Συνέντευξη της Ερατώς Αλακιοζίδου στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Ερατώς Αλακιοζίδου στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Ερατώς Αλακιοζίδου στο θεατρο.gr.

1) Η ΚΕΠΑΠ σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας- Χορτιάτη πραγματοποιούν έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Out of the box concert series” από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο «Σ. Κουγιουμτζής».
Πείτε μου λίγα λόγια για τη διοργάνωση αυτή.
Πώς δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη ιδέα;
Ποιος-α ήταν ο ιθύνοντας νους;

Η ιδέα για τον κύκλο "Out of the box concert series" προέκυψε από την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας νέος και διαφορετικός χώρος για τις συναυλίες, με σκοπό την ανατροπή, την απόκλιση και την απόδραση από το συνηθισμένο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων. Αυτός ο νέος χώρος απελευθερώνει την καλλιτεχνική δημιουργία από τα στερεότυπα και την "κανονικότητα" που συνήθως συνοδεύουν τις συναυλίες. Έχοντας αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του εγχειρήματος, ο κύκλος “Οut of the box concert series” ξεκίνησε με δική μου πρωτοβουλία το 2022, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2023 και να συναντά την ανέλπιστα θερμή ανταπόκριση του κοινού, πράγμα που αποδεικνύει την επιτυχία και την απήχηση του εγχειρήματος.
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι ο φετινός κύκλος του "Out of the box concert series" τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, προσφέροντας έτσι σημαντική υποστήριξη για τη συνέχιση και την ανάπτυξη του προγράμματος.

Jovenata Ensemble 2

β)Ποιος είναι ο στόχος της διοργάνωσης;

Όπως υποστηρίζω συχνά, η μουσική λειτουργεί σαν μέσο απόδρασης – είναι το φως που οδηγεί προς τα έξω. Η ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας αναζητά τρόπους διαφορετικούς για να μπορέσει να ικανοποιηθεί, πετώντας από πάνω της όλα όσα τη φιμώνουν . Η διοργάνωση αποτελεί τον χρόνο και τον χώρο που ικανοποιεί αυτή την ανάγκη και της επιτρέπει να αναπτυχθεί. Το "Out of the box concert series" φιλοξενεί καλλιτέχνες από το εξωτερικό, σε συνεργασία με Έλληνες καλλιτέχνες, προβάλλοντας σύγχρονα έργα και θεματικές παραστάσεις που συνοδεύονται από εκπαιδευτικές ή άλλες δράσεις. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται ένας χώρος όπου τα διάφορα είδη τέχνης και οι διάφορες εκδηλώσεις συναντώνται και αλληλεπιδρούν, δημιουργώντας ένα crossover τεχνών και ενοτήτων. Συνολικά, ο στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία μουσικής και τέχνης που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πλαίσια και να ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα και τη δημιουργικότητα.

γ) Πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει ή να παρακολουθήσει σαν θεατής;

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δυο συναυλίες με καλλιτέχνες από την Ιταλία και Ισπανία και μια συναυλία με το σύνολο Jovenata ensemble in residence το οποίο θα ερμηνεύσει τα έργα των τεσσάρων νέων συνθετών που επιλέχθηκαν μετά από ανοιχτή πρόσκληση που προηγήθηκε.
H είσοδος στις συναυλίες της διοργάνωσης είναι ελεύθερη και αυτό προσφέρει την δυνατότητα σε οποιονδήποτε και οποιαδήποτε ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Επιπλέον ανάμεσα στις ποικίλες καινοτόμες θεματικές η διοργάνωση δίνει την ευκαιρία συμμετοχής σε νέους μουσικούς και δημιουργούς να παρακολουθήσουν τις πρόβες εργαστηριακού χαρακτήρα με το σύνολο υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Τραχαλιού και την παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών κ. Ιωσήφ Παπαδάτου . Μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του open call νέων συνθετών που απηύθυναν το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας- Χορτιάτη , σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το σύνολο μουσικής δωματίου Jovenata Ensemble (in Residence). Οι 4 νέοι Έλληνες συνθέτες που επιλέχθηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν τα έργα τους με το σύνολο μουσικής δωματίου JoveNata Ensemble παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας στις πρόβες, ενώ παράλληλα το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό και για όλους τους συνθέτες και μουσικούς που θέλουν να το παρακολουθήσουν. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.

δ) Τι επιδιώκετε με την υλοποίηση της διοργάνωσης αυτής;

Αρχικά την δημιουργία ενός περιβάλλοντος δημιουργίας και έκφρασης πέρα από τα γνωστά ως τώρα σύνορα. Ενός περιβάλλοντος έμπνευσης, ερμηνείας και ανάδειξης νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών, ενός περιβάλλοντος σύμπραξης και επικοινωνίας. Στόχος του “Out of the box concert series” είναι η υποστήριξη και η προβολή νέων καλλιτεχνών, μέσω ποικίλων καινοτόμων θεματικών και δράσεων επιδιώκοντας την πολυπολιτισμικότητα και τη δημιουργική σύνθεση θεματικών και τομέων τέχνης. Έτσι δίνεται και στο κοινό η ευκαιρία να γνωρίσει νέες προσωπικότητες και να παρακολουθήσει συναυλίες υψηλού επιπέδου, εμπλουτίζοντας την κουλτούρα και την εμπειρία τους στον τομέα της τέχνης και της μουσικής.

ε) Υπάρχει η σκέψη ενδεχόμενης επανάληψης του χρόνου της συγκεκριμένης εκδήλωσης με τους ίδιους ή νέους συντελεστές;

Το “Out of the box concert series” ήρθε για να μείνει. Ο προγραμματισμός του επόμενου κύκλου βρίσκεται υπό επεξεργασία με κοινό πυρήνα την υποστήριξη και την προβολή νέων καλλιτεχνών και τη πραγμάτωση συναυλιών υψηλών προδιαγραφών. Η διοργάνωση έχει σκοπό να εξελιχθεί σε έναν σταθερό και μακροχρόνιο θεσμό που θα στηρίζει και θα προωθεί την τέχνη και τη μουσική, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαμβάνει ποιοτικές παραστάσεις και να ανακαλύπτει νέα ταλέντα.
Είναι σημαντικό να αναφερθώ στην υποστήριξη του Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο οποίος αναγνωρίζει όχι μόνο την αξία της τέχνης, αλλά και τον ρόλο της στην ενδυνάμωση της κοινωνίας. Η υποστήριξή του αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή του στην προώθηση του πολιτισμού και της τέχνης στο Δήμο, καθώς και την προσπάθειά του να κάνει την περιοχή μας πιο πλούσια πνευματικά και πολιτιστικά και αποτελεί κλειδί για την επιτυχία και την ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων. Είναι εξίσου σημαντικό
να αναφερθώ και στην πρόεδρο της ΚΕΠΑΠ, κυρία Βίκυ Κανέλλου που συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση του πολιτισμού και της τέχνης διοργανώνοντας εκδηλώσεις, προγράμματα και πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τον πολιτισμό και εμπλουτίζουν την πολιτιστική ζωή της περιοχής. Όλα τα σημάδια λοιπόν, είναι θετικά για τη συνέχιση του θεσμού.

IMG 20231120 081440

3) Πείτε μας λίγα λόγια για την δική σας σύμπραξη στο εγχείρημα αυτό.

Μπορεί κανείς να φανταστεί τις ευθύνες που ακολουθούν τη θέση μου σαν καλλιτεχνική διευθύντρια ολόκληρου του εγχειρήματος, μα ο ρόλος μου δεν περιορίζεται εκεί.
Πέρα από τα υπόλοιπα, συνεργάζομαι και έμπρακτα με την ιδιότητα μου ως μουσικός και πιανίστα, ζώντας εκ των έσω τον παλμό της διοργάνωσης. Με τεράστια χαρά συμμετείχα στην πρώτη εκδήλωση που άνοιξε τον κύκλο του “Out of the box concert series” τον Φεβρουάριο του 2023, όπου συνεργάστηκα με το πολωνικό Κουαρτέτο εγχόρδων Dafo, εκτελώντας το έργο του Στάθη Op.112 σε Α' Παγκόσμια εκτέλεση με τίτλο “Imaginary Dances” και το έργο του Nicola Elias Rigato με τίτλο “In the absence of Gods and Demons” nr.1 σε Α' Πανελλήνια εκτέλεση.

4) Τι είναι η ΚΕΠΑΠ, από ποιους αποτελείται; Ποτέ και πως ιδρύθηκε;

H ΚΕΠΑΠ ή αλλιώς η «Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη» με πρόεδρο την κ. Βίκυ Κανελλου, είναι το Νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου του Δήμου και ιδρύθηκε το 2011. Η επιχείρηση διοικείται από 11μελες συμβούλιο, που ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Βασικό αντικείμενο της ΚΕΠΑΠ είναι η ανάπτυξη και η υποστήριξη των δράσεων του πολιτισμού, του αθλητισμού και της περιβαλλοντικής προστασίας σε όλη την έκταση του δήμου, με ποιοτικές υποδομές, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και χωρίς αποκλεισμούς για τους πολίτες.

IMG 20231120 081951

5)Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη.

Φοβάμαι πως δεν θα βρω συγκεκριμένη απάντηση – πρόσφατα ολοκλήρωσα το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας της Έλενας Φεράντε “Η υπέροχη φίλη μου” και μπορώ να πω πως το συστήνω ανεπιφύλακτα. Για το τραγούδι τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα – ούσα μουσικός, ανανεώνω και εμπλουτίζω διαρκώς τα ακούσματά μου και το ρεπερτόριο είναι αχανές. Επομένως με συγχωρείτε μα το να επιλέξω ένα συγκεκριμένο κομμάτι είναι ακατόρθωτο. Για το αγαπημένο μου σημείο στην πόλη απαντώ την αγορά Καπάνι. Πολύχρωμη και πολύβουη αποτελεί πάντα ιστορικό σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα για εμένα πηγή έμπνευσης.

6) Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr .

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινό που στηρίζει τον κύκλο του “Οut of the box” και να προτρέψω τον κόσμο να στραφεί στη μουσική. Όπως προείπα η μουσική είναι το φως που οδηγεί προς τα έξω. Οι καιροί είναι δύσκολοι και η μουσική μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο στη βαρβαρότητά τους.

----

Jovenata Ensemble 1

Δελτίο τύπου:

OUT OF THE BOX Concert series 2023

Η ΚΕΠΑΠ σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας- Χορτιάτη
πραγματοποιούν έναν κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο Out of the box
Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Ερατώ Αλακιοζίδου

Πρόκειται για μια ιδέα που αναδύθηκε από την ανάγκη για ανατροπή, απόκλιση και απόδραση από το συνηθισμένο πλαίσιο των συναυλιών, από την καθιερωμένη νοοτροπία και τα στερεότυπα. Η μουσική αντιπροσωπεύει το μέσο απόδρασης - είναι το φως που οδηγεί προς τα έξω. Οι συναυλίες εκτός συνηθισμένου πλαισίου δημιουργούν έναν νέο χώρο που ανταποκρίνεται σε αυτήν την ανάγκη και την απελευθερώνει από τα δεσμά της κανονικότητας.

Η πρωτοβουλία των εκδηλώσεων Out of the box concert series ξεκίνησε το 2022, με την πρώτη εκδήλωση να πραγματοποιείται τον Φεβρουάριο του 2023, όπου το Πολωνικό Κουαρτέτο εγχόρδων Dafo συνεργάστηκε με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου, τη σολίστ πιάνου κα Ερατώ Αλακιοζίδου, που έχει και την καλλιτεχνική διεύθυνση του όλου εγχειρήματος. Στόχος του Out of the box concert series είναι η υποστήριξη, η ανάδειξη και η προβολή νέων καλλιτεχνών, μέσω ποικίλων καινοτόμων θεματικών και δράσεων επιδιώκοντας την πολυπολιτισμικότητα και τη δημιουργική σύνθεση θεματικών και τομέων τέχνης.

Το Out of the box concert series τελεί υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

poster magni

Κυριακή 19 Νοεμβρίου
Αμφιθέατρο «Σ. Κουγιουμτζής»
LUCA MAGNI- DAVIDE MARTELLI
"FLUTE AND PIANO SOIREE: AVARIED MUSICAL PALETTE"

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αυτό το πρόγραμμα παρουσιάζει μια εκπληκτική ποικιλία έργων που διασχίζουν διαφορετικές εποχές και μουσικά στυλ. Ξεκινώντας από τον ρομαντισμό του Donizetti και περνώντας από τις φαντασίες που βασίζονται σε γνωστές όπερες, όπως η "Norma" του Bellini και ο "Barbiere di Siviglia" του Rossini, το πρόγραμμα καταλήγει στις πιο σύγχρονες συνθέσεις όπως τα έργα των Mangani και de Ribera. Το σύνολο του προγράμματος προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει τα παραδοσιακά και τα σύγχρονα στοιχεία της κλασικής μουσικής, υπογραμμίζοντας τη δυναμική εξέλιξη της τέχνης αυτής.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Luca Magni είναι ένας διακεκριμένος φλαυτίστας με εκτεταμένη καριέρα στην Ιταλία και σε πολλές άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία και πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Από το 1996, αφιερώνεται στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τοσκάνης, συνδυάζοντας τη λαϊκή μουσική με την κλασική. Έχει συνεργαστεί με επιφανείς καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς. Με πολλές συναυλίες στην Ιταλία (Ρώμη, Τορίνο, Μιλάνο,Φλωρεντία, Ματσεράτα, Μπάρι, Μπολόνια, Σιένα και Βαρέζε, Πάρμα, Lucca, Modena, κ.λπ.) και στο εξωτερικό (Μάλτα, Γαλλία, Αυστρία, Πολωνία, Γερμανία, S.Pietroburgo, Ολλανδία, Σουηδία, Ισπανία, Δανία, Ρωσία (Αγία Πετρούπολη), Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες και μια περιοδεία στην Ιαπωνία, και οι δύο ως ντουέτο και ως σόλο καλλιτέχνης, λαμβάνοντας πάντα επαίνους από κοινό και κριτικούς. Από το 1996 δραστηριοποιείται στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τοσκάνη, ερμηνεύοντας ρεπερτόριο που συνδυάζει τη λαϊκή λογοτεχνία με κλασική μουσική στην Τοσκάνη, σε συνεργασία με τον καθηγητή C. Lapucci. Διδάσκει σε master classes σε διάφορα μουσικά ιδρύματα στην Ευρώπη και έχει ερμηνεύσει σε σημαντικά φεστιβάλ και χώρους σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, διευθύνει την "Villa Magni Casa Musicale" στην Πιστόια.

Davide Martelli. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό καλλιτέχνη με πλούσιο μουσικό βιογραφικό. Η αφοσίωσή του στη μουσική τον οδήγησε να σπουδάσει σε πολλά ιδρύματα, αποκτώντας γνώσεις στη διδασκαλία, το ρεπερτόριο, τη σύνθεση και την εκτέλεση. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, καταξιώνοντάς τον σε υψηλό επίπεδο στον χώρο της κλασικής μουσικής. Εκτός από τις επιτυχίες του ως σολίστ, έχει δείξει εξίσου σημαντικό ενδιαφέρον και στον τομέα της σύνθεσης, αποδεικνύοντας την πολυδιάστατη μουσική του ταυτότητα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2011 με τιμές στο «G.Β.Pergolesi» Ωδείο και το Hochschule fur Musik στη Φρανκφούρτη του Μάιν υπό την καθοδήγηση του ομότιμου καθηγητή Andreas Meyer Herrmann. Το 2013, γνώρισε τον μαέστρο Enrico Pace στην Ακαδημία Μουσικής στην Imola και συνέχισε να σπουδάζει μαζί του στη Μουσική Ακαδημία Pinerolo. Κέρδισε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνο, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού Bach του Sestri Levante, του Διεθνούς Διαγωνισμού Fortini στη Μπολόνια, του Διαγωνισμού Euterpe στο Corato, Διαγωνισμού της πόλης Cesenatico κ.α Έχει εμφανιστεί σε διάφορα ρεσιτάλ πιάνου και ως σολίστ με ορχήστρα, Ειδικεύτηκε στη μουσική δωματιου, παρακολουθώντας μαθήματα από τον μαέστρο Piernarciso Masi στο Τοράνο. Άρχισε να σπουδάζει σύνθεση στο Ωδείο Pergolesi με τον Maestro Ignelzi για να κατανοήσει καλύτερα τη μουσική που έπαιζε και, αργότερα, με τον Maestro Fulvio Delli Pizzi, που τον ενθάρρυνε να εκφράσει την προσωπικότητά του μέσω της σύνθεσης και τον οδήγησε σε ένα Δίπλωμα με διάκριση το 2017. Είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cupra Musica Festival από το 2014.

poster jovenata

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Αμφιθέατρο «Σ. Κουγιουμτζής»
Συναυλία μουσικής δωματίου
Jovenata ensemble in residence
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα Λόγια για τη Jovenata ensemble
Το σύνολο JoveNata Ensemble είναι μια ορχήστρα δωματίου με βάση την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Αποτελείται από νέους και νέες μουσικούς, και έχει σαν βασικό παρονομαστή των δράσεων του, την νιότη, την δημιουργία και την φρεσκάδα που χαρακτηρίζεται από την ηλικία των συμμετεχόντων. Μαέστρος και ιδρυτής της ορχήστρας είναι ο Μιχάλης Τραχαλιός. Το σύνολο είναι ensemble in residence του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη από ίδρυσής του.Το ρεπερτόριο της ορχήστρας περιλαμβάνει έργα συνθετών από διάφορες εποχές, από το μπαρόκ μέχρι τον 20ο αιώνα, όπως τα έργα των J.S.Bach, Edward Elgar, Gustav Holst, Carl Nielsen, W.A.Mozart, Bella Bartok, Giacomo Puccini, Piotr Ilyich Tchaikovsky, Dmitri Shostakovich και Jean Sibelius.

Η ορχήστρα έχει δώσει δείγμα γραφής με τις συναυλίες που έχει στο ενεργητικό της. Μεταξύ άλλων, η ορχήστρα συμμετείχε στο Φεστιβάλ Επταπυργίου 2023 μαζί με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη σε ενορχηστρώσεις του Κωσταντίνου Δημηνάκη και του
Δημήτρη Οικονόμου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με την πρωτότυπη παράσταση χορού «149» με έργα Tchaikovsky, Puccini και Shostakovich καθώς και στο Θέατρο Άνετον όπου ερμήνευσε την αριστουργηματική Σερενάτα για Έγχορδα του Piotr Ilyich Tchaikovsky και την λεπτεπίλεπτη συμφωνία αριθμός 29 σε Λα μείζονα του W.A. Mozart.
Άλλη αξιοσημείωτη στιγμή της ορχήστρας ήταν η συμμετοχή της στο Music Diaries International Music Festival όπου συνέπραξε με τον Marcin Markowicz (concertmaster στην Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Βαρσοβίας) και την Danuta Augustin (αναπλ. Καθηγήτρια στην Krzysztof Penderecki Academy of Music στην Κρακοβία).
Παρά το καθιερωμένο «κλασικό» ρεπερτόριο, το σύνολο JoveΝata έχει σκοπό να αναδείξει Έλληνες σύγχρονους συνθέτες και μουσικούς και αναζητεί να επεκταθεί και σε άλλα είδη μουσικής.
Το σύνολο είναι ανοιχτό σε νέες προτάσεις και συνεργασίες με μουσικούς, είτε είναι νέοι είτε όχι, από την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Τα έργα του προγράμματος προέρχονται από ανοικτή πρόσκληση για νέους συνθέτες ηλικίας 20 έως 32 ετών, η οποία ανακοινώθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, και θα ερμηνευθούν από το σύνολο υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Τραχαλιού.

poster eduardo frias

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου
Αμφιθέατρο «Σ. Κουγιουμτζής»
Ρεσιτάλ Πιάνου του βιρτουόζου Ισπανού πιανίστα Eduardo Frias

Τίτλος Συναυλίας |
"Romantic Resonance: From Brahms to Szymanowski"

Θα ερμηνευθούν έργα των J. Brahms, Schumann/Liszt, Szymanowski & Chopin

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα Λόγια για τον Καλλιτέχνη

Ο Eduardo Frías, πρόσφατα διορισμένος διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ιδρύματος Scherzo, καθώς και ως "Stenway Artist", με αναφορά στο ρομαντικό ρεπερτόριο, στο οποίο προσθέτει τη δέσμευσή του στο έργο των σύγχρονων συνθετών με ένα μοναδικό τρόπο και μοναδική φωνή στη μουσική σκηνή. Σπούδασε στο Βασιλικό Ωδείο της Μαδρίτης με την Elena Orobio, όπου έλαβε τους υψηλότερους βαθμούς. Στη συνέχεια, παρακολούθησε περαιτέρω μαθήματα μουσικής με δασκάλους όπως οι Hüseyin Sermet, Cristina Ortiz και Pascal Nemirovski, μεταξύ άλλων. Το 2017, ο Eduardo Frías έκανε το ντεμπούτο του στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης με το σόλο έργο για πιάνο του Jorge Grundman, το οποίο κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από τη δισκογραφική εταιρεία Sony Classical με τον τίτλο "Little Great Stories" και το οποίο σήμερα έχει περισσότερες από οκτώ εκατοντάδες χιλιάδες ακροάσεις στο Spotify. Το 2019, περιόδευσε στην Κίνα, παίζοντας σε δεκατρείς πόλεις και ξεπέρασε τους είκοσι χιλιάδες θεατές. Το 2021, ο Eduardo Frías πρωταγωνίστησε ξανά με μια κυκλοφορία στη Sony Classical, ερμηνεύοντας το κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα εγχόρδων με τίτλο "The Toughest Decision of God", του Jorge Grundman, μαζί με την Orquesta Sinfónica de Navarra υπό τη διεύθυνση του Pedro Halffter, μια παγκόσμια πρωτιά. Ηχογράφηση, που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και μπήκε στις πρώτες θέσεις των ρεκόρ του μήνα σε εξειδικευμένα περιοδικά. Πρόσφατα εμφανίστηκε στο Φεστιβάλ "Música en Villafranca", στο Sociedad Filarmónica de Lima (Περού), μαζί με τον τσελίστα Iagoba Fanlo, και επέστρεψε στο Carnegie Hall όπου παρουσίασε το έργο για φλάουτο και πιάνο μαζί με τους Gili Schwarzman και Alisa. Weilerstein, δίνοντας τέσσερις παγκόσμιες πρεμιέρες και κυκλοφόρησε ξανά στη Sony Classical μαζί με την Gili Schwarzman και τον τσελίστα Torleif Thedéen, ένα μονογραφικό CD με τις πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Φεβρουάριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.