Είδαμε την Μαρία Κάλλας: Μαθήματα θανάτου του John Ardon – Στον πολυχώρο ProjectR stage.

Είδαμε την Μαρία Κάλλας: Μαθήματα θανάτου του John Ardon – Στον πολυχώρο ProjectR stage.

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Βαλεντίνη Λούρμπα Δεκέμβριος 08 2022 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

ΓΡΑΦΕΙ Η ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΛΟΥΡΜΠΑ


TA ΟΝΕΙΡΑ ΠΑΝΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ


Είδαμε την ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ του συγγραφέα John Ardon στο θέατρο ProjectR.

H Μαρία Άννα Καικιλία Σοφία Καλογεροπούλου όρθια καὶ μόνη μὲς στὴ φοβερὴ ερημία τοῦ πλήθους στην πιό δύσκολη καμπή της ζωής της γεμάτη θρήνο , και υπαρξιακά αδιέξοδα , παρουσιάζεται με την εκθαμβωτική της προσωπικότητα ως παιδαγωγός.
Έδειξε αξιοθαύμαστη αφοσίωση στους μαθητές της , προσηλωνόταν και προετοιμαζόταν συστηματικά για τα μαθήματα.Ανέλυε με την μοναδική της μουσική οξύνοια τις άριες, και δούλευε με ενδελέχεια κάθε νότα , ώστε να αντιληφθούν και να αφομοιώσουν το νόημα των τεχνικών παρατηρήσεων.Υπήρξε ο μαγικός της καθρέφτης που αντανακλούσε τους ρόλους σε μαγικές εικόνες. Τραγουδούσε μαζί τους , και τους μυούσε στο υψιπέτες όραμα, και στην θηρία του τέλειου . Τους δίδασκε το δραματικό ύφος του ρόλου και το επέκεινα του. Έδινε έμφαση και ιδιαίτερο βάρος στην εμβάθυνση και κατανόηση του λιμπρέτου για να ερμηνευθεί .Τους εξηγούσε ότι η εμφάνιση πρέπει να συνάδει με το τραγούδι, και τους παρότρυνε να αποκτήσουν style και σκηνικό κύρος απαραίτητο για τον καλλιτέχνη, και τους επεσήμανε την μέθεξη που πρέπει να δημιουργούν με τον θεατή και ότι πρέπει να τον παγιδεύουν στις νότες και να τον κάνουν κοινωνό της αφήγησης τους.

thumbnail Screenshot 20221019 111010 Gallery

Ήταν γενναιόδωρη, ευάλωτη, και τρυφερή, και μοιραζόταν μαζί τους γνώσεις και αναμνήσεις, . από την λαμπρότητα της καριέρας της,τους μιλούσε για την εσωτερική της κατολίσθηση , την ερωτική της ευτυχία που χάθηκε, για τον Αρίστο , που ποτέ δεν καταστράφηκε μέσα της, αλλά συγχρόνως αυστηρή και επιβλητική, δεν επέτρεπε να παραβιαστούν εσκαμμένα και νομοτέλειες,με σκοπό να αποκτήσει η ζωή τους σχήμα, και να αναδειχθούν. Πολλές φορές ενθουσιασμένη και άλλοτε απογοητευμένη
συνεργαζόταν μαζί τους με απαιτήσεις και ειλικρίνεια, ποτέ δεν τους κολάκευε τους συμβούλευε , και τους παρακολουθούσε τους μετέφερε τις εμπειρίες της, τους καθοδηγούσε και τους προετοίμαζε για τους δαιδάλους της καριέρας, και τις δυσκολιες που θα συναντουσαν,τους εμψύχωνε και ανέμελπε την υψηλή τέχνη , μα όταν κυριαρχούσε η αμφιθυμία της , γινόταν αυταρχική, προσβλητική, εγωκεντρική, και σκληρή ,ανελέητη , καυστική, και δεικτική, ήταν η βασίλισσα της σκάλας με το μεγαλείο να ίπταται και να διαχέεται το φως .Υπερίσχυε η φίλη απο την δασκάλα, προκαλούσε αισθηματα στους μαθητές της και τα αισθηματα ειχαν την ανάμνησή της. Η ντίβα Μαρία κάλλας μοιάζει με ήρωα του Ντοστογιέφσκι κατέκτησε, την αγιοσύνη μέσα απο τον πόνο. Υποταγμένη σ αυτο που είχε προορισθεί , έκανε τις νότες της, να διεξάγουν διάλογο με τον θεό . Η σκηνή διατηρούσε δέος και μετα την αποχώρησή της , η ατμόσφαιρα γέμιζε απο μυστήριο του ένθεου απείρου.Η Μαρία εξετέθη στην σύγκρουση, στην απώλεια, στην απελπισία, με κατάληξη να αποτραβηχτεί , να ανακαλύψει τις κολάσεις της, και την απόλυτη πραγματικότητα της θλιβερής της ύπαρξης . Άρχισε να δέχεσαι τις ήττες της με το κεφάλι ψηλά και τα μάτια ορθάνοιχτα , Και έμαθε να φτιάχνει όλους τους δρόμους στο Σήμερα, γιατί ήταν πολύ ανασφαλές για σχέδια το έδαφος του Αύριο.

..¨Όλους τους κύκλους της ζωής της, παρουσιάζει Ο Βασιλης Θεοδώρου με πειστική παρουσία και βάθος ψυχή ςστην αυλαία,τυο project A stage διασκεύασε το κείμενο, το σκηνοθέτησε με ικανότητα και βαθιά δυνατή ματιά, και με την αξι'ολογη εργασία του στις θεατρικές βιογραφίες, ο θεοδώρου εισάγει κάτι νέο στο ΄θέατρο . Η Σωτηρία Μαρία Τζαμάλη (Σοφίας Παυλίδου) , με το ενδιαφερον ηχόχρωμα στη φωνή της,και ο θόδωρος Φκίώλας (Μάσιμο πασκουάλε) μετρημένος χωρίς υπερβολές, διεκπεραιώσαν σωστά τους ρόλους τους.Οι φωτισμοί του Γιάννη Κλειδέρη ,ήταν σωστοί και προσέδωσαν ατμόσφαιρα και μελαγχολική υφή στο έργο, η παράσταση αξιοποιήθηκε στον ατμοσφαιρικό χώρο,του project A stage που οι συντελεστές δημιούργησαν μια αξιοπρόσεκτη θεατρική πράξη,.και ολοκλήρωσαν μια παράσταση που εκπαιδεύει.

 

thumbnail Screenshot 20221019 111048 Gallery

 

Πληροφορίες

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Ημέρα & ώρα παράστασης:

Δευτέρα στις 21.30

Χώρος:

ProjectR stage

Αλέξανδρου Πάντου 10 και Λαγουμιτζή 32, Καλλιθέα (πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο)

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2111110055

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

« Ιανουάριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.