Tabula Rasa

Tabula Rasa

Tabula Rasa

9 Σεπ 2023, 1:52 μ.μ. (πριν από 10 ώρες)
προς εγώ

ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ -
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ

Μάθε την υποκριτική τέχνη

Έναρξη: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 12:15 - 20:00

Αν έχεις πάθος για την ερμηνεία ρόλων και την εξέλιξη ως ηθοποιός, τότε το τμήμα υποκριτικής δημιουργήθηκε για εσένα!

Μέσα από ασκήσεις, τεχνικές και συμβουλές, το τμήμα υποκριτικής θα σε καθοδηγήσει να ανακαλύψεις την τέχνη της ερμηνείας, την ανάπτυξη των θεατρικών χαρακτήρων, την εξωτερίκευση συναισθημάτων και πολλά άλλα. Ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας σου, θα βρεις το πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες σου και θα αποκτήσεις τις απαραίτητες δεξιότητες για να γίνεις ένας επαγγελματίας ηθοποιός.

Όλα τα τμήματα της σχολής, πραγματοποιούνται διά ζώσης και εξ αποστάσεως, με σύγχρονη ή ασύγχρονη διδασκαλία, μέσω ενός απλού υπολογιστή.

Κάποιες από τις σπουδαστικές ενότητες του τμήματος είναι:

Υποκριτική αρχαίου θεάτρου
Υποκριτική κλασσικού και σύγχρονου θεάτρου
Εκμάθηση – σκηνοθεσία μονολόγων
Εκμάθηση ρυθμού
Αυτοσχεδιασμός
Αρχές σκηνοθεσίας θεάτρου
Playback theatre
Κινησιολογία
Ορθοφωνία – υγεία της φωνής
Φωνητική – τραγούδι
Θεατρικό παιχνίδι

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ STAND UP COMEDY: ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ

Μάθε τα μυστικά της κωμωδίας

Έναρξη: Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 18:00 - 19:45

Στο συγκεκριμένο μάθημα θα ασχοληθούμε με ένα εύρος στοιχείων που συνθέτουν την τέχνη του stand up comedy, από την ιστορία του και την δημιουργία του, μέχρι τη συγγραφή του κειμένου, τον τρόπο εκφοράς, τη σύνταξη ενός αστείου, και την σκηνική δυναμική.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο.

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Μάθε όλες τις τεχνικές της σύγχρονης δραματουργίας

Έναρξη: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 14:15 - 16:00

Σαν εισαγωγή στην υποκριτική τέχνη, θα ασχοληθούμε με σύγχρονους συγγραφείς από τη χώρα μας, κι όχι μόνο, με σκοπό να έρθουμε σε επαφή με χαρακτήρες διαχρονικούς, μοναδικά έργα που μιλάνε απευθείας στην καρδιά μας, και χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας και τα συναισθήματά μας, να «ζωντανέψουμε» αυτούς τους χαρακτήρες στη σκηνή.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο.

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ, ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Το ταξίδι της υποκριτικής ξεκινά με μόνη αποσκευή την αλήθεια μας

Έναρξη: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 16:15 - 18:00

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι μέσω ασκήσεων υποκριτικής βασισμένες στην τεχνική του αυτοσχεδιασμού και του θεατρικού παιχνιδιού, να αναπτύξεις τα εκφραστικά σου μέσα. Να κατανοήσεις τη λειτουργία του σώματος στην καθημερινή ζωή και τον τρόπο να το εντάξεις στο θέατρο για την καλύτερη σύνθεση ενός ρόλου. Θα διδαχθείς τον αυθορμητισμό, την απελευθέρωση, την ευρηματικότητα, τη φαντασία, την εμπιστοσύνη και πάνω απ’ όλα θα θυμηθείς το παιχνίδι. Τέλος θα δοθεί βάση στην καλλιέργεια ενός πνεύματος ομαδικότητας, επικοινωνίας και σκηνικής σύνθεσης. Γιατί λοιπόν αυτοσχεδιάζουμε;

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

Άσε το θέατρο να σε οδηγήσει... Και αν δεν είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα, το σεμινάριο αυτό θα γίνει αφορμή...

Έναρξη: Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 18:15 - 20:00

Μέσω εντατικών ασκήσεων υποκριτικής που έχουν ως βάση το θεατρικό παιχνίδι και την τεχνική του αυτοσχεδιασμού με λόγο και δοσμένες συνθήκες, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν σε λειτουργία το σώμα τους, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους, να απελευθερώσουν τις αισθήσεις τους και να ξεπεράσουν τα όρια που ίσως έχουν θέσει οι ίδιοι στην έκφραση των συναισθημάτων τους.

Στον πρώτο κύκλο μαθημάτων προσεγγίζουμε τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιεί ένας ηθοποιός, προκειμένου να κατανοήσει και να χτίσει ένα ρόλο. Αφορούν κατά κύριο λόγο το σώμα τα συναισθήματα, την εκφορά του λόγου και κατ’ επέκταση το νου.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ: ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ

Όλες οι τεχνικές προσέγγισης ενός ρόλου

Έναρξη: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 14:15 - 16:00

Το θέατρο είναι από τις αρχαιότερες μορφές τέχνης και ο υποκριτής το βασικό εργαλείο και εκφραστής της τέχνης αυτής, ακολούθησε την εξέλιξη του θεάτρου. Η υποκριτική μετουσιώθηκε σε ύψιστη μορφή έκφρασης με οριοθετημένα, δομημένα βήματα και τεχνικές που οι μεγάλοι δάσκαλοι μας πρόσφεραν απλόχερα. Ο κάθε ρόλος αποτελεί ταξίδι αναζήτησης στο χωροχρόνο που ζούμε αλλά πρωτίστως αναζήτηση του ίδιου μας του εαυτού. Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν την συναισθηματική μας μνήμη, δηλαδή τις εμπειρίες μας, τα συναισθήματά μας, την σωματική μας δράση και το μαγικό ΑΝ ως γέφυρα ανάμεσα στην αλήθεια της ζωής και την σκηνική αλήθεια, όχι ως μια τυχαία έμπνευση αλλά σαν αποτέλεσμα συνειδητής εργασίας.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ: ΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ

Μάθε τους κανόνες και τις τεχνικές της κωμωδίας

Έναρξη: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 16:15 - 18:00

Η Κωμωδία είναι, ίσως, το δυσκολότερο, είδος θεάτρου. Έχει έναν μοναδικό τρόπο να μιλάει για πράγματα, καταστάσεις και χαρακτήρες, που το καθιστούν ένα από τα σημαντικότερα είδη. Η σύγχρονη ιστορία μας, σε ό,τι αφορά την κωμωδία, έχει να μας επιδείξει σημαντικούς δημιουργούς, με εξαιρετικά κείμενα γεμάτα ψυχή και ολοζώντανους χαρακτήρες. Θα εστιάσουμε, λοιπόν, στην διαφορετική προσέγγιση του ηθοποιού, όταν καταπιάνεται με κωμικά κείμενα, εξερευνώντας παράλληλα την αλήθεια πίσω από την ατάκα, τη ζωή πίσω από τον ρόλο, κι όλα αυτά με έναν υπέρτατο σκοπό: το γέλιο. Θα ασχοληθούμε σε πρώτη φάση με την Υποκριτική της Κωμωδίας, πάνω σε σύγχρονα κείμενα, κυρίως Ελλήνων, αλλά και ξένων δημιουργών, για να συνεχίσουμε έπειτα με την Υποκριτική πάνω σε κείμενα που η κωμωδία και το δράμα συνταιριάζονται.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΛΟΓΟ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ

Μάθε τον τρόπο να ξεχωρίζεις με ένα μονόλογο και να "δίνεις" αυτά που ζητάει ο σκηνοθέτης

Έναρξη: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 18:15 - 20:00

Το συγκεκριμένο σεμινάριο περιλαμβάνει επιλογή ρεπερτορίου, διδασκαλία και σκηνοθεσία σ’ επιλεγμένα κείμενα, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις ορθοφωνίας και συγκέντρωσης. Επίσης, ασκήσεις φωνητικής και ασκήσεις κίνησης – γλώσσας του σώματος.

Στόχος του σεμιναρίου είναι ο κάθε σπουδαστής να ετοιμάσει τουλάχιστον έναν κωμικό μονόλογο, ένα δραματικό μονόλογο, ένα ποίημα κι έναν αυτοσχεδιασμό.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται σε εβδομαδιαία διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο

Περισσότερα εδώ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΝΟΣ ΡΟΛΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Χρησιμοποιώντας το κείμενο, ως οδηγό για την «αποκάλυψη» του ρόλου.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και Κυριακή 01 Οκτωβρίου 13:00 - 18:00

Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει μια προσπάθεια, ώστε το άτομο που ασχολείται με την τέχνη της υποκριτικής, να μπορέσει να κατανοήσει σε βάθος την αξία του κειμένου ως πρώτου, βασικού και αξιόπιστου μέσου για να προσεγγίσει τον άυλο ήρωα, τον χωρίς σάρκα κ οστά. Μια προσπάθεια γέννησης ενός ανθρώπου, με παρελθόν, παρόν κ μέλλον, όχι αυθαίρετα αλλά δημιουργικά, όχι στερεοτυπικά αλλά αρχετυπικά.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.