Συνέντευξη της Λίλης Τσεσματζόγλου στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση «ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ…» της Άννας Αδριανού  στο θέατρο Αλκμήνη.

Συνέντευξη της Λίλης Τσεσματζόγλου στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση «ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ…» της Άννας Αδριανού στο θέατρο Αλκμήνη.

Συνέντευξη της Λίλης Τσεσματζόγλου στο θεατρο.gr με αφορμή την παράσταση «ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ...» της Άννας Αδριανού στο θέατρο Αλκμήνη.

1) Κυρία Τσεσματζόγλου καλησπέρα σας, και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.

α) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι
αναγνώστες μας; Πως προέκυψε το θέατρο στην ζωή σας;

Το θέατρο δεν προέκυψε σε μια στιγμή. Νομίζω πως ποτέ δεν προκύπτει έτσι. Είναι μια συνεχόμενη διαδικασία ανακάλυψης και προσέγγισης της αλήθειας του καθενός, ως μέσω επικοινωνίας του με τον έξω από αυτόν κόσμο. Μια ανάγκη σύνδεσης σε έναν κοινό τόπο. Γι’ αυτό κάποιοι ηθοποιοί μας «αγγίζουν» περισσότερο. Όχι απαραίτητα επειδή είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους, αλλά γιατί υπάρχει ένας κοινός κώδικας, μια κοινή φωνή, ένα κοινό πεδίο πάνω στο οποίο ηθοποιός και κοινό πατούν για να εκφράσουν τον εαυτό τους και τις σκέψεις τους.

β) Θα μας πείτε 5 πράγματα για τον εαυτό σας, που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι σας;

Όχι, καθώς όσοι διαβάζουν αυτή την συνέντευξη δεν ανήκουν στους πολύ αγαπημένους μου. Ούτε εγώ σε εκείνους. (χαχα)
Ίσως δύο. Μπορώ να κλαίω μέχρι σκασμού και να γελάω μέχρι δακρύων.

IMG 20230123 141140

2) Ένας από τους πιο "δυνατούς" μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «ΟΙ ΠΙΟ
ΔΥΝΑΤΕΣ...», μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο "παιχνίδι για δύο" μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δυο πλευρές. Θα
έχουμε την ευκαιρία να σας απολαύσουμε από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στην σκηνή του
θεάτρου Αλκμήνη. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την συγγραφέα, την σκηνοθέτιδα και για την παράσταση;

Η κυρία Αδριανού, ως συγγραφέας του έργου έχει καταφέρει με έναν απλό αλλά ουσιαστικό τρόπο να μεταφέρει την απόγνωση των ηρωίδων μπροστά στην διαδικασία της σύγκρουσης και σύγκρισης μεταξύ τους. Με αυτό τον ευγενικό και ευαίσθητο τρόπο σχετίζεται και με τους ανθρώπους γύρω της. Έχει πηγαία ευγένεια και καλοσύνη δίνοντας σου την ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Την ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει καθημερινά και την υποστήριξή της στην διαδικασία μου ως ηθοποιός στην διάρκεια των προβών μας. Η Πέπη Μοσχοβάκου, η σκηνοθέτιδά μας. Δυναμική, σίγουρη, υποστηρικτική, τολμηρή. Με απόλυτη καθαρότητα οδηγεί τον ηθοποιό της στο δυνατότερό του σημείο.
Η παράσταση είναι μια πάλη δυο γυναικών αναμεταξύ τους αλλά και η καθεμία με τον ίδιο της τον εαυτό. Μια κατάσταση σοκ που σπρώχνει αυτές τις δυο γυναίκες σε αδιέξοδο κάνοντας τες να χάσουν κάθε αξιοπρέπεια και επαφή με την ουσία τους , που είναι η δύναμη, η αξία, η αυτοαγάπη. Στοιχεία ανεξάρτητα (θα έπρεπε) από οποιονδήποτε εξωτερικό παράγοντα. Ένας άντρας απόν από την σκηνή αλλά τόσο βαθιά ριζωμένος στις ζωές και στις σκέψεις τους που κινεί τα νήματα με χυδαίο τρόπο καθώς γνωρίζει καλά πόσο σημαντικός είναι στις ζωές και των δυο αυτών γυναικών για διαφορετικούς λόγους. Ένα έργο και μια παράσταση που αποδεικνύει κάθε στιγμή πόσο μηδενική αξία έχει η σύγκριση και ο ανταγωνισμός καθώς όχι μόνο δεν προσδίδουν δύναμη, αντιθέτως ωθούν τον άνθρωπο στην απομάκρυνσή του από την δύναμή του.

IMG 20230123 141454

3) α) Ποιος είναι ο ρόλος σας;

Ο ρόλος μου είναι της «κακιάς». Της μη αποδεκτής. Της γκόμενας. Είμαι το τρίτο πρόσωπο που λένε! Η γυναίκα που μπήκε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Αλλά εδώ εξετάζουμε περισσότερο τον άντρα που μπήκε ανάμεσα και τι αντίκτυπο είχε τελικά σ’ αυτές τις γυναίκες που κάποτε ήταν και φίλες.

β) Ποιος είναι ο θεματικός άξονας της παράστασης;

Ο άντρα που έβαλε δύο γυναίκες στην διαδικασία της σύγκρισης μεταξύ τους. Ο άντρα που έχοντας μπροστά του δύο δυνατές γυναίκες κατάφερε να τις κάνει να αναρωτηθούν απεγνωσμένα ποια από τις δύο είναι η πιο δυνατή. Κι εδώ θα ήθελα να αναφέρω κάτι σχετικά με την διαδικασία της σύγκρισης. Για το πόσο χρόνο και ενέργεια μας τρώει αυτή η αγωνία, που τελικά αφαιρούμε το δικαίωμα στον ίδιο μας τον εαυτό όχι να είμαστε καλύτεροι από εκείνον που ανταγωνιζόμαστε, αλλά να γίνουμε κάτι άλλο. Αν θέλω απλώς να τρέξω πιο γρήγορα από εσένα αφαιρώ την δυνατότητα από τον εαυτό μου να πετάξω.

IMG 20230123 141428

4) Θα μας πείτε λίγα λόγια για τον υπόλοιπο θίασο;

Είναι ένας γυναικείος θίασος. Θηλυκή, ζεστή ποιότητα και ενέργεια. Η κυρία Αδριανού, που είναι και η συγγραφέας του έργου, μια γυναίκα όμορφη με ουσιαστική καλοσύνη και ανθρωπιά που σου δίνει τον χώρο να ξεδιπλώσεις την δική σου προσωπικότητα χωρίς καμία κριτική. Μια ηθοποιός που θέλει να εξελίσσεται συνεχώς και να ακούει σαν μαθήτρια τις συμβουλές και την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας της. Ανοιχτή και ευαίσθητη σε νέες προκλήσεις. Η Μάγδα Κουστέρη, νέα ηθοποιός, με αγάπη γι’ αυτό που κάνει, είναι μια πολύ φρέσκια πινελιά στον θίασο και στην παράσταση. Ένα κορίτσι που σε υποστηρίζει πάνω στη σκηνή με έναν λεπτοφυή και ευγενικό τρόπο.

5) Σας έχει μείνει κάποια φράση από την παράσταση; Αν ναι, ποια;

«Όσο κι αν ονειρευόμαστε να γίνουμε πριγκίπισσες και πρίγκιπες παραμένουμε βάτραχοι. Πράσινοι βάτραχοι κολλημένοι στον βάλτο»
Μια φράση που ενώ δεν με αντιπροσωπεύει, δηλώνει καθαρά και ωμά την συναισθηματική κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί ένας άνθρωπος όταν είναι σε απόγνωση, θυμό και θλίψη.

6) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας
σημείο στη πόλη;

Αγαπημένο βιβλίο: Ο Γλάρος Ιωνάθαν (Richard Bach), γιατί με ωθεί στην ελευθερία.
Αγαπημένο τραγούδι δεν μπορώ να πω. Σχετίζεται πάντοτε με την εκάστοτε διάθεσή μου. Αν θέλω να χορέψω , αν είμαι σε εσωστρέφεια ή κοινωνικότητα, αν θέλω να κλάψω και να πάρω τον εαυτό μου στα σοβαρά, αν όλα μου φαίνονται αστεία..
Αγαπημένο σημείο στην πόλη επίσης δεν μπορώ να πω, καθώς κι αυτό σχετίζεται με την διάθεσή μου. Μπορώ να πω με σιγουριά όμως πως λατρεύω να περπατώ μόνη μου στο ιστορικό κέντρο σαν τουρίστας.

7) Πέρα από την παράσταση αυτή, υπάρχουν και άλλα άμεσα σχέδια για την φετινή σεζόν;

Το πρόγραμμα μου φέτος είναι γεμάτο με συνεργασίες που αγαπώ πολύ. Είμαι σε ένα πολύ πετυχημένο σίριαλ με αγαπημένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες στον Open, τον «έρωτα φυγά». Κάνω αφηγήσεις βιβλίων για την πλατφόρμα με τα audiobooks την jukebooks και η παράσταση με τις πιο δυνατές, ολοκλήρωσε φέτος την χαρά και την ικανοποίηση μου σαν καλλιτέχνη. Δεν χωράει κάτι άλλο για το άμεσο μέλλον.

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε, με κάτι που θέλετε εσείς να πείτε για το Θεατρο.gr.

Ευχαριστώ για τις όμορφες ερωτήσεις. Εύχομαι να αγαπήσετε την παράστασή μας όσο κι εμείς.

 

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Φεβρουάριος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.