Συνέντευξη της Μαρίνας Μαυρογένη, για την παράσταση I am leaving που επιστρέφει  στο Red Jasper Theater.

Συνέντευξη της Μαρίνας Μαυρογένη, για την παράσταση I am leaving που επιστρέφει στο Red Jasper Theater.

Συνέντευξη της Μαρίνας Μαυρογένη, για την παράσταση I am leaving που επιστρέφει στο Red Jasper Theater.

1) Κυρία Μαυρογένη καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.

α) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας; Πως προέκυψε το θέατρο στην ζωή σας;

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος του “ Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν” με Καλλιτεχνική Διευθύντρια την Μαρία Τσουβαλά. Μια σχολή με σαφή προσανατολισμό στον σύγχρονο χορό, τον αυτοσχεδιασμό και τη χορογραφία. Ο χορός μου κάλυψε μια ανάγκη μου σημαντική, την επικοινωνία. Ανακάλυψα έναν κόσμο γεμάτο συμβολισμούς, εικόνες και συναισθήματα με μοναδικό μέσο επικοινωνίας το σώμα. Μετέπειτα, η πρακτική μου πάνω σε θεατρικές σκηνές, η διαλεκτική και η τριβή με τους ερμηνευτές και η συνεχόμενη ανταλλαγή ιδεών με τους καλλιτεχνικούς συντελεστές για την πραγματοποίηση μιας ιδέας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα έργο και να παραδοθεί στο κοινό, έφεραν ακόμα πιο κοντά την τέχνη του θεάτρου στη ζωή μου. Ο χορός και το θέατρο είναι για μένα δίαυλοι επικοινωνίας. Εκπαιδεύομαι ακόμα, ώστε να καλλιεργώ τον εαυτό μου, μην αποκόβοντας τη μια τέχνη από την άλλη, και να επικοινωνώ με το σώμα μου, μέσα από τα κανάλια της τέχνης μου.

β) Θα μας πείτε 5 πράγματα για τον εαυτό σας, που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι σας;

Λατρεύω τα τυριά και την κηπουρική. Είμαι μαστροχαλαστής. Φτιάχνω νόστιμα γλυκά. Αγαπάω πολύ τους φίλους μου.

Μαρίνα Μαυρογένη 1

2) O Zo, επιστρέφει σε ένα one human show, και μας παρουσιάζει το “I am leaving...”. Μια solo performance θεατρικού clown.
Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την παράσταση αυτή;

“I am leaving...” σημαίνει “φεύγω”. Μπαίνω σε μια διαδικασία να ταξιδέψω, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Αφήνω πίσω μου γεγονότα και ανθρώπους. Πόσες φορές το έχουμε σκεφτεί να φύγουμε μακριά και δεν τα έχουμε καταφέρει. Πόσες φορές το έχουμε σκεφτεί να φύγουμε μακριά και το έχουμε καταφέρει. Το να απειλείς ότι θα φύγεις έχοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να ακούσεις κάποιον να σου λέει “μη φύγεις”.
Ο ήρωας μου φοράει κόκκινη μύτη. Τη μικρότερη μάσκα στον κόσμο. Τη μάσκα που μου επιτρέπει να αναδυθεί ο clown μου, που το όνομα του είναι Ζο. Μαζί του δεν φοβάμαι την αποτυχία, ταξιδεύω στο χάος, και ζω στο τώρα. Η τέχνη του αυτοσχεδιασμού στο μεγαλείο της. Να καταφέρεις για όσο διαρκεί μια παράσταση να είσαι γνήσιος και αυθεντικός.

3) Ποιος είναι ο Ζο;

Ο Ζο είναι ένας απόκοσμος ήρωας, αφελής, ωμός, τόσο μη λουστραρισμένος που σε σοκάρει. Αταίριαστος με την καθημερινότητα. Μοναχικός, δείχνει με κάθε τρόπο την ανάγκη του για επικοινωνία. Κάνει τα πάντα για να είναι το κέντρο της προσοχής. Και νομίζω ότι τα καταφέρνει. Κρύβει έναν δικτάτορα μέσα του, που τολμά να εμφανιστεί στις πιο ευάλωτες στιγμές του.

4) Πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι να σκηνοθετείς τον ίδιο σου τον εαυτό; Τι δυσκολίες και προκλήσεις συναντήσατε σε αυτό;

Νομίζω η μεγαλύτερη δυσκολία που συνάντησα σε αυτό το ταξίδι δημιουργίας είναι ότι είσαι μόνος σου. Ταξιδεύεις μόνος σου. Εσύ βάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού εσύ και τους αλλάζεις. Προκαλείς μόνιμα τον εαυτό σου να είναι εκεί, να θέλει, να πειθαρχεί, να μπορεί. Όμως, θεωρώ ότι οι παραστάσεις δεν γίνονται ποτέ από έναν άνθρωπο, είναι αδύνατον. Στο ταξίδι αυτό έχω συνοδοιπόρο την Gozde Atalay, είναι και μία από τις βασικές αιτίες που υπάρχει αυτό το έργο. Έχουμε δουλέψει μαζί τον χαρακτήρα και την ιστορία του. Μέσα από τη μεγάλη εμπειρία της στην τέχνη του clown με καθοδήγησε να ανακαλύψω την αλήθεια μου. Η Στέλλα Ευαγγελία Κασούμπη είναι η βοηθός μου και ο άνθρωπος που φροντίζει την κίνηση και τη συνέπεια που χρειάζεται ένα σώμα προκείμενου να πει μια ιστορία. Τέλος, ο Βαγγέλης Ξυπόλυτος, έχει ντύσει με τη μουσική του αυτόν τον ήρωα. Ακούγοντας τη μουσική αισθάνεσαι τη μελαγχολία αλλά και ταυτόχρονα την ανάγκη του Ζο, για επικοινωνία.

Marina Mavrogeni

5) Ποιος είναι ο στόχος του έργου;

Να ταυτιστούμε με την τόσο απλή φράση “I am leaving...”. Να γελάσουμε με την αθωότητα του ήρωα, όπως γελάς με ένα παιδί, όταν ξέρεις ότι σου λέει ψέματα με το πιο αθώο ύφος. Να υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας ότι όλοι έχουμε μία στενάχωρη πλευρά μέσα μας και μπορούμε να γελάμε άνετα με αυτήν.

6) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη;

Για αυτή την περίοδο, το αγαπημένο μου βιβλίο είναι “Η γιαγιά μου σας χαιρετά και σας ζητά συγγνώμη” του Fredrick Backman. Αγαπώ την Jazz μουσική και δυστυχώς δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον καλλιτέχνη. Οι πεζόδρομοι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τους περπατώ καθημερινά.

7) Πέρα από την παράσταση αυτή, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν;

Γίνονται συζητήσεις για μια ακόμη παραγωγή και έχω δώσει τον χρόνο μoυ στην οργάνωση περιοδείας για το “I am leaving...”.

IMG 20230110 185620

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε, με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

“Οι άνθρωποι δεν κάνουν όλο το δρόμο χέρι με χέρι. Υπάρχει ένα παρθένο δάσος μέσα στον καθένα, ένα χιονισμένο λιβάδι όπου ακόμα και το χνάρι του πουλιού είναι άγνωστο.”
Virginia Woolf, (1882-1941) ήταν Αγγλίδα συγγραφέας και δοκιμιογράφος.

 -----

Βιογραφικό Μαρίνας Μαυρογένη.

Η Μαρίνα Μαυρογένη είναι χορογράφος και performer. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν». Συνεχίζει τη μελέτη πάνω στην κίνηση, το χορό, τη χορογραφία, τον αυτοσχεδιασμό και την έκφραση δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες/δασκάλους όπως οι: Jylian Hamilton,Guy Gools, Mary O’Donell, JeremyNelson, Marie-gabrielle Rottie, PaulDouglas, Sumako Koseki, Norbert Servos, Kurt Koegel, Thomas Thayer,Wendy Peron, Lutz Foster, Claude Brumachon & Benjamin, James Lepore, Daniel Lommel, James D’Silva. Παράλληλα διδάσκει, χορεύει, χορογραφεί και σκηνοθετεί.

Από το 1997 έως και σήμερα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια, χορογράφος και σκηνοθέτης της ομάδας Α ΚΙΝ. Έχει παρουσιάσει έργα της σε σειρά καλλιτεχνικών χώρων, συμπεριλαμβανομένου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και διαφόρων θεάτρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλειές της, έχουν φιλοξενηθεί σε Ελληνικές και Βαλκανικές Πλατφόρμες Χορού, ενώ έχει αναλάβει αναθέσεις για τη δημιουργία ειδικών performances για συγκεκριμένους χώρους και εκδηλώσεις (Τελετή Έναρξης 26ου, 27ου και 28ου Κλασσικού Μαραθωνίου Αθηνών, Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας). Τον Απρίλιο του 2015 ίδρυσε το χώρο τέχνης και έρευνας “A KIN Art Space” στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τον θεατρικό κλόουν και το physical comedy.

Είναι βασικό μέλος της ομάδας που πραγματοποίησε τα πρώτα clown variety show στην Ελλάδα με co directors: Gozde Atalay και Παναγιώτης Κόκκορη.

 

poster 724x1024

 

 

Δελτίο τύπου:

Η παράσταση “I am leaving...” επιστρέφει από Κυριακή 8 Ιανουαρίου και για 4 Κυριακές στις 21:00 στο Red Jasper Cabaret Theatre.

Zo, one human show.
Μια solo performance θεατρικού clown.
Η πρόθεσή του είναι να μας βάλει στον κόσμο του.
Η αγωνία του είναι: να φύγει;
Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να τα παρατήσετε όλα και να φύγετε μακριά ...
Το έχετε κάνει ποτέ;
Ο ήρωας μας, με το όνομα Zo, αυτό θέλει, αυτό προσπαθεί.
Και μας απειλεί διαρκώς πως θα φύγει.
Τον βλέπουμε στο αεροδρόμιο, στο check in. Φεύγει ή μας κοροϊδεύει;
Τα φυσικά εμπόδια και οι αντιδράσεις του κοινού αποτελούν αφορμή για μικρές
παρακάμψεις από τον κεντρικό του στόχο. Το αν θα φύγει ή θα μείνει, θα του το
δείξει το κοινό της συγκεκριμένης βραδιάς.

Δημιουργία – ερμηνεία | Μαρίνα Μαυρογένη
Co director | Gozde Atalay
Διδασκαλία κίνησης | Στέλλα Ευαγγελία Κασούμπη
Πρωτότυπη Μουσική | Βαγγέλης Ξυπόλητος

Τοποθεσία: Red Jasper Cabaret Theatre (Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη)
Ημερομηνίες: Από Κυριακή 8 Ιανουαρίου και για 4 Κυριακές
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 40 λεπτά
Εισιτήριο: 10€
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr


Τηλέφωνο: 2108822551
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Ιούνιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.