Είδαμε το έργο για παιδιά "Του τραγουδιού το παραμύθι" στο Θέατρο Άβατον

Είδαμε το έργο για παιδιά "Του τραγουδιού το παραμύθι" στο Θέατρο Άβατον

Στο Γκάζι, σ’ ένα μικρό και φιλόξενο θεατρικό «Άβατον», παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαϊων, 17 Απριλίου, ένα τρυφερό έργο για παιδιά –«Του τραγουδιού το παραμύθι». Ο συγγραφέας του, Τάκης Χρυσούλης, η σκηνοθέτις και πρωταγωνίστρια Αλίκη Κατσαβού, αλλά και ο συμπρωταγωνιστής Ιάσων Λαγουτάρης παίρνουν τα μικρά παιδιά από το χέρι και τα καλούν σ’ ένα ταξίδι αποκάλυψης -όπως αυτά των παραμυθιών- έναν περίπλου του άγνωστου, όμορφου και ανεξερεύνητου κόσμου, του κόσμου γύρω τους. Που έχει θάλασσες και λουλούδια, άγνωστες ακτές, δέντρα και ζώα, ήχους και μουσικές, κινδύνους και κυκλικούς χορούς. Έχει φως και σκοτάδι. Έχει δράση και ρίσκο. Έχει συντροφιά.

Ο εμπνευσμένος Τάκης Χρυσούλης -συνδημιουργός του Ινστιτούτου Παιδαγωγικού Θεάτρου «Θεατρομάθεια», από κοινού με την Αλίκη Κατσαβού- θέλησε το ταξίδι των παιδιών να βαδίζει στα ηχητικά χνάρια πανέμορφων τραγουδιών και αγαπημένων στίχων, ποιημάτων του Ελύτη, του Σεφέρη, του Γκάτσου και του Λιβαδείτη, κι είναι αυτό ένα μεγάλο δώρο πολιτισμού και αισθητικής, χαράς και συγκίνησης για τις ψυχές τους.

b77326c188aa4288addf6dcc3ee2fe00

Το λιτό και φιλικό σκηνικό, τα χαρούμενα και άρτια κοστούμια, η προσεγμένη κίνηση, η λαγαρή μα όχι παιδιακίσια εκφορά του λόγου προδίδουν έγνοια μέσα στην απλότητα, στοργή και προεργασία, κόπο που κρύβεται σ’ ένα χαμόγελο, σεμνότητα αλλά και αυταξία.

Χάρηκα το χιούμορ και τη γλυκύτητα της Αλίκης Κατσαβού επί σκηνής -δείγματα ήθους και εμπειρίας-, την όμορφη φωνή και τη θερμή παρουσία του Ιάσονα Λαγουτάρη, την ανάλαφρη και προσεκτική τους κίνηση, την αέρινη, παραμυθένια τους αύρα.

Είναι τόσο σπουδαίο το όχημα της Ποίησης και της Μουσικής που ιππεύει το κείμενο, που είναι αδύνατο να μην παρασύρει μαζί του, συναισθηματικά και επί σκηνής, τα παιδιά που, μαζικά, συμμετέχουν: σαν ανθισμένα δέντρα και λουλούδια, σαν ζώα και έντομα, σαν λιλλιπούτειοι ναύτες. Το έργο συμπαρασύρει σ’ ένα σύμπαν ομορφιάς, καλαισθησίας, αναζήτησης και συμμετοχής, ευψυχίας και ανάτασης, διδάσκοντας βιωματικά αξίες που καθοδηγούν στο μετέπειτα ταξίδι, εκείνο της ενήλικης ζωής. «Κάνουμε το θέατρο που ονειρευόμαστε κι ονειρευόμαστε έναν κόσμο όμορφο, όσο το θέατρο που κάνουμε», είναι το μότο της «Θεατρομάθειας» -όχι τυχαία.

Επιθυμία των δημιουργών της είναι η αξιοποίηση του λαβύρινθου των αισθήσεων, που είναι το θέατρο, προς έναν κόσμο διαφορετικό, μεταμορφωμένο σε αγάπη κι όνειρο… Πόσω μάλλον τώρα, σε χρόνους σκοτεινούς, που το ωραίο -η ποίηση, η μουσική, τα χρώματα, η φαντασία, η ελπίδα για τη ζωή την ίδια- κρύβονται από τα μάτια μας και πρέπει, με τη βοήθεια του Θεάτρου, να τα ξαναθυμηθούμε. Να τα θυμηθούμε και να τα δείξουμε στα παιδιά μας.

Ως τις 17 Απριλίου οι μικροί ναύτες του ονείρου ας επιβιβαστούν σ’ ένα καράβι ποίησης και μουσικής κι ας αρμενίσουν μια θάλασσα ομορφιάς…

splash tragoudiou 1024x1024

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Τάκης Χρυσούλης

Σκηνοθεσία: Αλίκη Κατσαβού

Μουσική επιμέλεια - ενορχήστρωση: Θοδωρής Μπρουτζάκης

Φωτογραφίες: Σίμος Εκιζόγλου

 

Διανομή, με αλφαβητική σειρά:

Κούκλα (Μυρτώ): Αλίκη Κατσαβού

Παλιάτσος (Άρης): Ιάσων Λαγουτάρης

 

Ημέρα & ώρα παράστασης:

Κυριακή, 12:00 μ.μ.

Διάρκεια: 70 λεπτά

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: €10

Μειωμένο: €5

 

Χώρος: Θέατρο «Άβατον»

Ευπατριδών 3, Γκάζι (στάση μετρό «Κεραμεικός»), Τηλ.:  2103412689


Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.