Είδαμε Το Σφαγείο του έρωτα του Παντελή Μπουκάλα σε σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόνη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

Είδαμε Το Σφαγείο του έρωτα του Παντελή Μπουκάλα σε σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόνη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Έφη Τσελεπή Μάιος 11 2022 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

 

Είδαμε Το Σφαγείο του έρωτα του Παντελή Μπουκάλα σε σκηνοθεσία Θοδωρής Γκόνη στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων.

“Η επικράτεια του έρωτα είναι κόκκινη. Κατακόκκινη. Από το αίμα που ρέει εντός της άφθονο και ακατάσχετο. Έτσι τη σχηματίζει και την ιστορεί το δημοτικό τραγούδι, με γνώση βαθιά των ανθρωπίνων και με φωνή αλογόκριτη και αδέκαστη......”Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μέρος από το σημείωμα του ποιητή, συγγραφέα, μεταφραστή ,δημοσιογράφου και μελετητή του παραδοσιακού τραγουδιού Παντελή Μπουκάλα στου οποίου το βιβλίο "Το Αίμα της Αγάπης" βασίστηκε ο Θοδωρής Γκόνης ο οποίος έγραψε και σκηνοθέτησε «Το Σφαγείο του έρωτα».
Η επικράτεια του έρωτα είναι κόκκινη λοιπόν!Κατακόκκινη!Γυναίκες που δολοφονήθηκαν για την τιμή του άντρα, Γυναίκες που δολοφονήθηκαν για την τιμή της οικογένειας, Γυναίκες που δολοφονήθηκαν γιατί δεν υπάκουσαν στον αφέντη τους, Γυναίκες που δολοφονήθηκαν...προληπτικά!
Μια μουσική παράσταση η οποία έχοντας σαν αφετηρία τα δημοτικά μας τραγούδια, αλλά και παραμύθια και δοξασίες όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών, ασχολείται κυρίως με το , δυστυχώς τόσο επίκαιρο ακόμα και στις μέρες μας,θέμα των γυναικοκτονιών και καταπιάνεται με στερεότυπα αλλά και προκαταλήψεις που μας ακολουθούν από γενιά σε γενιά.
Από τον ”Μενούση” στο “Μια κόρη Ρόδα Μάζευε” και από το το παραμύθι του “Κυανοπώγων” του Σαρλ Περώ μέχρι το τραγούδι του Nick Cave “Where the wild roses Grow” συναντάμε Γυναίκες.Γυναίκες που δολοφονήθηκαν.
Η ηλεκτρονική μουσική εναλλάσσεται με την παραδοσιακή.Το σήμερα συναντάει το παρελθόν και κάπου εκεί το «Jealous guy» ανταμώνει με τον “Μενούση”.
Διατηρώντας στην αφήγηση τις ντοπιολαλιές γεωγραφικών διαμερισμάτων της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου, ξετυλίγοντας μπροστά μας ιστορίες , ιστορίες που είναι εκεί για νας μας θυμίσουν, πως σε κάθε μέρος υπάρχει και ένα τραγούδι ή ένας θρύλος (ίσως με παραλλαγές πολλές φορές) που έχει βαφτεί με αίμα.
Με τη συνοδεία τριών υπέροχων μουσικών επι σκηνής, και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Θοδωρή Γκόνη οι τρείς ηθοποιοί αφηγούνται, τραγουδούν και αναπαριστούν σκηνές εξαιρετικά.Ο λόγος τους έντονος,καθηλωτικός, άλλοτε μας κάνουν να γελάμε και άλλοτε μας συγκινούν.Μεταμορφωνονται σε γυναίκες που πονούν, σε γυναίκες που απολογούνται, σε άντρες που εκδικούνται, σε μανάδες που τιμωρούν τα παιδία τους και μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, εικόνες και συναισθήματα.
Η επικράτεια του έρωτα είναι κόκκινη λοιπόν!Κατακόκκινη!Για πόσο ακόμα όμως;

Κείμενο παράστασης – Δραματουργική επεξεργασία: Θοδωρής Γκόνης, Ελένη Στρούλια, Ανδρέας Ανδρέου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Μουσική: Φώτης Σιώτας
Σκηνικά: Ελένη Στρούλια
Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Ανδρέας Ανδρέου
Βοηθοί σκηνογράφοι: Σοφία Θεοδωράκη, Τζάνος Μάζης
Φωτογραφίες: Στράτος Καλαφάτης
Φωτογραφίες παράστασης: Μαρία Καλογιώργη, Ελένη Στρούλια
Συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας – Πολιτιστικός Οργανισμός Λυκόφως

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Άννα Καλαϊτζίδου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Μαρία Χάνου

Μουσικοί επί σκηνής: Αθηνά Λαμπίρη, Τάσος Μισυρλής, Δημήτρης Χατζηζήσης

Παραστάσεις
Παρασκευή 21.00

Σάββατο 19.00 & 21:00

Κυριακή 20:00

Εισιτήρια
Τιμές : 15 γενική - 12 μειωμένο

Θέατρο οδού Κυκλάδων

Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Επικοινωνία:
210 8217877

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.