Είδαμε την παράσταση «Τρωάδες και ποιήματα απ´ την Παλαιστίνη» στο θέατρο Καλλιρόης

Είδαμε την παράσταση «Τρωάδες και ποιήματα απ´ την Παλαιστίνη» στο θέατρο Καλλιρόης

ΕΙΔΑΜΕ Γράφτηκε από  Έλλη Διακογιάννη Σεπτέμβριος 21 2025 μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς

Είδαμε την παράσταση «Τρωάδες και ποιήματα απ´ την Παλαιστίνη» στο θέατρο Καλλιρόης.

Οι Τρωάδες ανεβαίνουν στη σκηνή του θεάτρου Καλλιρόης μετά από χρόνια αιχμαλωσίας, μετακινήσεων ως πολύτιμα λάφυρα σε άγνωστους τόπους και μοναξιάς, άγονης και γόνιμης μαζί μοναξιάς για να μας μιλήσουν.
Και τι να μας πουν; Φωνές από το παρελθόν που το πέρασμα του καιρού τις έχει σωπάσει ή αντίθετα δυναμώσει, έχει σιγήσει την κραυγή τους ή την έχει εντείνει, κορυφώσει και επεκτείνει ανά τα πέρατα της γης;

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα ανυποψίαστοι για την έκταση της μαγείας, της δύναμης και ομορφιάς που θα ακολουθήσει.
Η ιστορία του πολέμου, της απώλειας, του διαχρονικού σπαραγμού και της ακατάπαυστης φρίκης ξετυλίγεται μπροστά μας με αξιοθαύμαστο σθένος και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία από τις ηθοποιούς, κίνηση που πραγματικά είναι άξια μελέτης και επαίνων, απόλυτο συγχρονισμό και ενότητα. Ένα καθηλωτικό θέαμα αντάξιο της άοκνης δουλειάς τους που σίγουρα έχει συντελέσει στην πραγμάτωση του υπό τους αξεπέραστους αυτούς όρους.
Ένα πολυσύνθετο, πολυεπίπεδο και τρισδιάστατο αριστούργημα που αξίζει να παρακολουθήσουμε όλοι με ανοιχτά μάτια και διάπλατο νου για να αντέξουμε το ανενδοίαστο φως του μέσα από το σκοτάδι, τη μαυρίλα των χαμένων κορμιών και ψυχών των αιώνων που πέρασαν, έφυγαν μόνο και μόνο για να ξανάρθουν. Να νικήσουμε για μια φορά το έρεβος όλοι μαζί από κοινού. Με σύμμαχο την ποίηση και την δημιουργία.

Η ωραία Ελένη, η Ανδρομάχη, η Κασσάνδρα όλες οι τραγικές γυναίκες φέρουν ατόφιο το αέναο πολεμικό δράμα επι σκηνής, το ζουν, το δαμάζουν και υποκύπτουν σε αυτό διαχειριζόμενες άψογα μια άκρως καταιγιστική σκηνοθεσία, ασύγκριτης δυναμικής και έμπνευσης. Το θέατρο των ιστοριών μιλάει ζωντανό και ακέραιο, αδιάσπαστο και ολόκληρο στις ψυχές μας τις διαμελισμένες και απογυμνωμένες απο τις τόσες κτηνωδίες της ιστορίας προσφέροντας τους ένα ρούχο, ένα ύφασμα να ζεστάνουμε τη καρδιά που πάγωσε, τη ψυχή που κρύωσε να περιμένει την λύτρωση, την κάθαρση και την αιώνια ειρήνη. Ας έρθει. Ας νιώσουμε έστω πως είναι κοντά μέσα από αυτή την υπέροχη, αριστουργηματική παράσταση για όσο διαρκεί, για όσο διαρκεί η ανθρωπιά μέχρι να πάψει. Μόνο ως τόσο.

Συντελεστές
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης-Νατάσσα Φαίη Κοσμίδου.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Βέτσικα Βάσω
Βουρλιώτη Μυρσίνη
Ηλία Χριστίνα
Κάβουρα Μαριέττα-Νικολέττα
Καραμπέλη Αλέξανδρα
Κυπαρισσίου Ελεάνα
Πατσή Κερασία
Πλουμίδου Άννα
Πολίτου Χριστίνα
Πολυχνιάτου Βίκυ
Σιδέρης Άκης
Τζιαμουράνη Ελένη
Τσιρίγου Θαλειάννα
Φισφή Ελένη
Χρυσοστομίδου Βάσω

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner Ελευσίνια Μυστίρια Φεστιβαλ Ηλιουπολης 1

« Σεπτέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.