Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή, Καλοκαιρινή προετοιμασία υποψηφίων –  Εισαγωγικές και μεταγραφικές εξετάσεις ερχόμενου έτους

Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή, Καλοκαιρινή προετοιμασία υποψηφίων – Εισαγωγικές και μεταγραφικές εξετάσεις ερχόμενου έτους

Ακροάσεις και καλλιτεχνικές αγγελίες Γράφτηκε από  Αναστασία Κίτσιου Πέμπτη, 02 Ιούνιος 2022 00:00 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς 0
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή

Καλοκαιρινή προετοιμασία υποψηφίων –
Εισαγωγικές και μεταγραφικές εξετάσεις ερχόμενου έτους

Η Αθηναϊκή Σκηνή εκτός από Ανώτερη Δραματική Σχολή, δραστηριοποιείται και ως επαγγελματικό Θέατρο αλλά και Εργαστήρια, παρέχοντας επιμόρφωση σε επαγγελματίες, θεατρικά προγράμματα σε ερασιτέχνες αλλά και προετοιμασία σε υποψηφίους σπουδαστές.
Πέρα από τα χειμερινά προγράμματα των εργαστηρίων (θεατρικές ομάδες, ιδιαίτερα μαθήματα, σεμινάρια, προγράμματα επιμόρφωσης, χειμερινή προετοιμασία υποψηφίων), τους καλοκαιρινούς μήνες συνεχίζουν τη λειτουργία τους, καθοδηγώντας και προετοιμάζοντας υποψηφίους για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις δραματικές σχολές.
Τα τελευταία είκοσι χρόνια οι ιδρυτές των εργαστηρίων Μιχάλης Καλαμπόκης και Θόδωρος Κάλβος, εκπαίδευσαν εκατοντάδες υποψηφίους, οδηγώντας τους σε επιτυχή εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Ανώτερη Δραματική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα δεκάδες πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας

Kατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η σχολή παρέχει δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας σε όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Αθηναϊκή Σκηνή. Οι συμμετέχοντες καθοδηγούνται και προετοιμάζονται από καθηγητές της σχολής σε όσα χρειάζεται να μελετήσουν και να οργανώσουν: μονόλογοι (κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου / κωμωδία – δράμα), ποίηση, τραγούδι, αυτοσχεδιασμός και κινησιολογία, θεωρία, σύνταξη βιογραφικού και συμβουλευτική ακρόασης και συνέντευξης.

Στην Αθηναϊκή Σκηνή το πρόγραμμα προετοιμασίας δε γίνεται ομαδικά, αλλά επικεντρωμένα σε κάθε σπουδαστή. Τα μαθήματα γίνονται με μορφή ιδιαιτέρων ή σε μικρά γκρουπ έως 3 άτομα και διεξάγονται στους χώρους της σχολής στην Ακρόπολη.
Για υποψηφίους εκτός Αθηνών υπάρχει η δυνατότητα τα μαθήματα να γίνουν και μέσω διαδικτύου.

Το πρόγραμμα προετοιμασίας προσαρμόζεται ανάλογα, αν ο υποψήφιος πέρα από την Αθηναϊκή Σκηνή συμμετάσχει και στις εισαγωγικές εξετάσεις της σχολής του Εθνικού Θεάτρου ή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή ανήκει στην τριτοβάθμια, αναγνωρισμένη από το κράτος εκπαίδευση και στεγάζεται σε ένα πλήρως ανακαινισμένο ιστορικό νεοκλασικό, σε ασφαλή περιοχή, έξω από τη στάση του Μετρό “Ακρόπολη”.

Πέρα από τα βασικά μαθήματα που προβλέπει το Υπουργείο Πολιτισμού, η Αθηναϊκή Σκηνή εντάσσει νέα μαθήματα με στόχο την πληρέστερη μόρφωση, όπως Ψυχολογία και Θέατρο, Μεθοδολογία και Τεχνική, Ιστορία Τέχνης, Σκηνοθεσία, Παραγωγή, Μεταγλώττιση.

Η εκπαίδευση της υποκριτικής γίνεται μέσα από παραστάσεις, στο πρότυπο των συνθηκών του επαγγελματικού Θεάτρου και παρουσιάζονται στο Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής παρουσία κοινού και συντελεστών της Ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής. Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται τόσο στο Αρχαίο Δράμα, όσο στο Σύγχρονο ρεπερτόριο, την Κωμωδία και το Δράμα. Το καθηγητικό προσωπικό εξυπηρετεί έναν ιδιαίτερο ερευνητικό και πολυφωνικό διάλογο μεταξύ καθηγητών και σκηνοθετών μεγαλύτερης γενιάς και αντίστοιχων της νεότερης. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στην ταυτότητα της σχολής είναι και η σύνδεση του θεάτρου με την επιστήμη της Ψυχολογίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το μοναδικό ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα που παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση στη Μεταγλώττιση.

Μαθήματα που διδάσκονται στη σχολή: Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Μεθοδολογία και Τεχνική, Χορός, Κινησιολογία, Σκηνική πάλη, Μουσική, Τραγούδι, Μουσικό όργανο, παρτιτούρα, Αγωγή του λόγου – ορθοφωνία, Μεταγλώττιση και σπικάζ, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Ιστορία Τέχνης, Σκηνοθεσία, Υποκριτική στην κάμερα, Επαγγελματικό Μακιγιάζ, Οργάνωση ομάδας και παραγωγής, Ψυχολογία και Θέατρο.

Επίσης, καινοτόμες δράσεις της Αθηναϊκής Σκηνής: συμμετοχές σε φεστιβάλ, streetevents, μάθημα σε Αρχαία Θέατρα, εκπαιδευτικές επισκέψεις, φιλανθρωπικές δράσεις, θέατρο στο ραδιόφωνο, πρακτική, castings, προσκεκλημένοι ομιλητές, πρακτική σπουδαστών με παραστάσεις.

Στη σχολή της Αθηναϊκής Σκηνής διδάσκουν οι παρακάτω Σκηνοθέτες, ηθοποιοί και καλλιτέχνες: Κοραής Δαμάτης, Λίλλυ Μελεμέ, Μιχάλης Καλαμπόκης, Κώστας Γάκης, Ισίδωρος Σιδέρης, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Παπαπαύλου, Ερατώ Πίσση, Βέρα Λάρδη, Αγγελική Καρυστινού, Αλέξανδρος Μπαλαμώτης, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Ευτυχία Μητρίτσα, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, Περικλής Μοσχολιδάκης, Οδυσσέας Στεφανής, Βίνα Παπαδοπούλου, Φαίη Τζανετοπούλου, Χάρης Γεωργιάδης, Μαρίνα Μηλιάρη.

Για περισσότερες πληροφορίες www.athstage.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Ανώτερη Δραματική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη»
Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13, Ακρόπολη, 117 42 Αθήνα
(έξω από τον σταθμό Μετρό: «Ακρόπολη»)
Τηλέφωνο: 2109222300
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Site: www.athstage.gr

Facebook: AthinaikiSkini

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διαβάστηκε 2347 φορές

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.