Συνέντευξη της Μάρθας Λεμονή με αφορμή την παράσταση «Τα άπαντα του Shakespeare στο περίπου».

Συνέντευξη της Μάρθας Λεμονή με αφορμή την παράσταση «Τα άπαντα του Shakespeare στο περίπου».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γράφτηκε από  Έλλη Διακογιάννη Ιούνιος 05 2024 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

1)Καλησπέρα και ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης. Σας απολαύσαμε στη πρεμιέρα σας στο θέατρο Εργοτάξιον στην ξεκαρδιστική παράσταση «Τα άπαντα του Shakespeare στο περίπου.» Πώς βιώσατε την πρώτη σας επαγγελματική εμφάνιση;

Η πρώτη μου επαγγελματική εμφάνιση για μένα είναι ένας νέος δρόμος με όραμα. Αισθάνομαι ενεργή, δυνατή και σίγουρη.

2)Πώς νιώθετε σαν μέλη της ομάδας; Ποια είναι τα συστατικά για μια επιτυχημένη συνεργασία;

Ως μέλος μιας ομάδας αισθάνομαι τη βαθειά ανάγκη να τηρώ και να εξελισσω όσα διδάχτηκα. Η ενσυναίσθηση και η αμοιβαία βοήθεια και στήριξη είναι οι βασικές προϋποθέσεις για ομαδικό πνεύμα. Αισθάνομαι όμορφα και περήφανη για τους συνεργάτες μου.

3)Μοιραστείτε αν θέλετε μαζί μας τι σας ώθησε στη ενασχόληση με τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και ποια είναι τα όνειρα σας για το μέλλον.

Αυτό το οποίο με ώθησε στο χώρο του θεάτρου είναι αυτό κάθε αυτό το θέατρο. Η τέχνη μας διδάσκει πολλά. Κυρίως πως να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Αγάπη ενσυναίσθηση, επιμόρφωση . Η βαθειά ανάγκη να μπορώ να εκφράζομαι και να μοιράζομαι. Μέσα από την αυτογνωσία και μέσα από την επαφή με τους συνεργάτες και τον κόσμο μαθαίνει κανείς πως να ελίσσεται κ να εξελίσσεται. Κάθε ηθοποιός μέσα από τη ψυχή του μπορεί να ξεχωρίσει, να αλλάξει τρόπο σκέψης και να φτάσει σε υψηλά επίπεδα προσωπικής εξέλιξης ως άνθρωπος.

4)Η παρωδία είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και απολαυστικό είδος. Τι πιστεύετε πως προσφέρει στον ηθοποιό και τι στο κοινό;

Η παρωδία είναι ένα είδος που κατά τη γνώμη μου σπάει τα στερεότυπα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Μου άρεσε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο έργο η ελευθερία του αυτοσχεδιασμού και η ενεργητικότητα. Είμαστε όλοι εξίσου ενεργοί μέσα σε ένα σύνολο σε διάδραση με το κοινό και αυτό μόνο να μας ενώσει θα μπορούσε. Μέσα από αυτόν τον τρόπο έκφρασης στην υποκριτική η ουσία παραμένει αναλλοίωτη και το βάθος.

5) Κάντε μας αν θέλετε κάποιο σχόλιο για την κατάσταση του θεάτρου στην Ελλάδα σήμερα.

Θεωρώ πως το θέατρο είναι ένας τρόπος έκφρασης για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται να εξελίξει τον εαυτό του είτε είναι ερασιτέχνης είτε επαγγελματίας μιας και δίνει την ευκαιρία στη μόρφωση, στον πολιτισμό και λειτουργεί και ως μέσο ψυχαγωγίας. Θεωρώ ότι όλα ξεκινούν από εμάς. Τα σωστά μηνύματα για τους ανθρώπους που θέλουν να πετυχαίνουν είναι το φως. Ευχαριστώ πολύ το 92 αρτ και τους καθηγητές μου για το επιμορφωτικό ταξίδι της γνώσης και για την στήριξη. Ευτυχία το μονοπάτι μας. Και η ευτυχία έρχεται με αγώνα. "Τα αγαθα κοποις κτωνται" άλλωστε.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Ιούνιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.