Όλα για την Ελίζα Όλα για την Ελίζα

Είδαμε το "Όλα για την Ελίζα" στο Θέατρο της Ημέρας

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Αναστασία Κίτσιου Δεκέμβριος 03 2022 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Έχουμε και λέμε: Στόχο έχουμε. Όνειρα έχουμε. Τα μέσα για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας τα έχουμε. Τι μας λείπει; 

Μια φιλόδοξη, πλην όμως ατάλαντη, κυρία η οποία, προκειμένου να πραγματοποιήσει το στόχο της και να ανέβει στο θεατρικό σανίδι, προσφέρει τη σανίδα σωτηρίας που χρειάζεται ένα θέατρο για να απαλλαγεί από τα χρέη του. Η "Ελίζα" μας λοιπόν. Τα λεφτά υπάρχουν. Και η επιθυμία. Το ταλέντο όμως δεν πωλείται με το κιλό... Και τα ιδανικά δεν εξαγοράζονται, τουλάχιστον όχι πάντα και όχι από όλους. Και κάπως έτσι αρχίζουν τα προβλήματα. Γιατί ο επιχειρηματίας θέλει να γλυτώσει την επιχείρισή του, η φιλόδοξη wannabe πρωταγωνίστρια θέλει να ανεβάσει και να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση που η ίδια θέλει ενώ ο σκηνοθέτης θέλει να διατηρήσει την ποιότητα και το επίπεδό του χωρίς να υπολογίζει τις οικονομικές συνέπειες αυτού.

Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα; Και ποιο είναι το ψυχολογικό κόστος αυτού για όλους τους εμπλεκόμενους; Αυτό που θα μας προβληματίσει θα είναι η ψυχή και ο συναισθηματικός κόσμος του ατόμου που πλάθει όνειρα. Αν, στην προσπάθειά του να τα πραγματοποιήσει, θα βρει απέναντί του τοίχους, εμπόδια και πολέμους. Θα αναρωτηθούμε αν αξίζει να πληγώσουμε τον διπλανό μας βάζοντας πάνω από όλα το δικό μας εγώ και το δικό μας συμφέρον.

ελιζα1

Στην παράσταση θα συναντήσουμε τις εξαιρετικές ερμηνείες της Τζίνας Δημητροπούλου, του Μάνου Αντωνίου, ο οποίος έχει κάνει εξίσου καλή δουλειά και στη σκηνοθεσία, και του Μάκη Αρβανιτάκη. Η Τζίνα Δημητροπούλου σαν χαμαιλέων θα εμφανιστεί σαν ψωνισμένη νεόπλουτη που η τύχη της χαμογέλασε, σαν ηθοποιός που το ταλέντο δεν της χτύπησε ποτέ την πόρτα για να μεταμορφωθεί, τελικά, σε αυτό που η ίδια επιθυμούσε και πέτυχε με το πείσμα της και παρά τις αντιξοότητες που συνάντησε. Ο Μάνος Αντωνίου, σκηνοθέτης στο ρόλο του σκηνοθέτη, σκληρός και αμετακίνητος στις αρχές του, θα καταφέρει άραγε το συναίσθημα να τον κάμψει και να υπερνικήσει τις σταθερές του θέσεις; Ο Μάκης Αρβανιτάκης θα γλυκαθεί από την πιθανότητα να σώσει την περιουσία του με κόστος να διασυρθεί από τον τύπο. Μήπως όμως ο έρωτας, ο ενθουσιασμός, θα τον κάνουν να αδιαφορήσει και να δώσει μια πιθανότητα στο όνειρο;

ελιζα2

Θα συναντήσουμε τρεις διαφορετικούς χαρακτήρες, τρεις όψεις του ίδιου νομίσματος αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Το σκληρό πρόσωπο της δημοσιότητας θα το συναντήσουμε στο πρόσωπο του Μπάμπη Βρακά, αυτός που αλιεύει τα χειρότερα από τη ζωή των άλλων και τα δημοσιοποιεί στο βωμό της αναγνώρισης αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στον ψυχισμό τους. Στο ρόλο του πυροσβέστη κι αυτού που θα απορροφήσει τους κραδασμούς των εντάσεων και των διαφωνιών, ο απολαυστικός και αεικίνητος Θάνος Σκόκας θα είναι ο μακιγιέρ που θα ζωγραφίσει με τα πινέλα του τα χαμόγελα στα θλιμένα πρόσωπα. Το κείμενο της Μαριάννας Κυριακάκη θα μας παρασύρει, θα μας προβληματίσει, θα μας συγκινήσει και θα το σκεφτόμαστε για μέρες. Μια από τις καλύτερες παραστάσεις της χρονιάς και για όλες τις ηλικίες την οποία προτείνω ανεπιφύλακτα.

ελιζα4

 ελιζα3

Συντελεστές
Κείμενο: Μαριάννα Κυριακάκη
Σκηνοθεσία: Μάνος Αντωνίου
Μουσική: Σταμάτης Χρήστου
Κοστούμια: Ζωή Γκλιάτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λαμπρινή Κυριακάκη, Θάνος Σκόπας
Οργάνωση παραγωγής: Μιχάλης Γκλιάτης
Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Μάνος Αντωνίου, Μάκης Αρβανιτάκης, Μπάμπης Βρακάς, Τζίνα Δημητροπούλου, Θάνος Σκόπας.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

Θέατρο της Ημέρας
Νικ. Γεννηματά 20, Αθήνα 115 24
τηλέφωνο: 21 0692 9090 | 210 69 95 777

Από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 και κάθε Κυριακή στις 20:00

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Μάιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.