Συνέντευξη της Μαρίας Παπαλάμπρου στο θεατρο.gr.

Συνέντευξη της Μαρίας Παπαλάμπρου στο θεατρο.gr.

 

Συνέντευξη της Μαρίας Παπαλάμπρου στο θεατρο.gr.

1) α) Θα θέλατε να μας πείτε μερικά πράγματα για εσάς ώστε να σας γνωρίσουν καλύτερα οι αναγνώστες μας;
Πάνω απ’ όλα είμαι μαμά μιας 18άχρονης κόρης την οποία λατρεύω! Επαγγελματικά είμαι μια μίξη καλλιτέχνη και επιχειρηματία. Αγαπώ πολύ το θέατρο και ότι έχει να κάνει με την τέχνη του ηθοποιού. Όμως η αδρεναλίνη μου ανεβαίνει πραγματικά όταν ασχολούμαι με το κομμάτι των παραγωγών πολιτιστικών γεγονότων, συναυλίες, θεατρικές παραγωγές, φεστιβάλ, η λίστα είναι πολύ μεγάλη!
β) Θα θέλατε να μας πείτε 5 πράγματα για εσάς που ξέρουν κυρίως οι πολύ αγαπημένοι σας; 
Αγαπώ τα ζώα, είμαι πολίτης του κόσμου, λατρεύω τα ταξίδια, τα ψώνια , τη γυμναστική, την παρέα των φίλων.

IMG 20230529 074045

2) Θα θέλατε να μας πείτε λίγα πράγματα για την εταιρεία Robin4Arts; Πως ξεκίνησε το έργο της, με τι ασχολείται και από ποιους αποτελείται;
Η εταιρεία λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια. Την ξεκινήσαμε μαζί με τον σύζυγό μου Τάσο Αλεξόπουλο, ο οποίος είχε ήδη μεγάλη εμπειρία στον χώρο των καλλιτεχνικών παραγωγών. Για 10 χρόνια περίπου λειτουργούσαμε από το γραφείο μας στο Βερολίνο, την μητρόπολη του πολιτισμού. Μετά τον θάνατό του, πριν από 4 χρόνια, συνεχίζω εγώ το έργο που ξεκινήσαμε μαζί, με την στήριξη μιας ομάδας άξιων συνεργατών μοιράζοντας τον χρόνο μου σε Βερολίνο και Αθήνα.

3) Το KIDS DREAM FESTIVAL, το μαγικό υπερθεματικό φεστιβάλ που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, επιστρέφει για 2η χρονιά στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ του Δήμου Αθηναίων στις 10 και 11 ΙΟΥΝΙΟΥ. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την διοργάνωση;
Να ξεκινήσω καταρχήν από το χώρο. H Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων είναι ένας χώρος πολύ αγαπητός, που ενώ είναι στο κέντρο της Αθήνας, σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου αλλού, σε κάποια άλλη εποχή και αυτό είναι πολύ όμορφο για τα παιδιά. Έπειτα φέτος έχουμε ακόμα περισσότερες δραστηριότητες, έχουμε προσθέσει πολλά κινητικά παιχνίδια, όπως skate Park, bungee τραμπολίνο, φουσκωτά, GO pedal, κατασκευές και παιχνίδια από τους Προσκόπους, έχουμε δώσει έμφαση στην οικολογία και τα εικαστικά, μέχρι και τουρνουά σκάκι θα έχει το φετινό φεστιβάλ. Δημιουργήσαμε μια πολύ καλοστημένη αίθουσα για την βρεφική ηλικία και ειδικές παραστάσεις. Και φυσικά πολύ θέατρο και μουσική μέχρι και Magic show.
Η μεγάλη μας έκπληξη είναι το Μυθολογικό πάρκο οι "12 Άθλοι του Ηρακλή", ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα όπου όλοι οι άθλοι του Ηρακλή παρουσιάζονται με γιγάντιες τρισδιάστατες και μηχανοκίνητες φιγούρες. Τα παιδιά θα ξεναγηθούν, θα μάθουν, θα εντυπωσιαστούν, θα φωτογραφηθούν δίπλα στα γιγάντια θηρία αλλά και στον αγαπημένο τους μυθικό ήρωα, τον Ηρακλή. Πραγματικά εξαιρετικά εντυπωσιακό!

KidsDreamFestival 2023 FBInsta post 1080x1080

4) α) Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται το φεστιβάλ;
Είναι ένα φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Σε μια ατμόσφαιρα γιορτής, με συναυλίες, πάρτυ, τόσες δράσεις και χώρους εστίασης και αναψυχής, όλοι περνούν καλά. Σε ότι αφορά τα παιδιά είναι τόσες πολλές οι δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να
συμμετέχουν που δεν υπάρχει όριο ηλικίας, ξεκινώντας ήδη από τα πολύ μικρούλικα για τα οποία υπάρχει η βρεφική γωνιά και ειδικές παραστάσεις.
β) Πως μπορεί κάποιος να συμμετέχει στο φεστιβάλ(σαν παρουσιαστής, ηθοποιός κλπ.);
Η ομάδα που εργάζεται στο φεστιβάλ έχει ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες να απευθύνει πρόσκληση προς καλλιτέχνες, θεατρικά και μουσικά σχήματα και άλλους επαγγελματίες γύρω από τον κόσμο του παιδιού. Μέσα από όλη αυτή την πληροφορία, φτιάχνουμε ένα τελικό πρόγραμμα που να καλύπτει όσο το δυνατόν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων. Είμαστε ανοιχτοί και δεχόμαστε συνέχεια νέες προτάσεις.

5)α) Ξεχωρίζετε κάποια ψυχαγωγική δράση από αυτές που έχετε στο πρόγραμμα;
Όλες οι δράσεις είναι για εμένα ξεχωριστές. Το κάθε παιδί θα επιλέξει αυτό που θα το εκφράζει περισσότερο, αυτό που θα του δώσει περισσότερο χαρά.
β) Είναι γνωστό ότι τα παιδιά είναι το δυσκολότερο, το πιο απαιτητικό και το πιο ειλικρινές κοινό. Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι αυτό για εσάς;
Εκτός από πρόκληση είναι και στόχος και σκοπός, για εμένα και τους συνεργάτες μου, να δίνουμε πάντα κάτι διαφορετικό στα παιδιά, κάτι που ψυχαγωγώντας και διασκεδάζοντάς τα, γιατί πάντα το παιχνίδι έρχεται πρώτο, να μπορούν να μάθουν, να βρουν ερεθίσματα για πράγματα που μπορεί να τους ενδιαφέρουν, να ανακαλύψουν ταλέντα και δεξιότητές τους. Πιστεύω ότι καταφέρνουμε να δώσουμε την ποιότητα που θέλουμε όλοι για τα παιδιά μας.

6) Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο, το αγαπημένο σας τραγούδι και το αγαπημένο σας σημείο στη πόλη;
Πρόσφατα διάβασα το βιβλίο του Χ. Α. Χωμενίδη “ Ο Τζίμης στην Κυψέλη” και μου άρεσε πολύ. Τραγούδι το "Still Loving you" των Scorpions. Όσο για την πόλη, αγαπώ να βρίσκομαι σε όλη την περιοχή γύρω από την Ακρόπολη.

7) Τι άλλα σχέδια έχετε για την φετινή σεζόν;
Θα είμαι πάλι στην παράσταση “Ο Επισκέπτης" σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης που θα επαναληφθεί, ύστερα από την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχε την προηγούμενη σεζόν. Και ετοιμάζω ένα μονόλογο με τίτλο "Αντίο Μαμά" το οποίο θα παρουσιαστεί σε περιοδεία το καλοκαίρι και από τον Οκτώβριο στο θέατρο Αλκμήνη.

8) Θα θέλαμε να κλείσουμε με κάτι που θέλετε εσείς να μοιραστείτε μαζί μας ή να πείτε για το θεατρο.gr.
Το θέατρο είναι μια έκπληξη που κάνει ωραιότερη τη ζωή μας!

Πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε εδώ.

Επιλέξτε Θέατρο

Θέατρο

Επιλέξτε Παράσταση

Παράσταση

Σύνθετη Αναζήτηση

Είδος

Ημέρα

Περιοχή

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Banner 2

 

300 300

« Μάρτιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

ΘΕΑΤΡΟ.GR Τα πάντα για το Θέατρο

Θέατρο Παραστάσεις: Όλος ο κόσμος του Θεάτρου στην οθόνη σου! Παραστάσεις, κριτικές, συνέντευξεις, διαγωνισμοί κ.α.

O ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.