Είδαμε το Πώς να νικήσεις την μοναξιά στο θέατρο Vault.

Είδαμε το Πώς να νικήσεις την μοναξιά στο θέατρο Vault.

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Λένα Σάββα Απρίλιος 15 2022 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ
Στο ποιοτικό θέατρο VAULT παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Νηλ Λαμπιούτ σε σκηνοθεσία Χρήστου Λύγκα, ιδρυτή και καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού ''Πρώτες Ύλες''.

Η παράσταση αρχίζει μ' ένα χορό.Ένα χορό που προσπαθεί να γλυκάνει μια αναμονή.Μια αναμονή που η λήξη της θα σφραγίσει μια απόφαση ζωής. Ή θανάτου;
Μια γυναίκα θέλει να ''φύγει'' με αξιοπρέπεια.Με μια ανώδυνη αξιοπρέπεια.Θέλει να ορίζει τη ζωή και το θάνατο της.Αρνείται να γίνει έρμαιο μιας σκληρής μοίρας.
''Δεν έχω την πολυτέλεια του αύριο''.
Ένας σύζυγος προσπαθεί απεγνωσμένα να την κρατήσει κοντά του όσο περισσότερο γίνεται.
Κι ένας ''βοηθητής''.Το τρίτο μοιραίο πρόσωπο.
''Είναι τραγικό.Δεν περιγράφεται με λέξεις.Αν δεν το ξέρεις και δεν το έχεις περάσει, αν δεν έχεις κλάψει, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις τις λέξεις''.
Τρεις άνθρωποι, ένα ζευγάρι κι ο ''βοηθητής'' αλληλεπιδρούν μ' ένα συνταρακτικό τρόπο, μ' ένα τρόπο που τα όρια καταργούνται για το ποιος πονάει περισσότερο ή φοβάται, για το ποιος θα είναι τελικά ο πιο χαμένος. Και η αγάπη; Ποιο ρόλο παίζει μέσα σ' αυτό;
''Η ζωή κάποιου έχει αξία μόνο όταν δίνει αξία στη ζωή των άλλων''.ΣΙΜΟΝ ΝΤΕ ΜΠΟΒΟΥΑΡ.

Η σκηνοθετική γραμμή του Χρήστου Λύγκα δίνει προτεραιότητα στα συναισθήματα και τις ερμηνείες, είναι κατ' εξοχήν προσωποκεντρική, καταργώντας οτιδήποτε θα έκανε το θεατή να πάρει την προσοχή του απ' αυτά τα τρία πρόσωπα και τα συναισθήματά τους.Την ένταση, τον πόνο, το φόβο και το σπαραγμό τους.Ακόμα και η μουσική [Γιώργος Κουμεντάκης] παραμερίζει διακριτικά αφήνοντας χώρο για τη δράση των συναισθημάτων.Μια σκηνοθεσία με αυστηρή επικέντρωση.Το τέλος είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο από την αρχή.Η συνθήκη αυτή δεν επιτρέπει ανατροπές.Ωστόσο είναι έτσι εμπνευσμένο από το σκηνοθέτη που σε κρατά μέχρι την τελευταία στιγμή χωρίς ανάσα. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που αυτή η παράσταση ρέει.

Οι τρεις ηθοποιοί, Μαρία Μπρανίδου, Χρήστος Λύγκας και Γεράσιμος Μαύρος, εντυπωσιακά γοητευτικοί, με τις δυνατές ερμηνείες τους, συμβάλλουν τα μέγιστα στην απρόσκοπτη ροή και στο μαγνητισμό που απλώνεται στους θεατές.

Το έργο του Λαμπιούτ είναι μια ελεγεία για το θάνατο και τον τρόπο που τον αντιμετωπίζει ο καθένας.Αυτός που φεύγει κι αυτός που μένει. Οι δυνατές ερμηνείες και η αυστηρά στοχευμένη σκηνοθεσία χωρίς τίποτα περιττό, δημιουργούν μια παράσταση που ξεχωρίζει.

Συντελεστές

Συγγραφέας: Νήλ Λαμπιούτ
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη
Σκηνοθεσία: Χρήστος Λύγκας
Δραματουργική Επιμέλεια: Τόρστεν Ίσραελ
Εικαστικό Περιβάλλον: Γιάννης Μετζικώφ – Πρώτες Ύλες
Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Τριβουλίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Πρώτες Ύλες
Φωτογραφίες: Νάσια Στουραΐτη
Γραφισικά: Γιώργος Κτενίδης
Επικοινωνία/ Δημόσιες Σχέσεις: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή: Θεατρικός Οργανισμός «Πρώτες Ύλες»
Διανομή
Μαρία Μπρανίδου
Χρήστος Λύγκας
Γεράσιμος Μαύρος

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: Από Σάββατο 5 Φεβρουαρίου
Ημέρες & ώρες παραστάσεων
Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 18:00
Τιμές εισιτηρίων
Γενική Είσοδος: 13€
Μειωμένο: 10€
Ατέλειες: 8€

Διάρκεια παράστασης 100 λεπτά

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.