχολήθηκα λίγο με το γράψιμο, το διάβασμα, αλλά μην κοροϊδεύομαστε. Όλοι το περάσαμε πολύ δύσκολα, πολύ σκοτάδι. Μην ωραιοποιούμε αυτή την κατασταση ούτε για αστείο. Η χαζομάρα με τις σπιτικές μαγειρικές ,την αυτοβελτιωση και τον «χρόνο για τον εαυτό μας» τελείωσε γρήγορα. Δεν ήταν κάτι καλό αυτό που έγινε, ειδικά με τα μέτρα που πάρθηκαν εδώ σε εμάς. Τα ηλίθια μέτρα και τον τρόμο. Φοβάμαι για τη γενιά των τωρινών εφήβων, δεν θα βγει σε καλό σε αυτούς τους ανθρώπους. Εμείς λίγο πολύ είμαστε μαθημενοι στα σκατά και ίσως βάλουμε και αυτή την εμπειρία στο βιογραφικό για να προχωρήσουμε.

3) Ο Ταρτούφος προέκυψε μέσα στην περίοδο της καραντίνας από την ανάγκη « να βάλουμε λίγο γέλιο στη ζωή μας » ή προϋπήρχε σας ιδέα και τώρα απλά ολοκληρώθηκε ;

Προϋπήρχε χρόνια, πάντα κάτι δεν καθόταν και δεν είχε γίνει. Νομίζω ότι τώρα ήταν η κατάλληλη συγκηρία να φέρουμε αυτή την ιστορία στη ζωή.

4) Ποσό επίκαιρη πιστεύεις ότι είναι η Κωμωδία αυτή του Μολιέρου που γράφτηκε το 1664 ;

Αν μιλάμε για το κλασσικό κείμενο, σχεδόν καθόλου. Εννοώ, όσο και να με βάλει στη μαύρη λίστα των λογίων και των θεατρολαγνων αυτό που λέω, η γαλλική κοινωνία του 1664 με τις διαλέκτους, τους τύπους , τις συμπεριφορές, τους ανθρώπους τους τότε μπορεί να ειδωθεί μόνο ακαδημαϊκα και όχι ως κάτι που θα μιλήσει στο σήμερα. Ο πυρήνας του έργου όμως , η ψυχή του, είναι αυτό που είναι επίκαιρο. Εμείς το δουλέψαμε και κάναμε ένα καινούργιο έργο. Φυσικά και δεν είναι αντίστοιχο του κλασσικού. Αλλά είναι από ανθρώπους του σήμερα για το σήμερα. Άρα αυτό το έργο, ο δικός μας Ταρτούφος , ναι , είναι επίκαιρος. Και δυστυχώς, μπορεί να είναι για πολλά χρόνια ακόμα.

5) Τι να περιμένουμε από τον δικό σας Ταρτούφο ; Πες μας λίγα λόγια για την παράσταση ;

Όπως σου είπα είναι επί της ουσίας ένα καινούργιο έργο. Πιο φρέσκο, πιο ζωντανό, πιο λαϊκό , πιο κοντά σε εμάς. Έχει κρατηθεί ο βασικός πυρήνας της ιστορίας, ούτε καν σκηνές , ή η ροή του πρωτότυπου. Ένας ιερέας φιλοξενείται από έναν μικροαστό και καταφέρνει να φέρει τα πάνω κάτω μέσα στον μικρόκοσμο του σπιτιού. Μια ιστορία που άνετα θα διαδραματιζόταν στην πραγματικότητα. Αν δεν έχει γίνει ήδη δηλαδή. Η δεν γίνεται αυτή τη στιγμή.

6 ) Θα μας παρουσιάσεις την υπέροχη αυτή θεατρική ομάδα NOK AOYT !

Στον Ταρτούφο μας παίζουν οι : Γιάννης Ντάσιος, Μυριόκαλη Κόγιου, Γιώργος Ημέρης, Ηλίας Τσατσαρώνης, Κωνσταντίνα Δαούτη, Στεφανία Καραγιάννη. Αλλά επίσης θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί ο Νίκος Παπανδρέου (που μας έκανε τις πρωτότυπες μουσικές) , η Μαρί Κεφαλλωνίτη (που μας έκανε την αφίσα) , ο Γιώργος Κρίκος (που μας έκανε τις φωτογραφίες) και ο Γιώργος Παπανδρέου ( που μας έκανε οργάνωση παραγωγής).

7)Πότε και που θα μπορέσουμε να σας δούμε και να μας χαρίσετε χαμόγελα ;;;

Κάθε Τετάρτη στις 22:30 στο Θέατρο Χυτήριο. Για 3 ακόμα παραστάσεις.

8) Σε αυτή την παράσταση η υπογραφή σου είναι στο κείμενο αλλά και στην σκηνοθεσία , δεν θα σε βάλω να διαλέξεις ένα από τα δύο είναι δύσκολο το ξέρω, αλλά θέλω να μου πεις το αίσθημα να σκηνοθετείς κάτι που έχεις δημιουργήσει εσύ ;

Θα σου πω ότι μου είναι εύκολο να διαλέξω, διαλέγω χωρίς δεύτερη σκέψη τη σκηνοθεσία, συνήθως γράφω επειδή ξέρω πως θέλω να πω κάποιες συγκεκριμένες ιστορίες, άρα είναι μονόδρομος. Δεν γράφω επειδή θέλω να εκφράστω μέσου αυτού, αλλά για να πω την ιστορία εξ αρχής όπως θέλω. Οπότε ναι, είναι κάτι που κάνω από την αρχή, για να είναι αυτό ακριβώς που έχει σφηνώσει στο μυαλό μου και με τυραννάει, να βγει αρετουσαριστο στον κόσμο και τυρρανησει κι άλλους.

Ευχαριστούμε πολύ .... Καλή επιτυχία και ραντεβού στο Χυτήριο

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.