Ελένη Παπαδοπούλου - Νίκος Κουραβάνας  Κράτα μου το χέρι

Ελένη Παπαδοπούλου - Νίκος Κουραβάνας Κράτα μου το χέρι

Ελένη Παπαδοπούλου - Νίκος Κουραβάνας

Κράτα μου το χέρι

Η Ελένη Παπαδοπούλου, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, και ο Νίκος Κουραβάνας, ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, μέσα από το βιβλίο τους «Κράτα μου το χέρι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη, πραγματεύονται θέματα ψυχολογίας-αυτογνωσίας, αγγίζουν διάφορες θεματικές που σχετίζονται με τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και με προβληματισμούς και σκέψεις που ταλανίζουν κάθε σύγχρονο άνθρωπο.

Το βιβλίο αποτελείται από 40 κείμενα και οι συγγραφείς καταπιάνονται με θέματα όπως η αποτυχία, η εμπιστοσύνη, ο θυμός, ο φόβος της αλλαγής, η αυτολύπηση, το παρελθόν, η απογοήτευση, η ευτυχία κ.ά., και ευελπιστούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη να τα δει με διαφορετική ματιά.

Η κατάκτηση της αυτογνωσίας, το λεγόμενο «γνῶθι σαὐτόν», είναι μια δύσκολη υπόθεση που απαιτεί διείσδυση στον εσωτερικό κόσμο του ατόμου, σε μια αναζήτηση των πραγματικών εκφάνσεων της σκέψεως, των αντιδράσεων και της γενικότερης στάσης και συμπεριφοράς που αυτό υιοθετεί.
Τα κείμενα αυτού του βιβλίου φιλοδοξούν κι αποσκοπούν σε μια βαθύτερη γνωριμία του ατόμου με τον εαυτό του και σε μια μελέτη και επαφή με την πραγματική εικόνα της ύπαρξής του, τον πραγματικό ή καλύτερα τον αληθινό εαυτό (true self) όπως τον περιέγραψε ο σπουδαίος ψυχαναλυτής, ο Donald Winnicott. Οπότε, τα κείμενα που περιλαμβάνει αυτό το βιβλίο επιχειρούν στο να εξασκήσουν τον αναγνώστη στο να γίνει παρατηρητής του εαυτού του και κατ’ επέκταση των άλλων, θέτοντας σε λειτουργία την κριτική σκέψη, την εκτίμηση και την αξιολόγηση, για να μπορέσει να απορρίπτει ευκολότερα ό,τι δεν χρειάζεται και να κρατά ό,τι τον ενδυναμώνει ψυχικά. Χρησιμοποιούμε ενεστώτα χρόνο, καθώς δεν πρόκειται για ένα βιβλίο που ο αναγνώστης θα το διαβάσει και θα το αφήσει σε κάποια γωνιά της βιβλιοθήκης του, αλλά μπορεί να επανέρχεται στο βιβλίο αυτό ξανά και ξανά για να παίρνει δύναμη και κουράγιο.

Η Ελένη Παπαδοπούλου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, MSc. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι τακτικό μέλος στον ΣΕΨ (Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων). Επίσης, είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας και του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, του Παντείου Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων («Δυσλεξία- Επικοινωνία σε πολυγλωσσικό περιβάλλον και χρήση νέας τεχνολογίας»), ως υπότροφος του ΙΚΥ και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο («Κοινωνικός αποκλεισμός και ανθρώπινα δικαιώματα»). Έχει εκπαιδευτεί στη γνωσιακή-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, στην εκπαίδευση ενηλίκων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και στη «Θετική Ψυχολογία». Έχει υπάρξει εκπαιδεύτρια σε ομάδες στις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στα ΚΔΒΜ. Διατηρεί blog με θέματα ψυχολογίας (ευΨυχία) και αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει συγγράψει δύο παραμύθια, με τίτλο «Η Χρυσομαλλούσα και το μαγικό στέμμα» και «Λίνα, η γλυκιά κροκοδειλίνα». Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Σεπόλια μαζί με τον σύζυγό της.

Ο Νίκος Κουραβάνας είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, MSc. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Επίσης, είναι απόφοιτος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του τμήματος: «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ). Έχει αποφοιτήσει από τα εξής μεταπτυχιακά: «Επιστήμες της Αγωγής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), «Κοινωνικός αποκλεισμός και ανθρώπινα δικαιώματα», του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, «Κλινική ψυχολογία» του Hellenic American University. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, όπως «Διαχείριση χωρισμού-διαζυγίου γονέων» και «Συμβουλευτική και Θεραπεία Ζεύγους και Οικογένειας» στο ΕΚΠΑ, καθώς και «Θετική Ψυχολογία» στο Πάντειο. Διατηρεί blog με θέματα ψυχολογίας (ευΨυχία) και αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Έχει συγγράψει δύο παραμύθια, με τίτλο «Η Χρυσομαλλούσα και το μαγικό στέμμα» και «Λίνα, η γλυκιά κροκοδειλίνα». Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στα Σεπόλια μαζί με τη σύζυγό του.

Εκδόσεις Αγγελάκη | 978-960-616-329-6
Αριθμός Σελίδων: 132| Τιμή Πώλησης: 13€

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.