Συνέντευξη του Περικλή Μοσχολιδάκη με αφορμή την παράσταση '’ΑΠΟΓΝΩΣΗ"  στο Θέατρο Αλκμήνη.

Συνέντευξη του Περικλή Μοσχολιδάκη με αφορμή την παράσταση '’ΑΠΟΓΝΩΣΗ" στο Θέατρο Αλκμήνη.

Συνέντευξη του Περικλή Μοσχολιδάκη με αφορμή την παράσταση '’Απόγνωση" στο Θέατρο Αλκμήνη.

1) Καλησπέρα σας, κύριε Μοσχολιδάκη και καλωσορίσατε στην σελίδα μας.
α) Είστε Αριστούχος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πώς συνδυάσατε την τέχνη με την νομική επιστήμη; Ασκήσατε ποτέ τελικά το επάγγελμα του δικηγόρου;
Οι σπουδές μου και στο Εθνικό Θέατρο και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχαν μια κοινή αφετηρία, που αποτελεί μέχρι σήμερα την πυξίδα της Καλλιτεχνικής μου πορείας αλλά και της πορείας μου ως πολίτης, ως ενεργό μέλος του κοινωνικού συνόλου! Η αφετηρία αυτή είναι οι Ανθρωπιστικές Σπουδές, συστατικό στοιχείο και στις δύο αυτές Σχολές, που διαμόρφωσαν και ενέπνευσαν όλα αυτά που απαρτίζουν την προσωπικότητα μου, την ύπαρξη μου. Δεν άσκησα ποτέ το επάγγελμα του Δικηγόρου, αφού, όταν αποφοίτησα από τη Νομική Σχολή ήμουν ήδη επαγγελματίας Ηθοποιός στο Εθνικό μας Θέατρο .

β) Έχετε παρακολουθήσει το σεμινάριο Αγωγής Θεατρικού Λόγου – Πρόληψης φωνητικών προβλημάτων στο University of Pittsburg Voice Center (ΗΠΑ). Τι αποκομίσατε από αυτήν την εμπειρία;
Οι σπουδές μου που αφορούν τη Φωνή και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μου δίδαξαν τα μυστικά ενός από τα πιο υπέροχα εργαλεία που διαθέτει η ανθρώπινη φύση για να εκφραστεί, για να κτίσει αυτόν τον εξαίσιο Φωνητικό Πολιτισμό, που ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς του είναι το Θέατρο. Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι καθημερινά και εργάζομαι σ'αυτό το υπέροχο τοπίο της ανθρώπινης δραστηριότητας που είναι η Φωνή και που οδηγώ τους εκατοντάδες, κάθε χρόνο, μαθητές μου στη γνώση, τη σωστή χρήση και στην εξειδίκευση αυτού του μαγικού εργαλείου που μας έχει προικίσει η Φύση του ανθρώπου .

20200418 164807

γ) Θα θέλατε να μας πείτε 5 πράγματα για εσάς που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι σας; 
Χαίρομαι τη ζωή, με τα όμορφα της και τα δύσκολα και κάνω, όσο μου το επιτρέπουν οι πολλαπλές δραστηριότητες μου στον χώρο του Θεάτρου, κάποιες δραστηριότητες που τις αγαπώ πολύ. Αγαπώ πολύ το περπάτημα στην πόλη που ζω και αναπνέω, στην Αθήνα, το εξασκώ καθημερινά, γυμνάζομαι όσο πιο τακτικά μπορώ, λατρεύω το σινεμά κι απολαμβάνω πάντα το φαγητό με τις φίλες και τους φίλους μου, ταξιδεύω συχνά στον κόσμο και περπατώ σε ατέλειωτες διαδρομές στις χώρες και στις πόλεις που πρωτογνωρίζω

2) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ομάδα Ρέκτις, πότε και πώς δημιουργήθηκε και από ποιους αποτελείται;
Η Θεατρική Ομάδα Ρέκτις δημιουργήθηκε από 4 νέες Ηθοποιούς που τελειώνοντας τη Δραματική Σχολή αποφάσισαν να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν έναν επαγγελματικό θίασο και να δώσουν το στίγμα τους στον θεατρικό μας χώρο. Οι 4 νέες Ηθοποιοί, η Χριστίνα Αναστασιάδου, η Φωτεινή Βακάκη, η Ιωάννα Νικολάου και η Κατερίνα Στρατή, πρότειναν σε μένα που υπήρξα Δάσκαλος τους στη Δραματική Σχολή να γίνω ο πρώτος Συγγραφέας και Σκηνοθέτης τους, πρόταση που αποδέχτηκα με χαρά!

PHOTO APOGNWSH 2

3) Από την Πέμπτη 27 Απριλίου, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Θέατρο Αλκμήνη, θα παρουσιάζεται από την Θεατρική Ομάδα Ρέκτις η παράσταση « ΑΠΟΓΝΩΣΗ» σε σκηνοθεσία δική σας. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το έργο;
Το θεατρικό έργο ''ΑΠΟΓΝΩΣΗ '' που έγραψα μιλά για το τραγικό φαινόμενο της Βίας και της Κακοποίησης με θύματα τις Γυναίκες ,ένα φαινόμενο που απασχολεί όλο και περισσότερο την κοινωνική μας ζωή και έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις.

4) Το έργο μιλάει για τη βία, τη γυναικοκτονία, την εκδίκηση και την απόγνωση του Έρωτα, θέματα πάντα επίκαιρα και πολύ ευαίσθητα. Πώς προσεγγίσατε σκηνοθετικά τόσο δύσκολες θεματικές;
Στην παράσταση μας, παρουσιάζονται από τις 4 Γυναίκες Ηθοποιούς του θιάσου, τραγικές ιστορίες Βίας και Κακοποιητικών συμπεριφορών, που αφορούν γυναίκες και κορίτσια της καθημερινής μας ζωής, της διπλανής πόρτας. Μέσα από 4 κανονικές Γυναίκες της καθημερινής ζωής, που εμφανίζονται φορτωμένες με όλα τα στερεότυπα που είναι φορτωμένες οι Γυναίκες, ξεδιπλώνονται οι αληθινές τους τραγικές ιστορίες Βίας και Κακοποίησης, που έχουν ως πρόσχημα ,ως όχημα, τον Ερωτα ή την Αγάπη.

PHOTO APOGNWSH 1

5) Ξεχωρίζετε κάποια ιστορία από τους πέντε μονολόγους των γυναικών της παράστασης; Αν ναι ποια;
Όλες οι ιστορίες που έγραψα και παίζονται υπέροχα από τις Ηθοποιούς της παράστασης, έχουν τη δική τους αυτοτελή, συνταρακτική υπόσταση, είναι όλες τους κομμάτια αυτού του τρομακτικού πάζλ της Βίας που μας θυμώνει, που μας εξοργίζει και μας κινητοποιεί.

6) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη;
Ένα από τα πιο αγαπημένα μου βιβλία είναι τα ''Ανοιχτά Χαρτιά ΄΄ του Οδυσσέα Ελύτη , οι μουσικές μου αγάπες έχουν τη σφραγίδα της ευαισθησίας του Μάνου Χατζιδάκι και τα πιο αγαπημένα μου σημεία στην πόλη είναι αυτά που έχουν το άρωμα της ιστορίας μας, τα σπασμένα αγάλματα ενός συνταρακτικού Πολιτισμού, εκεί που συναντώ και συναναστρέφομαι όσες και όσους αγαπώ.

7) Τι άλλα σχέδια έχετε για την φετινή σεζόν;
Τα σχέδια μου για τη φετινή σεζόν είναι εντατική δουλειά στο Θέατρο, μαθήματα με τους αγαπημένους μου μαθητές, βιβλία που ετοιμάζονται και ταξίδια εκεί που αγαπώ.

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς μοιραστείτε μαζί μας ή να πείτε για το θεατρο.gr.
Είναι μεγάλη η χαρά και η υπερηφάνεια μου που δουλεύω και πάλι με νέους Ηθοποιούς. Το Θέατρο είναι τα νιάτα του κόσμου.

Πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Δεκέμβριος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.