Είδαμε το Τριγωνοψαρούλη the Musical στο θέατρο Αθηνά.

Είδαμε το Τριγωνοψαρούλη the Musical στο θέατρο Αθηνά.

Είδαμε το Τριγωνοψαρούλη the Musical στο θέατρο Αθηνά.

Η ευρυματική Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, σκηνοθετεί φέτος έναν λαμπρό θίασο στην παράσταση Τριγωνοψαρούλης the Musical που παίζεται ως τις 19 Μαρτίου στο Θέατρο Αθηνά (Δεριγνύ 10 & Πατησίων Τηλ.: 2108237330). Μετά αναχωρεί για το θέατρο Κολοσσαίον στην Θεσσαλονίκη για δύο παραστάσεις στις 21/5 και στις 28/5. Εκεί βρέθηκε λοιπόν την περασμένη Κυριακή, η συντακτική ομάδα του www.θεατρο.gr και παρακολούθησε την παράσταση με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ο Τριγωνοψαρούλης γεννήθηκε και ξεκίνησε το ταξίδι του στο μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας το 1997. Φέτος κλείνει τα 25 του χρόνια. Είναι ένα παιδικό βιβλίο του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και κυκλοφορεί από τότε από τις εκδόσεις Πατάκη. Μεταφράστηκε και κυκλοφορεί στην Κίνα από τον Εκδοτικό Οίκο Tianjin Maitian Culture Communication Co. Ltd, 2012 σε έναν τόμο μαζί με το «Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας κι ο τελευταίος ιππόκαμπος». 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα του έργου:

1777

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε παιδαγωγικά και θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από το 1984 εργάζεται στην πρωτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1995 εκδόθηκε «Η περιπέτεια της ζαρωμένης κάλτσας» (Εκδόσεις Δελφίνι), το πρώτο του βιβλίο για παιδιά. Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» (Εκδόσεις Πατάκη). Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος Έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πολλά βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Τουρκία, Κορέα και Κίνα. Βιβλία του έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους. Θεωρείται ο συγγραφέας της αποδοχής του διαφορετικού, της κατανόησης και του αλληλοσεβασμού. Εκτός από τη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοθήκες όπου συναντά τους μικρούς αναγνώστες του, μεταφράζει λογοτεχνικά έργα για παιδιά, σχεδιάζει προγράμματα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και ασχολείται με την προώθηση της παιδικής λογοτεχνίας. Το 2013 ανακηρύχθηκε από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Αγγελιαφόρος Ψυχικής Υγείας στα σχολεία. Από το 1994 είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, του οποίου υπήρξε πρόεδρος από το 2008 έως το 2015. Έχει προταθεί για το Astrid Lindgren Memorial Award και για το διεθνές βραβείο Hans Christian Andersen. Απέσπασε τον Έπαινο Αντιγόνη Μεταξά 1998 του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Έχει αναγραφεί στη λίστα του Documentation Centre of Books for Disabled Young People της ΙΒΒΥ. Επίσης έχει επιλεγεί από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ως παραμύθι της Γαλάζιας Γραμμής, το οποίο μπορούν να ακούνε τα παιδιά τηλεφωνικά. Απόσπασμα από το βιβλίο υπάρχει στα σχολικά βιβλία του ΟΕΔΒ. Επίσης έχει προταθεί από τη UNICEF Ελλάδας στα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

 Η υπόθεση του έργου:

Βρισκόμαστε στον βυθό. εκεί όπου ζουν όλα τα υπέροχα πλάσματα του βυθού. Ο Τριγωνοψαρούλης, μαζί με τους φίλους του, τον κύριο Σουπιά, τον Αστερία, τη Γλώσσα μπλέκουν διαρκώς σε διάφορες περιπέτειες ευτυχώς πάντα με ευτυχή έκβαση στο τέλος. Στον βυθό δυστυχώς επικρατεί αναστάτωση και διχόνοια. Έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Ο κακός Αχινός που έχει μια μαυρισμένη καρδιά θέλει να κάνει το βυθό υποβρύχιο τσίρκο, να 'ναι όλοι ίδιοι χωρίς κριτική σκέψη και να τον υπακούν. Γι' αυτό προκυρήσσει έναν αγώνα ψαρόσφαιρου για να επιδείξει την δύναμη και την κακία του. Ο Τριγωνοψαρούλης κι η παρέα του παίρνουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα, όντας στην αντίπαλη ομάδα από αυτή του Αχινού. Θα καταφέρουν να κερδίσουν τον προκλητικό Αχινό στον μεγάλο τελικό; 

Η ομάδα μου έχει όλα τα σωστά ψάρια, με χρώμα ασημί, ψαρίσιο κορμί και υπακοή στον προπονητή.

Αχινός

Ο Τριγωνοψαρούλης είναι ένα κίτρινο ψάρι, γεμάτο καλοσύνη, ομαδικό πνεύμα και δικαιοσύνη μέσα στη καρδιά του. Πάντα είναι εκεί για όλους. Γεννήθηκε από τον έρωτα δυο διαφορετικών ψαριών στον ύφαλο της Αουρέλια. Η μαμά του ήταν μια πεταλούδα μασκοφόρος από την κόκκινη θάλασσα. Ο μπαμπάς του ένας αλέχτης από το γαλάζιο πέλαγος. Σαν μια πιο σύγχρονη εκδοχή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, αγαπήθηκαν κρυφά, πολεμήθηκαν αλλά κατάφεραν να φέρουν στο κόσμο και να προστατέψουν το τριγωνικό αβγό τους, τον Τριγωνοψαρούλη. Όμως για να σωθεί ο Τ., έπρεπε να αποχωριστεί από τους γονείς του. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα. Ο Τ. έχει μεγαλώσει έχει γίνει ολόκληρο ψαραγόρι που πάει σχολείο. Στο σχολείο όπως είναι επόμενο, επειδή δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα ψάρια, όταν τον πρωτογνωρίζουν του κάνουν κάποια μορφής μπούλινγκ κοροιδεύοντας τον για την διαφορετική του όψη. Όταν όμως στο βυθό εμφανίζεται ένας απρόσμενος κίνδυνος, ο Τ. αντί να το βάλει στα πόδια και να κοιτάξει τον εαυτό του, σώζει όλα τα ψαράκια του σχολείου. Σύντομα ανακυρύσσεται ήρωας και γίνεται πλέον πολύ δημοφιλής κι αγαπητός. Ξαφνικά όλοι (σχεδόν...) θέλουν να γίνουν φίλοι του.Ο Τ. υπέρμαχος της διαφορετικότητας προκυρήσσει ότι οι ταμπέλες είναι κακό πράγμα και προάγουν το ρατσισμό. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η αδικία γεννά αδικία. Ενώ αντιθέτως η ισονομία γεννά την ισότητα και την ανθρωπιά ή μάλλον στη περίπτωση μας την...ψαρωπιά. Η παράσταση αυτή είναι ένας ύμνος στην διαφορετικότητα. Το κίτρινο ψάρι μας καλεί να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η διαφορετικότητα είναι αυτή που μας κάνει μοναδικούς, ξεχωριστούς. Ο Τριγωνοψαρούλης έρχεται για να μας υπενθυμίσει πως η ζωή συχνά σε εκπλήσσει και σε αποζημιώνει.Χρειάζεται να θρέφουμε, να υποστηρίζουμε και να φροντίζουμε να καλλιεργούμε σε εμάς και τους γύρω μας αξίες όπως η αγάπη, η φιλία, η ενσυναίσθηση. 

Αγωνίζομαι για να μπορεί ο καθένας να είναι ο εαυτός του. Να μπορεί ο καθένας να είναι διαφορετικός.

Τ. 

6396ea63362ed

Οι συντελεστές:

Η ευφάνταστη και έξυπνη σκηνοθεσία της Μπίλιως Κωσταντοπούλου με την πολύτιμη βοήθεια της Έφης Σισμανίδου απέδωσαν με επιτυχία μια παράσταση γεμάτη σεβασμό, αγάπη και φροντίδα για τους μικρούς κ μεγάλους θεατές.

Η μουσική της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ συνετέλεσε στη δημιουργία μιας μοναδικής, μοντέρνας, εκλεπτυσμένης ψαροατμόσφαιρας.

Τα πλούσια, σκηνικά της Λίας Ασβεστά προσδίδουν μια σαφή αισθητική ταυτότητα στο χώρο και μας δημιουργούν πραγματικά την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ μοντέρνα, εξανθρωπισμένη εκδοχή του βυθού.

Τα καλαίσθητα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου, βάζουν κι αυτά το λιθαράκι τους με εντυπωσιακό τρόπο στην δημιουργία της θαλασσινής ατμόσφαιρας.

Την κίνηση και τις χορογραφίες επιμελήθηκε αριστοτεχνικά η Σμαρώ Κεπατσόγλου. Συνεργοί στο μουσικό μέρος στη ο Ιωάννης Κοντέλλης
στην διδασκαλία των τραγουδιών και ο Χάρης Γκατζόφλιας στην ενορχήστρωση τους.

Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί (Ηλίας Καπούλας, Γιάννα Λαπέα, Χρήστος Ντόβας, Ειρήνη Ντουλάκη, Νίκος Χρηστίδης) είναι δεμένοι σαν μια γροθιά και με απίστευτη σκηνική χημεία. Αλληλοσυμπληρώνονται επί σκηνής και μας χαρίζουν μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών. Μαζί τους και οι performers - ακροβάτες Γιώργος Παπαδόπουλος & Σμαρώ Κεπατσόγλου, που μας κρατούσαν με κομμένη την ανάσα με όλα τα νούμερα που έκαναν σε διάφορες σκηνές.

Εν κατακλείδι το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions μας έχει συνηθίσει πλέον σε παραστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Έτσι και φέτος μας φέρνει άλλη μια πολύ ωραία και φροντισμένη δουλειά. Μας ταξιδεύει στο βυθό και στις ψαροφιλίες που υπάρχουν εκεί. Μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση, που μεταλαμπαδεύει στους μικρούς μας θεατές όμορφα νοήματα και ιδέες. Όλοι γίνονται ένα με τους ήρωες μας, αφού υπάρχει διάδραση με το κοινό. Η μουσική, το κέφι, το τραγούδι, η αστείρευτη ενέργεια, ο χορός και τα ακροβατικά, καθηλώνουν τα παιδιά και γεμίζουν την καρδιάς μας με όμορφες εικόνες από τον μαγικό κόσμο του βυθού. Σπεύστε να δείτε λοιπόν την παράσταση αυτή, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την θυμάστε και θα την συζητάτε για αρκετό καιρό!

ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL 867x1024

----

Δελτίο τύπου: 

Τριγωνοψαρούλης the Musical
Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical! Χορός, κέφι και όλα τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανά στη σκηνή σε μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη. Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, από την πένα του δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Μια ιστορία για τη φιλία, τη δύναμη της αγάπης και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενάντια στο bullying, το ρατσισμό, την ξενοφοβία!

Το Θέατρο του Βορρά και η Kolossaion Productions μετά τη μεγάλη επιτυχία “ΑΛΑΝΤΙΝ THE SHOW” με περηφάνια παρουσιάζουν τη νέα περιπέτεια του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ! “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL” μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μαγικές χορογραφίες, ακροβατικά show και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γράφει την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη από την αρχή και μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο του βυθού. Στον ύφαλο της Αουρέλια έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του κυρία Σουπιά τον Αστερία και τη Γλώσσα να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου? Τι στάση θα κρατήσει ο Μεγάλος Καρχαρίας? Ελάτε να κολυμπήσουμε μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη, να δούμε από κοντά το μαγικό μαργαριτάρι και να γνωρίσουμε σπάνια θαλάσσια πλάσματα, όπως το Νάρβαλ και τον Τελευταίο Ιππόκαμπο! “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL” Μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση, ένα διαδραστικό θέαμα με μουσική, τραγούδι, χορό, ακροβατικά, μας ταξιδεύει στον απίθανο κόσμο του βυθού. Το διαφορετικό κίτρινο ψάρι μας δείχνει τον τρόπο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας σε μια παράσταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Η θεατρική παράσταση “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL”

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 3 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ στην Αθήνα στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ

Κυριακή 5/3 στις 12:00

Κυριακή 12/3 στις 12:00

Κυριακή 19/3 στις 12:00

Μην τη χάσετε.

 

Κείμενο - Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωσταντοπούλου

Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπατσόγλου

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης

Ενορχήστρωση: Χάρης Γκατζόφλιας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Έφη Σισμανίδου

Artwork: Σάκης Παπαγιάννης

Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά - Kolossaion Productions

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλίας Καπούλας, Γιάννα Λαπέα, Χρήστος Ντόβας, Ειρήνη Ντουλάκη, Νίκος Χρηστίδης

μαζί τους οι performers - ακροβάτες: Γιώργος Παπαδόπουλος & Σμαρώ Κεπατσόγλου

 

Τιμές εισιτηρίων: από 10€,

στο ταμείο του Θεάτρου Αθηνά,

Δεριγνύ 10 & Πατησίων Τηλ.: 2108237330

Πληροφορίες 6987089778 & 2108237330

https://www.viva.gr/tickets/theater/trigonopsaroulis-the-musical/

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

« Ιούνιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.