Συνέντευξη της Ανδρομάχης Μοντζολή στο θεατρο.gr, με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού στο Θέατρο της Ημέρας.

Συνέντευξη της Ανδρομάχης Μοντζολή στο θεατρο.gr, με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού στο Θέατρο της Ημέρας.

Συνέντευξη της Ανδρομάχης Μοντζολή στο θεατρο.gr, με αφορμή το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού στο Θέατρο της Ημέρας.

1) Κυρία Μοντζολή καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.

 Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας; Πως προέκυψε το θέατρο στην ζωή σας;

Eίμαι απόφοιτη της Ελληνογαλλικής Σχολής «SAINT JOSEPH», της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - Τμήμα Γαλλικών Σπουδών (1981), απόφοιτη ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Paris III (1993), απόφοιτη της ΣΧΟΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΑΚΑΛΟ (1978), Σκηνογραφία και Ενδυματολογία με δάσκαλο το Γιώργο Βακαλό, Ζωγραφική με τον Παναγιώτη Τέτση, Ιστορία της Τέχνης με την Ελένη Βακαλό. Εκπόνησα διδακτορική διατριβή στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναγορεύτηκε ομόφωνα αριστούχος διδάκτωρ. (2015) ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ για πρακτική στη Σκηνοθεσία στην COMEDIE FRANCAISE (το πρώτο ιστορικό Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας) 1991,1992 κοντά στους σκηνοθέτες: Ζάκ Λασάλ, Ανατόλι Βασίλιεφ, Ντάριο Φο, Γιάννη Κόκκο.
Έχω στο ενεργητικό μου πολλά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπου διδάχτηκα και δίδαξα, καθώς και συμμετοχές σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια ως εισηγήτρια σε θέματα Θεάτρου, Παιδαγωγικής θεάτρου, Αισθητικής Αγωγής. κ.α.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Έχω σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις σε Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε και ιδιωτικά θέατρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Απέσπασα το βραβείο καλύτερης παράστασης στα «Θεατρικά βραβεία» για την παράσταση ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» στο θέατρο της Ημέρας (2016) Σκηνογραφίες και κοστούμια για Θέατρο, Μπαλέτο, Κινηματογράφο και Τηλεόραση. Συμμετοχή σε Φεστιβάλ Θεάτρου. Το πρώτο μου βραβείο απέσπασα το 1977 στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΘΑΚΗΣ με κριτική επιτροπή τον Ευγένιο Ιονέσκο, τον Ζάκ Λάγκ κ.ά.
Συνεργασίες σε ιδιωτικά, Δημοτικά θέατρα και ΔΗΠΕΘΕ στην Αθήνα και αλλού. ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ στην ΟΠΕΡΑ του ΜΕΤΣ - ΓΑΛΛΙΑ (Μάρτιος 2006) μαζί με κοστούμια του ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΑΚΡΟΥΑ στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου «Το Θέατρο & το είδωλό του» που συνδιοργάνωσαν τα Πανεπιστήμια Μετς και Νανσύ. Πρόσφατα συμμετείχα με κοστούμια μου στις Βερσαλλίες σε μεγάλη Έκθεση για το ΕΤΟΣ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 400 ΧΡΟΝΙΑ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ – ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ
Ξεκίνησα το 1976 μαζί με τον ΛΑΚΗ ΚΟΥΡΕΤΖΗ, δημιουργό της μεθόδου του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ στην Ελλάδα και συμμετείχα στις πρώτες αναζητήσεις στο χώρο της παιδαγωγικής Θεάτρου), καθώς και την βελτίωση, εξέλιξη και κατοχύρωση του αντικειμένου αυτού από την αρχή του μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο σε δημιουργικό – πρακτικό αλλά και σε διδακτικό , ερευνητικό και θεωρητικό επίπεδο.
́Εχω διδάξει Παιδαγωγική Θεάτρου - Θεατρικό παιχνίδι: στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ- ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ από το 1995, στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, σε Δραματικές σχολές, σε σεμινάρια μετεκπαίδευσης ηθοποιών και εκπαιδευτικών, Θεατρικής παιδείας και Δραματικής τέχνης. Σε προγράμματα ΕΟΚ, ΝΕΛΕ, ΟΕΕΚ. Εισηγήτρια σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Γαλλία, Σχολείο Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων, στο θέατρο AINAUT της Βαλανσιέν , στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών). Διηύθυνα ατελιέ Σωματικής Έκφρασης και Αυτοσχεδιασμού, στο Λουξεμβούργο για την Θεατρική ομάδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Βασική συνεργάτις του προγράμματος «ΜΕΛΙΝΑ ΤΕΧΝΗ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» των Υπουργείων Παιδείας & Πολιτισμού.
Είμαι μέλος της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΩΝ, της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ, του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, της ASSITEJ (Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου για παιδιά και νέους), του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, του ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, της Γαλλικής Ερευνητικής- επιστημονικής ομάδας “THEATRA” με έδρα το Παρίσι.

9F709609 2ED1 4978 8A8B DF1C41A4C3A3 1 105 c

2) Το Θέατρο της Ημέρας γιορτάζει τα 30 χρόνια λειτουργίας του και διοργανώνει φέτος για πρώτη φορά το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά και εφήβους με τίτλο «Αφήνω ίχνη». Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτή την διοργάνωση; (Τι ακριβώς είναι, σε ποιους απευθύνεται, πότε θα πραγματοποιηθεί κλπ κλπ).

Το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού παιχνιδιού με γενικό θέμα «ΑΦΗΝΩ ΙΧΝΗ», πραγματοποιείται με την ευκαιρία των 30 χρόνων λειτουργίας του Θεάτρου Ημέρας, το τριήμερο 13-14-15 Μαϊου με είσοδο ελεύθερη σε όλες τις δραστηριότητες. Το Θέατρό μας αποτελεί τον βασικό χώρο εφαρμογής της μεθόδου από τον ίδιο τον δημιουργό του, σε όλες του τις εκφάνσεις, σαν βασικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφονται οι παιδαγωγικές και θεατρικές μας δραστηριότητες.
Το Θεατρικό παιχνίδι όπως το καθόρισε και τεκμηρίωσε ως μέθοδο μετά από πολύχρονους πειραματισμούς και πολυποίκιλες ερευνητικές εφαρμογές ο δημιουργός του κ. Λάκης Κουρετζής, παρουσιάσθηκε επίσημα στην παιδαγωγική και θεατρική κοινότητα, το 1977. Έκτοτε πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια και το Θεατρικό παιχνίδι συνεχίζει την δημιουργική του πορεία έχοντας αφήσει ανεξίτηλα ίχνη σε όσους -παιδιά ή ενήλικες- είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν βιωματικά και να εκφρασθούν μέσα από αυτό. Για όλους τους παραπάνω λόγους και πολλούς ακόμα είναι σημαντική αυτή η διοργάνωση του 1ου φεστιβάλ που απευθύνεται :
-σε ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ από 4 έως 17 ετών που θα το επισκεφτούν για να λάβουν μέρος στις δράσεις και τα θεατρικά παιχνίδια από τους συμμετέχοντες φορείς και τους εμψυχωτές του Θεάτρου Ημέρας.
-σε ΕΝΗΛΙΚΕΣ που ασχολούνται με παιδιά και εφήβους με διάφορες ιδιότητες (γονείς, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, θεατρολόγοι, ηθοποιοί, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων, καθώς και σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ ένα διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο.
Επιστημονική ημερίδα με ομιλητές εξαιρετικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες του Παιδαγωγικού και Θεατρικού χώρου, Σεμινάριο θεωρητικής και βιωματικής προσέγγισης στο Θεατρικό Παιχνίδι, Στρογγυλό τραπέζι κατάθεσης ιδεών και εμπειριών, Θεατρικά Δρώμενα, προορίζονται για τους ενήλικες επισκέπτες.

-σε ΦΟΡΕΙΣ-ΟΜΑΔΕΣ που ασχολούνται συστηματικά με παραγωγή πολιτιστικών – καλλιτεχνικών δράσεων για παιδιά και εφήβους μέσω του Θ.Π. από την Ελληνική Επικράτεια. Στο 1ο Φεστιβάλ συμμετέχουν: Εθνικό Θέατρο-Μικρό Εθνικό, Έκφραση-Θεατρικό Παιχνίδι (Λάρισα), Λυρικός Μικρός Πλανήτης (Θεσσαλονίκη), Χρόνος Δράσεις Πολιτισμού, Ομάδα Τέχνης ΠΑΡΟΔΟΣ, Απ!κο-Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης, Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», Σύλλογος γονέων Β΄ Δημοτικού παιδικού Σταθμού & Νηπιαγωγείου Χαλκίδας (Χαλκίδα), My Place Ν. Ερυθραίας.
Οι συμμετέχοντες, μέσα από τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους για τις τάσεις και εξελίξεις στο αντικείμενο και με τα νέα ερεθίσματα θα ανατροφοδοτηθούν και θα αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.
Όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο και ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που ελπίζουμε να συνεχίσουμε στο μέλλον, καθιερώνοντας το Φεστιβάλ ως ετήσιο θεσμό.

3)α)Πως ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία και υλοποίηση του συγκεκριμένου φεστιβάλ;

Η ιδέα μιας διοργάνωσης, μιας μεγάλης εκδήλωσης για το θεατρικό παιχνίδι με απασχολούσε καιρό. Με την πανδημία που μείναμε κάπως απερίσπαστοι από θέματα της καθημερινότητας γεννήθηκε και πήρε σάρκα και οστά η ιδέα του Φεστιβάλ. Ένα Φεστιβάλ σαν γιορτή για μικρούς και μεγάλους με αντικείμενο το Θεατρικό παιχνίδι, θεωρητικό και βιωματικό με ποικίλες δράσεις. Το Υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρίθηκε στην πρότασή μας για κάποια οικονομική στήριξη. Χρειάστηκαν 2 αναβολές λόγω των περιστάσεων της Πανδημίας μέχρι τελικά να φθάσουμε στην υλοποίησή του.
β) Από ποιους αποτελείται η επιστημονική επιτροπή του φεστιβάλ;

Η Επιστημονική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από την βασική διδακτική ομάδα της Σχολής της Αθήνας, ως εξής:

Λάκης Κουρετζής: πρόεδρος
(Δημιουργός της μεθόδου του Θ.Π. – Επίτιμος Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών – Παιδαγωγός – Σκηνοθέτης – Συγγραφέας)
Μάγκυ Μοντζολή: σύλληψη-γενικός συντονισμός
(Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών – Σκηνοθέτης – Θεατρολόγος –
Παιδαγωγός Θεάτρου – Σκηνογράφος)
Αφροδίτη Παρζακώνη: Δράσεις Θ.Π σε όλες τις ενότητες
(Παιδαγωγός Θεάτρου – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού –
Νηπιαγωγός – Σκηνοθέτης)
Ηλίας Πίτσικας: Συντονισμός προγράμματος παιχνιδιών
(Παιδαγωγός – Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού)
Παναής Κασσιανός: Συντονισμός ομιλητών έναρξης & λήξης επιστημονικά θέματα, επίσημη έναρξη- πάνελ,
(Εκπαιδευτικός – Εμψυχωτής Θεατρικού Παιχνιδιού)


γ)Πώς έγινε η επιλογή της διδακτικής ομάδας;

'Οσο για την διδακτική ομάδα της Σχολής μας της Αθήνας αλλά και της Κρήτης, εκτός του κ. Κουρετζή, εμού και του Ηλία Πίτσικα που είμαστε μαζί από τα πρώτα βήματα του θεατρικού παιχνιδιού, όλα τα άλλα μέλη είναι παιδαγωγοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και μέσα στην παιδαγωγική πράξη αλλά το πιο σημαντικό για εμάς, απόφοιτοι της τριετούς Σχολής, εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού, που έχουν διδαχθεί την μέθοδο και διαμορφώσει το προφίλ του ΕΜΨΥΧΩΤΗ από τον ίδιο τον δημιουργό της και εμάς, μεταλαμπαδεύοντας την ιδέα και την μέθοδο με την σειρά τους στους δικούς τους σπουδαστές, στις ομάδες και τα σχολεία που εργάζονται.
Είναι μεγάλη χαρά και δικαίωση για εμάς οι πρώην μαθητές μας να είναι τώρα οι βασικοί μας συνεργάτες. Έτσι το Θεατρικό παιχνίδι είναι σε «Καλά χέρια» και συνεχίζει αδιάλειπτα την πορεία του διατηρώντας τη φρεσκάδα και την ποιότητά του.

4) α)Τι επιδιώκει το φεστιβάλ θεατρικού παιχνιδιού;

Το 1ο Φεστιβάλ Θεατρικού Παιχνιδιού επιδιώκει:

α) για τα παιδιά & τους εφήβους:
-την επαφή και εξοικείωσή τους με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και την πολιτισμική ποικιλομορφία στην τέχνη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, οικογενειακής κατάστασης, θρησκεύματος.
-την καταπολέμηση των στερεοτύπων και των διακρίσεων, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής μέσω της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.
-Την ενδυνάμωση της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους με τη συμμετοχή τους στις δράσεις μέσω του θεατρικού παιχνιδιού
β) για τους ενήλικες και τους συμμετέχοντες φορείς
-Την ενθάρρυνση φορέων – ομάδων που ασχολούνται συστηματικά με την παραγωγή πολιτιστικών – καλλιτεχνικών δράσεων που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους και ειδικότερα με την μέθοδο του Θ.Π.
Οι συμμετέχοντες φορείς θα έρθουν από την ελληνική περιφέρεια και όχι μόνο από την Αθήνα και τον Πειραιά. Επιστρέφοντας στις πόλεις τους θα λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές των δράσεων και εκδηλώσεων μέσα από τη «συνάντηση», γνωριμία και «αλληλεπίδραση» με τις άλλες ομάδες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φορείς ως προς την στήριξη ολοκληρωμένων δράσεων κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που στοχεύουν στη διεύρυνση και ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών και των εφήβων.


β)Γιατί το φεστιβάλ ονομάστηκε "Αφήνω Ίχνη";

Το κύριο θέμα του 1ου Φεστιβάλ «Αφήνω... ίχνη» είναι ευρύ, ώστε οι συμμετέχοντες φορείς να κινηθούν άνετα στο πλαίσιο, με επιμέρους θέματα για να σχεδιάσουν με ελευθερία τις δράσεις και δραστηριότητές τους. Θέματα που εμπεριέχονται και συνδέονται με σύγχρονα πολιτισμικά φαινόμενα και ζητήματα όπως: κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσισμός, προσφυγικό, αποδοχή της διαφορετικότητας, ελευθερία της έκφρασης, περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μπορούν να εκφραστούν ανάλογα την ηλικία, μέσω του Θ.Π., με τα κατάλληλα ερεθίσματα. Και βέβαια έχει και τον συμβολισμό του πρώτου Φεστιβάλ που επιθυμούμε να ανακαλύψουμε με την ευκαιρία τα ίχνη που άφησε το Θεατρικό παιχνίδι αλλά και το Θέατρο Ημέρας όλα αυτά τα χρόνια και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία αυτή για το μέλλον.

5) α) Πέρα από το φεστιβάλ, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν;

Πέραν του Φεστιβάλ για την φετινή σπουδαστική μας περίοδο μένει να ολοκληρωθεί ο κύκλος των μαθημάτων της Σχολής της Αθήνας και της Κρήτης, τα ετήσια εργαστήρια για τα παιδιά και τους Εφήβους στο θέατρο Ημέρας, και η Ετήσια Εκπαιδευτική εκδρομή μας όπου συναντιούνται σπουδαστές και απόφοιτοι από όλη την Ελλάδα που περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία αυτήν την «Πανελλήνια συνάντηση Εμψυχωτών». Βιωματικά Εργαστήρια στη φύση, παραστασιακά δρώμενα και πολλές άλλες δράσεις αποτελούν το πρόγραμμα του Σεμιναρίου εκδρομής που γίνεται πάντα το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (11,12,13 /5) και εφέτος θα λάβει χώρα στην περιοχή Λασιθίου στην Ανατολική Κρήτη.
Οσο για τις θεατρικές δραστηριότητες διανύουμε ΕΤΟΣ ΜΟΛΙΕΡΟΥ 400 ΧΡΟΝΙΑ & ΕΤΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ και το θέατρό μας ετοιμάζει παραστάσεις, αφιερώματα αλλά και συνέδρια και για τους δύο αυτούς συγγραφείς. Επίσης παράσταση για τα παιδιά και παιδαγωγικά προγράμματα για τα σχολεία.....

834CF45D ED85 4283 B7B1 CB0A9088A8D1 1 105 c

β) Θα θέλατε να κάνετε μια ευχή ή κάποιο σχόλιο για το θεατρο.gr .

Ευχή...να αντέξουμε από πάσης πλευράς...να δημιουργούμε και να ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΙΧΝΗ που μπορούν να μας οδηγήσουν εκεί που επιθυμεί η καρδιά μας....

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα το βρείτε εδώ.

 

 

 

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.